Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Komoda, C&A Fan  (Przeczytany 6394 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Marca 2011, 14:06 »

Ludzie  z  koma  są  zbyt  leniwi,  aby  pisać  nawet  komentarze.  Widać  tu  na  tej  stronie  ile  jest  komentarzy  pod  newsami,  trochę  lepiej  jest  na  C&A  Fan.  Mam  nadzieje,  że  niedługo  na  stronie  C&A  Fan  trochę  się  zmieni.

a  ludzie  z  c&a  fan  sa  zbyt  leniwi,  zeby  pisac  regularnie  newsy  ;)

nadzieje  mozesz  miec,  ale  niestety  nie  przedstawiasz  zadnych  konkretow.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Tomaaz

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Marca 2011, 14:24 »
 Niestety,  na  portalu  \'C&A  Fan\'  można  było  odnieść  wrażenie,  że  najważniejsza,  traktowana  z  największym  zaangażowaniem  strona  to:  http://ca-fan.pl/www/redakcja\' target=_blank>http://ca-fan.pl/www/redakcja .

Tak  jak  napisał  raf  -  w  pierwszej  kolejności  to  redakcja  powinna  dbać  o  nowe  treści  na  portalu,  a  wychodzi  na  to,  że  dla  celebry  umieściliście  tam  kilkanaście  zdjęć  (min.  z  bardzo  \'istotną\'  informacją  o  stanie  cywilnym),  a  resztę  mają  zrobić  użytkownicy.

Komoda

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Marca 2011, 14:29 »
 Witajcie.  Jeśli  chodzi  o  KOMODE,  to  numer  czwarty  został  zamknięty  już  dawno,  Anucha  również  dawno  temu  zrobiła  korektę.  Wszystko  jest  u  DTP  i  tu  się  zaczyna  problem  całość  wlecze  się  okropnie,  na  dodatek  mam  z  nimi  bardzo  słaby  kontakt  (nie  odbieranie  tel.  rzadkie  odpowiedzi  na  maila).  W  pewnym  momencie  dopadła  mnie  frustracja  i  kurwica  (  bardzo  przepraszam  za  wyrażenie).  Zdaje  sobie  sprawę,  że  osoby  z  DTP  maja  teraz  sesje  i  mnóstwo  innych  spraw  na  głowie  ale...  ach  już  sam  nie  wiem.  Doszło  do  tego  ,  że  od  kilku  dni  sam  zająłem  się  składaniem,  moze  właśnie  po  to  aby  pewnego  dni  nie  obudzić  się  z  \'ręką  w  nocniku\'.  Zrobiłem  okładkę,  wstęp  i  menu,  teraz  biore  się  za  przegląd  nowości.  Jak  mi  to  pójdzie?  Nie  wiem,  nie  jestem  profesjonalnym  DTP.  Kurcze,  przepraszam:(.  Numer  czwarty  na  pewno  będzie.  Zarywałem  z  tego  powodu  nawet  nocki.  Nigdy  nie  dam  za  wygraną.  Pozdrawiam  wszystkich:)

Ramos

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Marca 2011, 16:01 »
 Po  co  dawać  newsy,  które  się  pojawiają  na  innych  stronach.  Na  tym  portalu  są  już  wrzucane  newsy,  więc  po  co  na  kolejnej.  Strona  C&A  Fan  nie  jest  tak  naprawdę  od  newsów.  Wrzucane  tam  są  jedynie  wiadomości,  o  którym  mało  kto  słyszał.  W  dodawaniu  newsów  pomagają  ludzie,  którzy  rzadko  co  zaglądają  na  C64Power.  Niedługo  bardziej  ożywi  się  sytuacja  na  C&A  Fan.  

Tomaaz

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Marca 2011, 16:34 »
 Ramos,  od  czego  zatem  jest  strona  C&A  Fan?  Od  magazynu,  który  ukazuje  się  raz  na  rok?  Po  co  zatem  te  wszystkie  mechanizmy  (rejestracja,  komentarze,  forum).  Żeby  webmaster  mógł  sobie  w  CV  wpisać?  

