Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Robie konwersje Retrograde  (Przeczytany 658 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BUZIOL_

• Gość
Robie konwersje Retrograde
« dnia: 13 Lipca 2002, 19:46 »
Qrcze kocham ta gra... Retrograde, pomysl jest naprawde swietny.. Koniecznie musze zrobic konwersje na PC..... Co o tym sadzicie, czy ktos sie tym interesuje?

Zawoo_

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lipca 2002, 21:24 »
gra dla mnie przecietna... jest wiele lepszych na c64. A po co konwersja ? Sa emulatory, czy warto tak sie meczyc, by zagralo w to kilka osob ?

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lipca 2002, 21:56 »
>:Retrograde (...). Koniecznie musze zrobic konwersje na PC..... Co o tym sadzicie, czy ktos sie tym interesuje?

a w jakim jezyku programowania chcesz zrobic te konwersje? Masz jakies specjalne edytory na PC?

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Lipca 2002, 21:15 »
mam The Games FActory, Multimedia Fusion i kilka innych, a w c++ mi sie nie chce bo potrwaloby t za dlugo.. A gry robie juz od dawna, poczynajac od commodore, Basic, Amigi - Backobone, Amos, a konczac na tym co teraz...

Jak chcecie sie wiecej dowiedziec wskoczcie do mnie na strone, gdzie zajmuje sie tworzeniem gier. A Zawoo nie robie tego dla kilku osob, na scenie zagranicznej moje gry sa znane tam w polsce tez troszeczke...

www.centrumgier2d.prv.pl

pozdrawiam

Zawoo_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Lipca 2002, 23:05 »
>:mam The Games FActory, Multimedia Fusion i kilka innych

wlasnie zassalem z Twojej stronki.

>:A Zawoo nie robie tego dla kilku osob, na scenie zagranicznej moje gry sa znane tam w polsce tez troszeczke...
>:www.centrumgier2d.prv.pl

mam tylko jedno zastrzezenie: nie dziala zakladka GRY A tak sobie chcialem pograc.

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Lipca 2002, 23:14 »
>:mam The Games FActory, Multimedia Fusion i kilka innych, a w c++ mi sie nie chce bo potrwaloby t za dlugo..

no to jestem ciekaw, jaki wachlarz mozliwosci oferuja te programy. Jesli zrobisz juz te konwersje, chetnie zamieszcze gre na emu64.

>:www.centrumgier2d.prv.pl

nie dziala dzial GRY.

pozdrawiam.

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lipca 2002, 23:32 »
no fajnie,  dzial gry powinien dzialac, moze macie problem z obsluga ramek?? NIe wiem,...

Co do zakresu mozliwosci, jest duzy, nie ma tylko layerow(paralax scrolling) i nie mozna zrobic wiecej niz jednego okienka gry.

Program daje bardzo wiele mozliwosci bez znajomosci programowania..

Podajesz warunek, co kiedy zderza sie dwa obiekty(okreslone) i co ma sie potem stac... polecam wspaniala zabawa....

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lipca 2002, 23:37 »
Webmaster moge wasz button wrzucic do siebie? Za nic, tak po prostu bo mam wielki sentyment do c64

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Lipca 2002, 12:38 »
>:Webmaster moge wasz button wrzucic do siebie? Za nic, tak po prostu bo mam wielki sentyment do c64

pytanie jak najbardziej retoryczne, ale odpowiem: JASNE ZE MOZESZ  baner jest pod linkiem:  http://www.emu64.pl/emu64.gif      (obecnie mniejszego nie ma)

ps. jak dodajesz posta na tym forum, nie rob odswiez (a tym bardziej nie wciskaj potem OK), bo post zostanie dodany ponownie.

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Lipca 2002, 20:55 »
Wiem, nie chcialem dla poprawki wczoraj pisac, ze sie dwa razy z rzedu pomylilem.

Czy dziala wam juz podramka gry???

pozdrawiam

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Lipca 2002, 21:10 »
>:Czy dziala wam juz podramka gry???

tak, juz ok, jak obejrze te gierki to zdam tutaj relacje

pozdrawiam.

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Lipca 2002, 01:42 »
Tylko mam wielka prosbe, najlepiej zagraj tylko w myster muszel i urbagility, bo to sa moim zdaniem najlepsze moje projekty a reszta sie nie sugeruj , zreszta co szkodzi...

pozdrwiam, i niedlugo wychodzi moja nastepna gra,

(i mam pytanie, czemu zawsze uzywasz cytuj??) nie zebym byl wscipski, czysya ciekawosc

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Lipca 2002, 11:12 »
>:Tylko mam wielka prosbe, najlepiej zagraj tylko w myster muszel i urbagility

mala uwaga na poczatek: przy grze ":Urbagility": podales rozmiar w KB, a powinno byc w MB.

Zagralem w obie gry. Troszke denerwuje mnie ten instalator, jak na tak prosta gre wystarczyl by sam plik .exe - a tak to trzeba sie potem bawic w UNINSTALL.
   W grze Myster Muszel naprawde przydalaby sie zmiana ustawien klawiszy.... domyslne ustawienia niebyt mi odpowiadaly, ale rozumiem, ze mozesz tworzyc tylko takie opcje, na jakie pozwala program.

Ogolnie: podziwiam Twoj zapal i chec tworzenia kolejnych gier (next Myster Muszel - moim zdaniem sa one swietna pozycja dla mlodszych graczy (10 - 15 lat) - ja szczerze mowiac wracam do Ghost Recon\'a

>:(i mam pytanie, czemu zawsze uzywasz cytuj??) nie zebym byl wscipski, czysya ciekawosc

oj, cytuje dlatego, aby cytowac A powazniej: cytowanie skraca proces formulowania odpowiedzi, bo nie trzeba dokladnie pisac, co przedmowca mial na mysli. Btw. nie uzywasz opcji cytuj np. w Outlook Express ??

Kapitan_Atari!_

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Stycznia 2003, 11:32 »
A ja zawsze lubilem platformery, wiec Muszel 2 zrobil na mnie kosmiczne wrazenie- tym wieksze ze sam robilem gierki w TGF (a juz niedlugo bede mial MMF 1.5, wiec znowu zaczne) i wiem jak ciezko zrobic cos takiego.  

Buizol a ja wciaz czekam az pokazesz kopa ta gra wojenna - Battle valley. Wysiew z dzialek helikoptera to jest to