Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Czy można zrobić joystyk lub pad do commodor-ka  (Przeczytany 545 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline luzik1980

• Level 3
Czy można zrobić joystyk lub pad do commodor-ka
« dnia: 08 Sierpnia 2008, 14:02 »
 co  myślicie  o  pomyśle  zrobienia  pada  do  commodore  przyznam  ze  mnie  to  ciekawi  bo  myślę  o  reaktywacji  mojego  sprzętu  niestety  nie  mam  czym  sterować  a  joysticków  jest  od  biedy  serio  mówiąc  na  aukcjach.  Kiedyś  miałem  taki  sprzęt  lecz  mi  się  psów  ale  po  rozebraniu  nie  wyglądało  na  super  zaawansowaną  konstrukcję  co  o  tym  myślicie  czy  będzie  łatwo  zrobić  pada  (piszę  właśnie  o  padzie  bo  obudowę  można  skołować  z  łatwością  od  np.  pegazusa  lub  pada  ze  sklepu  za  parę  zł)

TuMe64

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Sierpnia 2008, 19:37 »
 ktoś  to  już  poruszał  i  z  tego  co  odpowiadali  Obcykani  XD  to  chyba  nie  ma  problemu  z  przerobieniem  pada  od  np  pegasusa  jedynie  trzeba  wywalić  elektronikę  i  bezpośrednio  przełączniki  podłączyć  do  odpowiednich  styków  portu  komodorka  i  to  to  niby  powinno  działać.

zyga

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Sierpnia 2008, 20:00 »
 Można  też  od  polskiego  producenta:  
  http://www.matt.com.pl/show.php?kod_show=AAA&poz_kl=3&mklasid=2&keep=1&show=1&aktklasid=3\' target=_blank>http://www.matt.com.pl/show.php?kod_show=AAA&poz_kl=3&mklasid=2&keep=1&show=1&aktklasid=3

Hint:  joysticki  do  Amigi  i  C64  są  takie  same.

Bedzio

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Sierpnia 2008, 21:26 »
 Pamietam  ze  kiedys  od  kolegi  pożyczałem  pady  od  Mega  Drive`a  II  i  dzialaly  bez  problemowo  po  podlaczeniu.  Tylko  chyba  klawisze  byly  jakos  durnie  skonfigurowane...

Offline luzik1980

• Level 3
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Sierpnia 2008, 21:49 »
 Dzięki  serdecznie  za  wszystkie  odpowiedzi  rzeczywiście  dżojstik  do  Amigi  można  kupić  za  małe  pieniądze,  ale  czy  macie  jakieś  schematy  płytek  dżojstików  jednak  sam  coś  chciałbym  pokombinować.  wiecie  widzę  ze  czasy  commodore  już  dawno  minęły  ale  my  fani  trzymamy  go  w  działaniu          \'\'