O  tych  nadchodzących  zmianach  i  ożywieniu  to  już  nie  pierwszy  raz  piszesz.  Oby  tym  razem  coś  z  tego  wyszło.  Czego  sobie  i  Wam  życzę.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Marca 2011, 16:37 »
 tyle  ze  c&a  fan  jest  targetowane  takze  na  amige,  wiec  nie  jest  dziwne  ze  niusy  podsylaja  tam  tez  osoby  niezwiazane  z  c64power  ;)

w  ogole  idac  tym  tropem..  skoro  strona  c&a  fan  nie  jest  od  newsow,  to  tez  pewnie  nie  jest  od  forum,  a  jednak  forum  na  c&a  fan  jest  BARDZO  rozwidlone,  skupia  sie  na  znacznie  wiekszym  obszarze  niz  tylko  magazyn.

aczkolwiek  brak  aktywnosci  na  forach  nie  jest  zjawiskiem  odosobnionym  -  wystarczy  zobaczyc  jak  nikle  community  jest  tu:  http://retrogames.pl/?mod=forum\' target=_blank>http://retrogames.pl/?mod=forum -  a  mamy  tu  przeciez  do  czynienia  z  calym  zakresem  sprzetu  retro  ;)

reasumujac:  zdarzylo  mi  sie  pytac  kilka  osob  o  wspolprace  z  c64power  albo  chociaz  prosic  o  udostpenienie  pewnych  materialow  czy  nawet  wywiad.  najczesciej  niestety  odpowiedz  byla  odmowna  bo  np:
a)  osoba  chce  zalozyc  kiedystam  wlasna  strone  gdzie  bedzie  prezentowac  swoje  dokonania  (tylko  po  co?  z  autopsji:  mialem  dylemat  czy  zalozyc  uncover  od  nowa  czy  wesprzec  c64power...  uwazam  ze  podjalem  prawidlowa  decyzje)
b)  redakcja  c&a  fan  wczesniej  rozmawiala  o  wylaczonosci  na  publikacje  tego  tematu  (w  blizej  nieokreslonej  przyszlosci  oczywiscie)  
c)  nie  mam  czasu  ;)

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Tomaaz

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #21 dnia: 05 Marca 2011, 16:49 »
 Wychodzi  na  to,  że  najrozsądniej  byłoby  podpiąć  C&A  Fan  (magazyn)  i  Komode  pod  c64power  (teraz  to  dopiero  kisiel  zacznie  szczekać  \'\').  Jak  widać  z  doświadczeń  rafa  konkurencja  się  w  tym  wypadku  nie  sprawdza.

Ramos

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Marca 2011, 17:51 »
 C&A  Fan  nie  piszą  amigowcy,  ale  ludzie  związany  z  komodą.  Poza  tym  na  tej  stronie  wrzucamy  różne  artykuły,  które  nie  idą  do  magazynu.  Newsy  są  tylko  od  czasu  wrzucane  jak  znajdziemy  coś  ciekawego,  o  którym  się  nie  pisze  na  innych  stronach  jak  np.  o  CheeseCutter.  Poza  tym  strona  jest  po  to,  aby  gdzieś  wrzucać  swój  magazyn  i  mieć  kontakt  z  resztą  redakcji.  Forum  powstało  do  komunikacji  z  czytelnikami.  
Kiedyś  ludzi  pisali  po  co  wydawać  te  wszystkie  magazyny  C&A  Fan,  C&A  Games  i  KOMODA?  Nie  lepiej  połączyć  to  w  jedną  całość.  Może  i  racja,  ale  czym  więcej  magazynów  to  tym  można  więcej  poczytać  i  jest  ciekawa  konkurencja.  KOMODA  i  C&A  Fan  podjęły  współpracę  i  razem  oprócz  wydawania  swoich  zinów  będziemy  wspierać  stronę  artykułami,  wywiadami  czy  raportami  z  imprez  komputerowych.  Jak  się  chce  i  ma  się  motywacje  można  napisać  fajny  artykuł  czy  przeprowadzić  ciekawy  wywiad.  To  bzdura,  że  nie  da  się  przekonać  kogoś  na  wywiad.  Z  tego  co  wiem  nie  wszyscy  chcą  udzielać  wywiadu  na  C64Power  i  widać  to  po  ludziach  z  tzw.  demosceny  C64,  którzy  wolą  swoje  forum.  Wszyscy  chcą,  aby  coś  się  działo  wokół  C64,  a  sami  mało  robią.

