Tak naprawde komputer uratowalem doslownie z smietnika, model C 64G, taka mydelniczka. Udalo mi sie nieco poprawic jakosc obrazu zmieniajac ustawienia w TV, ale nadal sa zauwazalne takie pionowe pasy (nieregularne odbarwienie widoczne tez na zdjeciu) miedzy kolumnami. Nie wiem co jest tego powodem.

byc moze kabel samorobka tez nie jest tu bez winy. Ale roznica miedzy antenowym kablem a tym jest i tak spora.
Ale pamietajmy ze zdjecie robilem telefonem i z dosyc malej odleglosci (ok 1m), co powoduje ze wychodza wszystkie niedoskonalosci obrazu na 32\" TV LCD HD READy Tak z 2 metrow i wiecej wyglada to nawet juz ladnie, szczegolnie jak sie zmieni kolor czcionki na bialy.
No i nie oczekujmy ze procesor w TV zeskaluje nam w jakis niezwykle cudowny sposob obraz malej rozdzielczosci z C64 do HD Redy, aby byl to krysztal. TV, to niestety nie GF8600 czy Radeon z AAx16 i anizotropia obrazu. Niestety poprawionego zdjecia na razie nie dam, bo warunki oswietleniowe na zrobienie takowego mi nie pozwalaja. Z drugiej zas strony mojego ocalonego C64 czeka jeszcze podmiana ROMa (wlasciwie to wsadzenie ukladu z 4 kernelami ) i wstawienie MMC2ice. Ale na razie czekam na czesci.
 :Opis: | Zdjecie kiepskie bo bylo mocno skompresowane, aby przez GG przeszlo. | |
 :Rozmiar: |  :227.27 KB |
 :Wyswietlen: |  :Plik sciagnieto 1260 raz(y) |

|