Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Hmm.. Jaki to tytuł???  (Przeczytany 560 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TakaSHI

• Gość
Hmm.. Jaki to tytuł???
« dnia: 19 Czerwca 2002, 16:29 »
 W gre gralem na Amstradzie, wiec nei mam pewnosci czy jest na C64. W grze sterowalo sie wiezniem. Byl to rzut izometryczny, jak w wielu komnatowkach swego czasu. Zaczynalo sie w celi. Pamietam, ze energie chyba stanowily skreslajace sie kreski. By wyjsc chyba trzeba bylo kopac w drzwi. Byly tam chyba jakies roboty. Czy ktos zna tytul??? A pozatym czy ktos moglby podac tytuly roznych komnatowek z rzutem izometrzycznym, bo kiedys gralem w wiele, lecz nie pamietam zadnej tytulu, a nawet nie pamietam postaci.
 --
 TakaSHI

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
Hmm.. Jaki to tytuł???
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Czerwca 2002, 18:09 »

Napisał: TakaSHI

W gre gralem na Amstradzie, wiec nei mam pewnosci czy jest na C64. W grze sterowalo sie wiezniem. Byl to rzut izometryczny, jak w wielu komnatowkach swego czasu. Zaczynalo sie w celi. Pamietam, ze energie chyba stanowily skreslajace sie kreski. By wyjsc chyba trzeba bylo kopac w drzwi. Byly tam chyba jakies roboty. Czy ktos zna tytul??? A pozatym czy ktos moglby podac tytuly roznych komnatowek z rzutem izometrzycznym, bo kiedys gralem w wiele, lecz nie pamietam zadnej tytulu, a nawet nie pamietam postaci.
 --
 TakaSHI
W zasadzie do glowy przychodzi mi tylko jeden tytul - ``Bushido``. Szansa jednak, ze to jest ta gra jest bardzo mala. Podaj jeszcze prosze troche szczegolow.

Luc (webmaster)

• Gość
Hmm.. Jaki to tytuł???
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Czerwca 2002, 22:26 »
 TakaSHI, skoro gra była wydana na Amstrada, czy nie warto poszukać również na Amstradzie? W końcu istnieją także emulatory tegoż komputera, a i gre można znaleĽć. Być może z listy wybierzesz szukany tytuł. Polecam zajrzeć na stronę http://www.in4.pl/emulacja/romy/amstrad.htm\'>http://www.in4.pl/emulacja/romy/amstrad.htm - naprawdę ciekawe archiwum. Myślę, że więcej pozycji nie znajdziesz. A sprawa tytułu gry - trzeba będzie przeszukać :-)

TakaSHI

• Gość
Hmm.. Jaki to tytuł???
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Czerwca 2002, 01:00 »

Napisał: Luc (webmaster)

TakaSHI, skoro gra była wydana na Amstrada, czy nie warto poszukać również na Amstradzie? W końcu istnieją także emulatory tegoż komputera, a i gre można znaleĽć. Być może z listy wybierzesz szukany tytuł. Polecam zajrzeć na stronę http://www.in4.pl/emulacja/romy/amstrad.htm - naprawdę ciekawe archiwum. Myślę, że więcej pozycji nie znajdziesz. A sprawa tytułu gry - trzeba będzie przeszukać :-)
Ze sa emulatory to wiem, ale nie ma zadnej grupy o amstradzie. A co do tytulow to po tytule sobie napewno nie przypomnie bo ja chyba nawet nie znam tytulu. Jak w to gralem mialem gora 7 lat. Wiecej szczegolow rowniez nie pamietam.
 --
 TakaSHI

Corwin

• Gość
Hmm.. Jaki to tytuł???
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Czerwca 2002, 11:53 »

--
 TakaSHI
Hmmmmmm ja nie wiem,... ale Secure Alert ? Czy cos w tym stylu,...

Pozdro - Corwin

TakaSHI

• Gość
Hmm.. Jaki to tytuł???
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lipca 2002, 10:11 »

--
 TakaSHI
Hehe.. kupiłem niedawno całkiem pokaĽną kolekcje BAjtków i gdy ją przeglądałem znalazłem mape do tej gry z kilkoma screenami. Ta gra nazywa się Eden Blues i prawdopodobnie nie ma na C64, bo w archiwum gier jej nie ma.
 --
 TakaSHI

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
Hmm.. Jaki to tytuł???
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lipca 2002, 11:42 »

Hehe.. kupiłem niedawno całkiem pokaĽną kolekcje BAjtków i gdy ją przeglądałem znalazłem mape do tej gry z kilkoma screenami. Ta gra nazywa się Eden Blues i prawdopodobnie nie ma na C64, bo w archiwum gier jej nie ma.
 --
 TakaSHI

Niestety, rzeczywiscie gra ta nie istnieje na C64. Jednak zawsze mozesz uruchomic emulator Amstrada i w nia zagrac :). Pozdro.

TakaSHI

• Gość
Hmm.. Jaki to tytuł???
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Lipca 2002, 21:26 »

Napisał: Flooder

Niestety, rzeczywiscie gra ta nie istnieje na C64. Jednak zawsze mozesz uruchomic emulator Amstrada i w nia zagrac :). Pozdro.

Jednak to nie to samo co na sprzecie. Ale w najblizszej przyszlosci mam zamiar kupic amstrada.
 --
 TakaSHI