Komoda

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #23 dnia: 05 Marca 2011, 18:33 »
 Witajcie.  Czy  ktoś  zauważył  co  napisałem  pięć  postów  wyżej?  \'\'  Tam  jest  odpowiedź  na  to,  co  się  dzieje  z  czwartym  numerem  KOMODY.  Komoda  istnieje  i  będzie(dopóki  nie  kopnę  w  kalendarz    \'\'  ).  Dla  mnie  obie  strony  są  ważne  (C&A  Fan,  C64  Power).  Na  jedną  i  drugą  wchodzę  i  przeglądam.  To  właśnie  My  wszyscy  trzymamy  C64  przy  życiu.  Mam  racje?  Pozdrawiam  \'\'  

Cobra of Samar

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #24 dnia: 05 Marca 2011, 21:37 »
 Nie  rozumiem  zniecierpliwienia  osób  \'\'  .  Też  bym  chciała  częściej  poczytać  Komodę  czy  C&AFan,  ale  najpierw  trzeba  napisać  teksty  i  poskładać  to  w  całość,  i  oczywiście  poziom  należy  trzymać.  A  ludzi  chętnych  malutko.  Więc  magi  wychodzą  z  taką  a  nie  inną  częstotliwością.
Dlatego  uzbrojmy  się  w  cierpliwość  i  spokojnie  poczekajmy.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #25 dnia: 06 Marca 2011, 01:13 »

Newsy  są  tylko  od  czasu  wrzucane  jak  znajdziemy  coś  ciekawego,  o  którym  się  nie  pisze  na  innych  stronach  jak  np.  o  CheeseCutter

ja  wiem  ze  w  Twoim  swiecie  ``samo  sie  robi``,  ale  tego  konkretnego  niusa  rzucil  SuperNoise,  bo  taki  mial  kaprys  ;)  (nie  ma  on  nic  wspolnego  nawet  z  redakcja  c&a  fan,  Jarek  poza  tym  jest  tez  zarazem  komodziarzem  jak  i  amigowcem  -  to  tak  gwoli  pierwszego  zdania  w  Twym  poscie)

Kiedyś  ludzi  pisali  po  co  wydawać  te  wszystkie  magazyny  C&A  Fan,  C&A  Games  i  KOMODA?  Nie  lepiej  połączyć  to  w  jedną  całość.  Może  i  racja,  ale  czym  więcej  magazynów  to  tym  można  więcej  poczytać  i  jest  ciekawa  konkurencja

pisanie  o  grach  sprzed  15~25  lat  ktore  juz  byly  wielokrotnie  opisywane  jest  tak  konkurencyjne,  ze  dzisiejsze  popisy  kowalczyk  wymiekaja.  Swoja  droga  co  do  konkurencji..  ciekawe  keidy  c&a  fan  bedzie  moglo  sie  pochwalic  taka  jakoscia,  skladem,  feelingiem  jak  komoda  ;)

co  do  tzw  ludzi  demosceny  -  ``elity``  zawsze  uwazaly  emu64  i  c64power  za  lamerie  i  tego  sie  nie  zmieni  ;)  niepodwazalnym  faktem  jednak  jest  ze  c64power  mimo  wszystko  stanowi  bardzo  duzy  zasob  informacji  o  C64  (klik  w  mape  strony  i  jasne  co  mam  na  mysli)  -  wszak  nie  umiem  doszukac  sie  koniunkcji  i  alternatyw  dajacych  ta  implikacje:  
Z  tego  co  wiem  nie  wszyscy  chcą  udzielać  wywiadu  na  C64Power  i  widać  to  po  ludziach  z  tzw.  demosceny  C64,  którzy  wolą  swoje  forum  

