Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: REU 1750  (Przeczytany 412 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jarema

• Gość
REU 1750
« dnia: 29 Września 2002, 08:46 »
 Kupiłem 1750 Ram Expansion Union, całe 512 Kb. Niestety nie działa. Program testującu, który ściągnąłem z netu (do 1750clone, chyba to samo) wyświetla banki pamięci przy których zaznaczony jest X. Pod spodem napis BAD CARTRIDGE. Nie mogę go zainstalować, przypisac numerka itp. Działa natomiast demo, ale i tak po chwili się chrzani. Poza tym carta nie widzi GEOS, a chyba powinien. Co robić? Jak naprawić? Moze ktoś pomoże.

maniac64

• Gość
REU 1750
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Października 2002, 20:41 »
 Tego REU 1750, używasz z c128 czy z komodorkiem (czyli c64) ?

Próbowałeś przeczyścić styki w module, lub rozebrać obudowę i LEKKO poruszać scalakami...

Jeżeli cię to interesuje, podeślę ci na e-mail trochę stuff\'u do reu

pozdro

jarema

• Gość
REU 1750
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Października 2002, 10:06 »

Napisał: maniac64

Tego REU 1750, używasz z c128 czy z komodorkiem (czyli c64) ?

Próbowałeś przeczyścić styki w module, lub rozebrać obudowę i LEKKO poruszać scalakami...

Jeżeli cię to interesuje, podeślę ci na e-mail trochę stuff\'u do reu

pozdro
Oczywiście z C64, sprawdzałem z trzema Za każdym razem, nie działał inny bank Reu rozebrałem, wyczyściłem itd i nic   Jakbyś podesłał soft, to byłoby super  

Pit GM

• Gość
REU 1750
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Października 2002, 09:00 »
 Czy to nie jest przypadkiem kwestia baterii? Nie znam się na tym, ale miałem swego czasu RAM Cart 128kb, taki cartridge z pamięcią RAM podtrzymywaną bateryjnie. REU nie jest nowym sprzętem, więc może jakieś tam baterie czy cuś...

maniac64

• Gość
REU 1750
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Października 2002, 18:35 »

Napisał: Pit GM

Czy to nie jest przypadkiem kwestia baterii? Nie znam się na tym, ale miałem swego czasu RAM Cart 128kb, taki cartridge z pamięcią RAM podtrzymywaną bateryjnie. REU nie jest nowym sprzętem, więc może jakieś tam baterie czy cuś...
Niestety w ``standardowych`` modelach REU - nie ma podtrzymywania pamięci przez baterie. A szkoda...

W Ram-Cart 128 kB - jest takowe cudo, jednak trwałość baterii była problematyczna. Jak mi się wyczerpały to potem nie chciało mi się montować nowych. Ale moduł był CZADOWY :)

Ten stuff do testowania, of koz podsyłam - jeszcze dzisiaj. Napisz co ci wykazał ?

pozdro
 maniac64