Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: co nowego i nad czym sie pracuje na C64-podstrona  (Przeczytany 627 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pvg

• Gość
co nowego i nad czym sie pracuje na C64-podstrona
« dnia: 05 Czerwca 2002, 23:27 »
 Ja mam taką propozycję moze zrobic by podstrone o powstajacych nowych grach na C64 (ewentualnie innych programach na zasadzie ostatnie 3 lata w zyciu C64)  
 Istnieje w zasadzie duza ilosc projektow (np. pinball dreams na C64)
 i mazna by to zebrac do kupy wraz z downloadem .  
 Ostatnio znalazem kilka fajnych interek nowych gier i nawet bym nie wiedzial ze cos takiego istnieje (byl news na c64.sk)
 bylo co prawda i na c64power kilka newsow ale wyłapywanie tego jest meczące
 Oczywiscie taki dzial jest dosc czasochlonny ale czego nie robi sie dla uzytkownikow serwisu    
 Sam bym cos takiego zrobil ale czas nie pozwala    
 pozdrawiam

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Czerwca 2002, 11:51 »

Napisał: pvg

Ja mam taką propozycję moze zrobic by podstrone o powstajacych nowych grach na C64 (ewentualnie innych programach na zasadzie ostatnie 3 lata w zyciu C64)  
 Istnieje w zasadzie duza ilosc projektow (np. pinball dreams na C64)
 i mazna by to zebrac do kupy wraz z downloadem .  
 Ostatnio znalazem kilka fajnych interek nowych gier i nawet bym nie wiedzial ze cos takiego istnieje (byl news na c64.sk)
 bylo co prawda i na c64power kilka newsow ale wyłapywanie tego jest meczące
 Oczywiscie taki dzial jest dosc czasochlonny ale czego nie robi sie dla uzytkownikow serwisu    
 Sam bym cos takiego zrobil ale czas nie pozwala    
 pozdrawiam
Napisanie artykulu o powstajacych nowych grach rzeczywiscie byloby czasochlonne (zebranie wszystkiego w jedne miejsce, opis, itd). W prawdzie nadchodza wakacje i moznaby taki art napisac, jednak czy jest sens i zainteresowanie wsrod osob odwiedzajacych? Jak sam napisales na c64.sk oraz u nas podaje sie w newsach info o nowych projektach wiec uzytkownicy sa na biezaco w tym temacie. Proponuje, aby na ten temat wypowiedzialo sie szersze grono ludzi odwiedzajacych. Ewentualnie moznaby stworzyc watek na forum, gdzie bysmy wymienialo zdania o nowych projektach. Pozdrawiam.

GemBoy

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Czerwca 2002, 13:34 »
 to naprawde byloby czasochlonne, chociaz jakby znalazl sie chetny    
 pozatym nie kazdy ma czas biegac po roznych stronach...
 ja na przyklad wpadam tylko na C64Power  

TakaSHI

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Czerwca 2002, 11:55 »
 Heehe, ja jestem za. U mnie sie przedstawia podobna sytuacja jak u Gemboya, czyli wchodze tylko na c64 power.
 --
 TakaSHI

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Czerwca 2002, 15:42 »

Napisał: TakaSHI

Heehe, ja jestem za. U mnie sie przedstawia podobna sytuacja jak u Gemboya, czyli wchodze tylko na c64 power.
 --
 TakaSHI
Oj wy lenie    
 Jednak od tego jest ten serwis, aby spelniac wasze zachcianki. W najblizszej przyszlosci postaramy sie pomyslec nad takim artykulem i zobaczymy co z tego wyniknie.

januzi

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Czerwca 2002, 17:02 »
 O ile dobrze pamiętam, to Newcomer jest obecnie jedną z gier, które tworzy się na c64. Oczywiście odpalić ją można tylko pod emulatorem, ale co tam  

Luc (webmaster)

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Czerwca 2002, 18:10 »

Napisał: januzi

O ile dobrze pamiętam, to Newcomer jest obecnie jedną z gier, które tworzy się na c64. Oczywiście odpalić ją można tylko pod emulatorem, ale co tam  
Januzi: z tego co ja wiem to Newcomer powstal juz i to w roku 2001 (o ile mnie pamiec nie myli  ) no i dlaczego nie mialoby sie dac grac w to na oryginalnym C64? Pierwsze slysze  .

januzi

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Czerwca 2002, 18:16 »

Napisał: Luc (webmaster)

Januzi: z tego co ja wiem to Newcomer powstal juz i to w roku 2001 (o ile mnie pamiec nie myli  ) no i dlaczego nie mialoby sie dac grac w to na oryginalnym C64? Pierwsze slysze  .

Heh ... a czytałeś dokładniej co napisali na stronie ??? ``Cały czas pracujemy nad Newcomerem. Grę najlepiej uruchamiać pod emulatorem``. Jakby co, to dokładniej zacytuję twórców.

Luc (webmaster)

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Czerwca 2002, 18:29 »
 Mozliwe, ze sa ciagle poprawiane bledy (jak u nas na forum ;). Przed chwila zajrzalem na www.newcomer.hu
 A to, ze najlepiej uruchamiac pod emulatorem chyba nie znaczy, ze na oryginalnym C64 nie bedzie dzialac?  

GemBoy

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Czerwca 2002, 22:52 »
 heh
 \'Enhanced Newcomer\' wyszedl jakos na poczatku zeszlych wakacji (2001)...
 i musze stwierdzic, ze ta gra mnie przerasta    
 probowalem juz chyba z 5 razy sie do niej zabrac i nic... zawsze sie gdzies zacialem  

GemBoy

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Czerwca 2002, 23:22 »
 bym zapomnial  
 \'Newcomer\' dziala na real C64, bo:
 1. gdzies znalazlem instrukcje jak go przegrywac na dyskietki
 (wiecej trackow etc...)
 2. sa 2 wersje dyskow startowych dla 2 wersji SIDa, co w emu nie byloby potrzebne  

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Czerwca 2002, 19:13 »

Napisał: Flooder

Oj wy lenie    
 Jednak od tego jest ten serwis, aby spelniac wasze zachcianki. W najblizszej przyszlosci postaramy sie pomyslec nad takim artykulem i zobaczymy co z tego wyniknie.

Artykulu na razie nie bedzie, natomiast dla zainteresowanych w temacie nowych gierek - dzisiaj specjalna aktualizacja.  

Pozdrawiam
 Magnate/Obsession Covergroup

GemBoy

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Czerwca 2002, 21:32 »
 Dzieki   wreszcie cos nowego do pogrania