Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Komoda, C&A Fan  (Przeczytany 6395 razy)

Tomaaz

• Gość
Komoda, C&A Fan
« dnia: 04 Marca 2011, 12:21 »
 Czy  te  magazyny  padły?  Ktoś  ma  jakieś  informacje?  Głosowałem  na  top  10  w  Komodzie,  całość  miała  się  ukazać  w  lutym...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Marca 2011, 12:23 »
 oficjalnie  oba  sa  wciaz  w  produkcji.
ca-fan  mialo  sie  pojawic  w  grudniu.  generalnie  ichniejszy  guru  czyli  Ramos  powinien  wiedziec  kiedy  ;)
Komek  mowil  ze  Komoda  bedzie  w  lutym.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Marca 2011, 16:26 »
 Magazyny  non-profit  więc  trzeba  zrozumieć.

Offline Skull

• Level 6
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Marca 2011, 19:24 »
 C&A  Fan  -  niby  \'na  dniach\'  -  już  nawet  widziałem  pierwszą  całą  wersję,  ale  niestety  jest  kilka  błędów  do  poprawienia.  Ogólnie,  to  arty  nawet  są  -  i  to  w  terminie  -  składanie  magazynu  nie  jest  zbyt  wydajne  -  no  ale  wiadomo  to  są  zajęcia  dorywcze.

Defender

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Marca 2011, 20:43 »
 Czwarty  numer  Komody  został  oddany  do  DTP.  Wiadomość  z  maila  od  Komka.

p.a.

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Marca 2011, 21:38 »
 Otóż  to,  składanie  zabiera  najwięcej  czasu.  Sam  artykuł  ukończyłem  w  sierpniu...  Myślę,  że  w  marcu  C&A  Fan  już  powinien  się  ukazać  ;)  A  może  i  uda  się  to  w  przypadku  C&A  Games.  

Ramos

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Marca 2011, 22:21 »
 Magazyny  C&A  Fan  i  C&A  Games  są  już  prawie  ukończone  i  tylko  została  korekta.  Mam  nadzieje,  że  te  dwa  magazyny  ukażą  się  w  tym  miesiącu.  
Co  do  Komody  to  rozpoczęło  się  jej  składanie,  a  kiedy  się  ukaże  tego  nie  wiem.
Jedno  mogę  zapewnić  magi  będą  ukazywać  się  na  100%.

Tomaaz

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Marca 2011, 22:23 »
 No  i  super.    \'\'  Ale  mam  taką  sugestię  -  może  byście  informowali  o  statusie  prac  na  stronie?

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Marca 2011, 03:56 »
 @Tomaaz
Moim  zdaniem  szkoda  czasu  na  wyliczanie  statusu,  jeżeli  masz  pewność,  że  na  100%  się  ukaże  -  wystarczy  poczekać.  Zawsze  pozostaje  np:  zasubskrybować  kanał  RSS  na  C&A  Fan  żeby  być  na  bieżąco.  Można  też  zawsze  utworzyć  newslettera,  w  którym  m.in.  mogłaby  się  znajdować  informacja,  że  wyszedł  nowy  numer  -  ale  takie  informowanie  o  statusie  nie  jest  potrzebne,  zresztą  poślizgi  to  rzecz  ludzka.

Tak  jak  zapewniałem  w  innych  wątkach  i  rozmowach  -  na  korektę  C&A  Fan  i  Komody  się  piszę.

Offline Skull

• Level 6
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Marca 2011, 07:58 »
 @Tomaaz,  zapewniam  Cię,  że  dla  mnie  (a  pewnie  i  większości  redakcji)  to  też  nie  wiadoma,  i  tak  samo  czekam  na  ukazanie  numeru  -  niestety  nie  działa  to  tak  sprawnie  jakby  się  wydawało.

Tomaaz

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Marca 2011, 10:20 »
 Co  Wy  tacy  przewrażliwieni?  Ja  nie  mam  do  nikogo  pretensji.  Po  prostu  chciałem  wiedzieć  jak  się  sprawy  mają.  Nawet  jakby  magazyny  padły,  to  też  bym  to  zrozumiał.  A  ze  kisiel  będzie  pisał  jak  to  \'tomaszek  cieszył  się  z  upadku  Komody  i  CAFan\',  to  oczywiste.  Tylko  czy  trzeba  się  nim  inspirować?

Czekam  szczególnie  na  Komodę  bom  ciekaw  jak  mój  głos  wpłynie  na  top10.    

Ramos

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Marca 2011, 11:51 »
 Gdybyście  uczestniczyli  bardziej  na  forum  C&A  Fan  to  by  się  więcej  działo.  Oprócz  wydawania  magazynu  od  czasu  do  czasu  pojawiają  się  artykuły,  które  są  specjalnie  pisane  na  stronę  C&A  Fan,  więc  zapraszam  do  ich  komentowania.  Zresztą  za  kilka  dni  na  stronie  będzie  C&A  Fan  o  ile  Black  Light  nie  zawali  sprawy.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Marca 2011, 12:16 »
 Ramos,  ale  jak  widac  ludzie  wola  uczestniczyc  na  c64scene,  c64power  czy  ppa...  niestety  wydawaniem  zinu  raz  na  pol  roku  i  wrzucaniem  sporadycznie  artu  nie  zbudujesz  keen  social  network  ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Ramos

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Marca 2011, 12:57 »
 Ludzie  z  koma  są  zbyt  leniwi,  aby  pisać  nawet  komentarze.  Widać  tu  na  tej  stronie  ile  jest  komentarzy  pod  newsami,  trochę  lepiej  jest  na  C&A  Fan.  Mam  nadzieje,  że  niedługo  na  stronie  C&A  Fan  trochę  się  zmieni.  

Tomaaz

• Gość
Komoda, C&A Fan
« Odpowiedź #14 dnia: 05 Marca 2011, 13:54 »
 Ramos,  nie  chcę  żeby  wyszło,  że  tu  płaczę,  ale  skoro  temat  wypłynął,  to  napiszę  coś  od  siebie.  W  swoim  czasie  starałem  się  trochę  rozkręcić  tamto  forum,  za  co  zostałem  wyzwany  od  lamerów  i  trolli,  którzy  sobie  nabijają  posty  (nawet  jedna  osoba  się  za  mną  nie  wstawiła).  Wysłałem  do  Was  parę  materiałów,  propozycji  i  uwag.  Ostatecznie  wszystkie  zostały  w  praktyce  olane,  a  zamiast  tego  zaczeliście  teoretyzować  na  temat  kolejnych  projektów  (jakieś  archiwum,  jakaś  galeria...),  choć  było  jasne,  że  na  to  wszystko  nie  starczy  czasu  i  energii.  Tak  więc,  jak  to  powtarza  kompulsywnie  kisiel,  \'jebnąłem  focha\'  i  się  z  portalem  rozstałem.

Prawda  jest  taka,  że  jeśli  magazyn  nie  będzie  się  ukazywał  regularnie  nie  rzadziej  niż  co  trzy  miesiące,  a  na  stronie  nie  będą  umieszczane  przynajmnie  raz  na  tydzień  newsy,  to  portal  nie  odżyje.  I  tyle.