Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 2920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pucus

• Gość
Witam
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Marca 2006, 20:25 »
 Lepiej  będzie  jak  przyślemy  po  próbce  skanu  co  kto  ma  i  się  zobaczy  co  dalej.  Bo  te  pseudo  orginały    \'\'    to  w  różnych  rejonach    mogły  się  rożnić    \'\'    Można  by  zrobić  ogółną  stronę  z  okładkami  do  takich  kaset    \'\'  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Marca 2006, 22:26 »
 W  sumie  dobry  pomysl  zeby  wszystkie  okladki  zrobic  bo  jak  przegladalem  strony  o  commodore  to  było  wiele  rzezy  ale  akurat  archiwum  okladek  nie  bylo.    \'\'  

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
Witam
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Marca 2006, 09:02 »
 A  archiwum  okładek  z  oryginałów  a  nie  pseudo-oryginałów  jest  gdzieś?  

arti

• Gość
Witam
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Marca 2006, 10:13 »
 A  i  owszem  -  jest.  Na  stronie:  
  http://www.lemon64.com/\' target=_blank>http://www.lemon64.com/
  Zakładka  `Covers`  :)

pucus

• Gość
Witam
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Marca 2006, 12:07 »
 Tak  tam  są  orginały  ale  okładek  polskich  gierek  jak  na  lekarstwo    \'\'  niewidze    np.  Klątwa,  Robbo,  Władca,  Miecze  Waldigra,  Fred  itd.  Znalazłem  np.  Władcy  Ciemności,  ale  myśle  że  to  zamało  bo  polskich  tytułów  było  owiele  więcej  i  warto  też  zrobić  dział  poświęcony  zarówno  oryginałom  jak  i  pseudo-oryginałom    \'\'  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #20 dnia: 06 Marca 2006, 13:55 »
 W  sumie  taki  dział  dobrze  byłoby  na  tej  stronie  założyć  bo  zauważyłem  że  jest  tutaj  wiele  ciekawych  rzeczy  i  taki  dział  by  się  tutaj  przydał.

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #21 dnia: 06 Marca 2006, 13:56 »
 W  sumie  taki  dział  dobrze  byłoby  na  tej  stronie  założyć  bo  zauważyłem  że  jest  tutaj  wiele  ciekawych  rzeczy  i  taki  dział  by  się  tutaj  przydał.

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #22 dnia: 06 Marca 2006, 13:57 »

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #23 dnia: 06 Marca 2006, 14:02 »

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #24 dnia: 06 Marca 2006, 14:06 »
 Sroki  ze  4  razy  to  samo  ale  mialem  problem  z  netem

Bartek^

• Gość
Witam
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Marca 2006, 14:22 »
 Czesc  
  Czy  te  \'niebieskie\'  okladki  to  kasety  firmy  Relax?  Co  prawda  na  tamtych  okladkach  wydrukowane  byly  kolorwe  rysunki  fantasy  ale  moze  po  prostu  to  byla  inna  \'seria\'  tej  samej  firmy.  ;)  Sam  niestety  nie  posiadam  juz  zadnych  tasiemek  ale  trzymam  kciuki  za  powodzenia  projektu.  :)  
  BTW:  gdybyscie  mieli  to  BARDZO  prosze  o  skany  kaset  Relaxu  -  wychowalem  sie  na  nich.  :)

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Marca 2006, 17:13 »
 Niestety  nie  wiadomo.  Problem  w  tym  że  na  okładce  tych  niebieskich  zestawow  nie  ma  wogole  zadnej  firmy  napisanej  (jak  na  wiekszosci  kaset  commodore).  A  propos  tego  co  wczesniej  napisalem  -  lada  chwila  powinienem  dostac  zestaw  40  kaset  wsrod  ktorych  sa  tez  te  wspomniane  przezemnie  zestawy  i  wtedy  poskanuje  je  i  zrobie  strone  na  ktorej  umieszcze  wszystkie  te  skany.  

A  tak  swoją  drogą.  Fajnie  by  było  jakby  utworzyc  jakies  takie  miejsce  w  ktorym  kazdy  napisal  by  jakies  wspomnienia  zwiazane  z  jakimis  konkretnymi  zestawami  Commodore.  Ja  pamietam  mialem  swoj  jeden  ulubiony  zestaw  w  ktorym  byla  min.  gra  jack  the  nipper  1,2  kick  boxer  oraz  rick  dangerous.  Gry  z  tej  kasety  elegancko  chodziły    i  hulały  jak  nie  wiem  ale  niestety  mój  kolega  ją  odemnie  pozyczyl  i  gdzies  zagubil.  :(

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
Witam
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Marca 2006, 21:32 »
 trzeba  było  pożyczać?  co  do  kaset  to  jutro  będe  wiedział  czy  coś  zdobęde.

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
Witam
« Odpowiedź #28 dnia: 08 Marca 2006, 00:20 »
 Witam  
  Już  wcześniej  pisałem  jakie  zestawy  mam  więc  chętnie  pomogę.  
  Mój  ulubiony  zestaw  to  nr  12  z  Hulkiem  Hoganem,  są  tam  m.in.:  

Hat  Trick  -  hokej  na  1  /  2  graczy  (super)  

Slaine  -  ba  ;)  www.todrobot.tarnow.net.pl/princessa/sla ine/index.php  

Rick  Dangerous  

Mask  3  

Thundercats  (demko)  

Ellak`s  Tomb  -  tekstówa  

Celebrity  Squares  -  program  do  robienia  gierek  shoot`em  up  

i  tak  dalej  i  tak  dalej  :).  

Pomysł  pierwszorzędny  z  zebraniem  skanów  w  jednym  miejscu.  Polecałbym  jeszcze  zestawienie  \'czarnych\'  zestawów  jak  ktoś  kojarzy  -  czerwone  litery  \'commodore\'  w  białych  obwódkach.  Dorwę  kogoś  ze  skanerem  i  mogę  przesłać  co  nieco.  

Pozdrawiam!  

pucus

• Gość
Witam
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Marca 2006, 01:39 »
   \'\'    Zaczyna  się  rozkręcać  więc  też  liczę  na  jakieś  rezultaty  i  sam  się  do  kolekcji  dorzuce    \'\'