Dzięki Kisiel za porady ;-), ale może przeczytaj tytuł tego tematu, debatujemy o czym innem (szkoda, że nie ma na tym forum wyszukiwarki, bo kto ma czas na czytanie wszystkich tematów??). Z datasette to sobie poradzę, jak mi się rozsypie. Wiesz jak to jest: \'szewc chodzi w podartych butach\' i dopiero weźmie sie do roboty jak mu zupełnie zelówki odpadną :-)). Niebawem będę musiał napisać trochę softu na C64 do obsługi peryferiów (podpiętych do portów kmodki), a że jestem \'starej daty\' nie toleruję emulatorów C64 na PCta, które mnie drażnią. Wolę to pisać od razu na kompciu (chyba bardziej przez sentyment do dawnych czasów, niż ze wzgledu na wygodę pracy). Zapisywanie wyników pracy na magnetofonie (co by to wszystko nie uleciało w kosmos, zwiększając entropię Wszechświata :-)))) to jednak dla mnie udręka, ponad moją nadwątloną cierpliwość, dlatego chciałem na wstępie mojego projektu (gdzieś tam o tym piszę na forum) zmajstrować jakąś \'pamięć masową\', ale wygodniejszą od datasette. Dlatego założyłem ten temat!
Pozdrawiam:
suchy