Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !
V-12 napisal: [- sa 4 gniazda chinch: 2x audio (czarny i bialy), composite video (zolty) i czwarty o kolorze czerwonym ktory wlasnie nie wiem, do czego jest. quote]Mylisz sie... ten zolty to video (composite) bialy audio (albo na odwrot) a wlasnie czerwony i czarny to luminacja i chrominacja - najwieksza zaleta tego monitora inaczej bym nawet go nie kupowal (duzo lepszy obraz). Oczywiscie musisz sobie zrobic odpowiedni kabel. yyy zdebialem. ja mam wersje monitora stereo, jak odlaczam chincha czarnego to gra tylko lewy kanal, jak odlaczam bialego to gra tylko prawy. Wiec... ?no chyba mi nie powiesz ze mam jeszcze chrominacje do czarnego dolaczyc???_________________0ldsk00l 4ever! http://www.riversedge.pl/ - Zapraszam na moja strone z artykulami i galeria! Scena C64, wywiady, relacje z koncertow etc.
skull napisal: V-12 napisal: [- sa 4 gniazda chinch: 2x audio (czarny i bialy), composite video (zolty) i czwarty o kolorze czerwonym ktory wlasnie nie wiem, do czego jest. quote]Mylisz sie... ten zolty to video (composite) bialy audio (albo na odwrot) a wlasnie czerwony i czarny to luminacja i chrominacja - najwieksza zaleta tego monitora inaczej bym nawet go nie kupowal (duzo lepszy obraz). Oczywiscie musisz sobie zrobic odpowiedni kabel. yyy zdebialem. ja mam wersje monitora stereo, jak odlaczam chincha czarnego to gra tylko lewy kanal, jak odlaczam bialego to gra tylko prawy. Wiec... ?no chyba mi nie powiesz ze mam jeszcze chrominacje do czarnego dolaczyc??? No wiec zmusiles mnie do zajrzenia- od razu zrobilem tez zdjecie.No wiec 1084s ma kilka trybow pracy - nas w tym wypadku interesuje przelacznik najblizej omawianych wyjsc CVBS/LCA (patrz zdjecie). W polozeniu LCA (mozliwe ze to nawet skrot od LuminanceCrominanceAudio) czerwony to chrominancja (literka C), zolty to luminancja (L) i pozostale dwa to kanaly audio - w przypadku c64 istotny jest tylko lewy (bialy). W polozeniu CVBS - zolty video - audio bez zmian, czerwony nie wykorzystany.Mam 4 typy 1084 w kazdym jest to samo rozwiazanie. A wiec jeszcze raz sprawdz u siebie i podlacz \"porzadnie\". 1084s.jpg  :Opis:  :Rozmiar:  :31.2 KB  :Wyswietlen:  :Plik sciagnieto 2232 raz(y) _________________Bo pecet to zwykly banan...