Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Znowu Deus Ex Machina  (Przeczytany 662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mazi

• Level 1
  • *
Znowu Deus Ex Machina
« dnia: 02 Lutego 2003, 17:15 »
 Moze ktos wie jak to demko odpalic pod emulcem (ccs)? Mam taki problem: odczytuje katalog dysku z demem i za cholere nie moge odpalic pliku startujacego demo. Wjezadzam kursorem na odpowiednia linijke w listingu katalogu dysku-enter i nic sie nie dzieje. Emulec wywala taki komunikat:
 Load\'\',8,1
 ?Missing file name error.
 Domyslam sie, ze chodzi o brakujacy text (linijka z katalogu dysku dema). Wpisalbym ja recznie ale nie wiem jak pod emulcem zrobic podkreslinik \' _ \', gdyz znajduje sie on pomiedzy poszczegolnymi literami.
 Pomoze ktos?

Magnate

• Gość
Znowu Deus Ex Machina
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lutego 2003, 17:48 »
 Hmm, dziwne. Posiadam wersje dema stad:

http://c64.ch/demos/download.asp?ID=790\'>http://c64.ch/demos/download.asp?ID=790

I wszystko jest w porzadku. Upewnij sie tez, czy masz najnowsza wersje emulatora. Mozesz sprobowac rowniez czegos takiego: \'wloz dyskietke\' (tzn. nacisnij enter na naglowku dyskietki), a nastepnie wpisz:

load\':*\',8,1 (albo load\'*\',8,1)

A potem juz tylko RUN.

pozdrawiam.

Offline mazi

• Level 1
  • *
Znowu Deus Ex Machina
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lutego 2003, 20:24 »
 Stukrotne dzieki!!!! Poszlo z sama gwiazdka. Demo jest WYPASIONE!!!!
 A wersje ccs\'a mam 2.0, patrzac na date to napewno nie jest najnowsza wersja.
 Jeszcze raz dziekowa.
 Pozdrawiam

aze

• Gość
Znowu Deus Ex Machina
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lutego 2003, 09:33 »
 Wszystko dlatego ze uzywajac stacji dyskow posluzyles sie komenda jak do magnetofonu    musi byc \'*\' w przeciwnym razie zawsze otrzymasz taki blad.

Offline mazi

• Level 1
  • *
Znowu Deus Ex Machina
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lutego 2003, 12:04 »

Napisał: aze

Wszystko dlatego ze uzywajac stacji dyskow posluzyles sie komenda jak do magnetofonu    musi byc ``*`` w przeciwnym razie zawsze otrzymasz taki blad.
Nigdy w to nie wnikalem, jaka to komenda. Taki blad wystapil pierwszy raz z tym demkiem, wszystkie inne dema czy gry chodzily bez zarzutu.

Offline mazi

• Level 1
  • *
Znowu Deus Ex Machina
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Marca 2003, 01:47 »
 Btw identyczna nazwa tego dema i amigowego to przypadek? Czy moze jest to proba przeniesienia efektow z amigi. Od razu zastrzegam, ze wersji amigowej nie widzialem.

~#*#Jok

• Gość
Znowu Deus Ex Machina
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Marca 2003, 21:17 »
 Demo nie ma nic wspólnego z amigowym Deusem (jeżeli chodzi ci o demo Limited Edition, które zresztą jest całkiem, całkiem), proponuje obejrzeć je jednak na prawdziwym komciu a nie na ccs-sie - zdecydowanie lepsze wrażenie.

GemBoy

• Gość
Znowu Deus Ex Machina
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Kwietnia 2003, 23:25 »
 mi sie wiesza na CCSie a pozatym widzialem lepsze demka  

Offline mazi

• Level 1
  • *
Znowu Deus Ex Machina
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Kwietnia 2003, 01:22 »
 Mi sie nic nie wiesza. A jak znasz lepsze to zapodaj nazwe, jak nie widzialem to chetnie sciagne i obkukam.