@Cobra:
obstawiam  ze  c&a  fan  znow  bedzie  mialo  100  stron  i  mase  bledow,  mimo  takiego  poslizgu  -  sa  na  forum  c&a  fan  watki  gdzie  ten  temat  poruszalem...  moja  propozycja  wydawania  mniej  a  czesciej  zostala  odebrana  za  herezje...  wrecz    dodatkowo  jeszcze  c&a  games  sie  pojawilo...  no  ale  zobaczymy  :D

Komoda

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #26 dnia: 06 Marca 2011, 01:55 »
 Dzięki  Cobra  za  zrozumienie  \'\'  Masz  racje.  Nie  mogę  i  nie  che  Was  zawieść.  Uka,  Ramzes,  Kenji,  SM,  Will,  Neurocide,  Ramos  i  Ja  włożyliśmy  dużo  pracy  w  czwarty  numer.  DTP  go  składa,  a  ja  tak  jak  wspomniałem  wyżej,  też  składam  (druga  wersja  na  wszelki  wypadek).  Pozdrawiam    \'\'  

p.a.

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Marca 2011, 09:32 »
 Bo  też  C&A  Games  to  inicjatywa  zupełnie  innej  osoby  (indyjr)  i  z  początku  nie  było  wcale  pewnym,  iż  magazyn  będzie  można  pobierać  ze  strony  ca-fan.pl.  To  indyjr  jest  tam  -  mniej  lub  bardziej  formalnym  -  szefem,  on  odpowiada  za  skład  i  całą  retro-oprawę,  która  moim  zdaniem  ma  więcej  \'feelingu\'  niż  nowoczesny  wygląd  Komody.  W  tym  przypadku  opóźnienie  powstało  w  wyniku  problemów,  o  których  nie  bardzo  wypada  tu  nawet  wspominać.

Z  kolei  to,  że  C&A  Fan  jeszcze  się  nie  ukazało,  wynika  głównie  z  nieszczególnie  wydajnego  składania  i  z  korektą  jako  taką  nie  ma  wiele  wspólnego,  więc  nie  szukałbym  zależności  pomiędzy  tą  zwłoką  a  ilością  przyszłych  błędów.  

Zresztą  czepianie  się  błędów  jest  wręcz  wskazane,  ale  tylko  wtedy,  gdy  chodzi  o  błędy  rzeczowe.  Wytykanie  literówek  ma  mniej  więcej  taki  sens,  jak  czepianie  się,  iż  impreza  o  nazwie  Silesia  Party  odbywa  się  na  Zagłębiu  Dąbrowskim.

Cobra of Samar

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #28 dnia: 08 Marca 2011, 11:36 »
 Też  uważam,że  poślizgi  w  wydawaniu  magów  PDF  nie  wynikają  tylko  z  kerekty  błędów.  Najpierw  te  arty  trzeba  napisać,  a  żeby  zabrać  się  za  to  trzeba  mieć  czas.  Ale  już  nowy  numerek  C&A  już  do  ściągniecia,  więc  teraz  do  czytania  \'\'  

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Marca 2011, 12:31 »
 po  pobieznym  przeczytaniu  kilku  artow  oraz  pominieciu  tego  czego  nie  czytam  zwyczajowo  (czyli  o  Amigach  :P  )  moje  zdanie  w  temacie:  siodemka  jest  szczesliwsza  -  lepsza  niz  poprzednie  wydania  ;)