Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Konsolka DTV 64  (Przeczytany 3240 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wegi

• Level 7
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #90 dnia: 11 Października 2009, 11:35 »
 Wersję  z  flaszem  kupiłeś?  

Jak  tak  to  zaczynaj  mody  :)  

kiborda  od  peceta  podłącz  i  driva  \'\'    \'\'    \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Tomaaz

• Gość
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #91 dnia: 12 Października 2009, 17:59 »
 Właśnie  doszła  przesyłka.    \'\'  Wszystko  działa,  wersja  z  flaszem,  ale  w  modyfikacje,  to  ja  się  bawił  raczej  nie  będę,  bo  się  na  tym  nie  znam  i  -  co  najważniejsze  -  nie  mam  ochoty.  Kupiłem  żeby  sobie  pograć.  Mogę?      \'\'  

Offline wegi

• Level 7
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #92 dnia: 12 Października 2009, 19:47 »
 Podłaczysz  driva  i  wgrasz  Coma  Light  12  to  będzie  lepsze  od  gier  -  NIE  NIE  MOŻESZ  GRAĆ  \'\'    \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline kenji

• Level 5
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #93 dnia: 12 Października 2009, 20:08 »
 Kurde,  znów  rozpocząłem  polowanie  na  DTV.  Może  mi  się  uda.  

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #94 dnia: 12 Października 2009, 21:27 »
 Które  wersje  macie  ?  
  DTV  v2  czy  v3  ?
-profil nieaktywny-

Tomaaz

• Gość
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #95 dnia: 12 Października 2009, 23:37 »
 V2.    

Zestaw  gier  mógłby  być  lepszy,  ale  w  sumie  nie  jest  tak  źle.  Wiem,  że  niektórzy  tutaj  mają  za  złe  producentom  C64DTV,  że  do  tak  fajnego  urządzenia  wrzucili  gry  (a  fuj!),  ale  ja  skorzystam  z  konsekwencji  tej  niewątpliwie  nieprzemyślanej  i  nielogicznej  decyzji.    \'\'  Pierwsze  IMPOSSIBLE  MISSION,  oba  CYBERNOIDY,  drugi  PITSTOP,  ZYNAPS...  Oj  pogramy  sobie,  pogramy...      \'\'  

Tomaaz

• Gość
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #96 dnia: 12 Października 2009, 23:48 »
 Z  ciekawości  zapytam.  Czy  ktoś  jeszcze  wykorzystuje  ten  sprzęcik  do  czegoś  tak  pospolitego  i  bezwartościowego  jak  granie?

Offline wegi

• Level 7
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #97 dnia: 13 Października 2009, 07:47 »
 @KB777  V1  i  V2  

Gram  czasami  w  Olli  i  Lisa  The  Candelight  Adventure  -  nawet  swojego  trainera  do  niej  zrobiłem  -  tak  ją  lubię.  Kiedyś  grałem  w  Exploading  Fist,  Zollyx  (oczywiście  ułatwiany  przez  siebie),  Arkanoida,  Psycho  Hoper  i  Poker  Tournament  z  polską  mową  -  wszystko  to  gdzieś  1%  w  porównaniu  do  czasu  gdzie  kodziłem  fasty  do  driva.  

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #98 dnia: 13 Października 2009, 10:28 »
 Olli&Lisa  -  ulubiona  gra  mojej  siostry.  
  Też  tą  giercę  poprawiłem  ;)  

No  i  ja  mam  DTV  v2...  Ciekawe  kiedy  zaczęto  sprzedawać  v3.
-profil nieaktywny-

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
    • http://picasaweb.google.com/dilon999
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #99 dnia: 14 Października 2009, 20:51 »
 A  ja  mam  takie  pytanka:  
  -Czy  przyciski  L  i  R  są  równoważne  (L  działa,  R  nie)?  
  -Dostałem  chyba  wybrakowany  egzemplarz,  nie  ma  instrukcji  (od  czego  są  przyciski  A-D?),  dioda  po  dociśnięciu  działa  (pewnie  zimne  luty...).  
  -Jak  odróżnić  wersję  2  od  3?  

2x C64, C64DTV, 1541, 3x Datasette i inne graty ;)

Tomaaz

• Gość
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #100 dnia: 14 Października 2009, 22:19 »
 Ja  też  dostałem  bez  instrukcji.  Możesz  sobie  ją  ściągnąć  z  http://pepm.bluedomino.com/c64dtv/downloads/C64_DTV_PAL_UK.pdf\' target=_blank>http://pepm.bluedomino.com/c64dtv/downloads/C64_DTV_PAL_UK.pdf .  

U  mnie  przycisk  prawy  też  nie  działa  jako  \'fire\'  (tak  jak  lewy).  Pozostałe  przyciski  mają  zastosowanie  w  niektórych  grach,  do  obsługi  których  potrzeba  więcej  opcji  niż  góra,  dół,  prawo,  lewo  i  \'fire\'.  Znajdziesz  takie  informacje  w  instrukcji  i  na  stronie  http://www.c64dtv.co.uk\' target=_blank>http://www.c64dtv.co.uk .  

Z  tego  co  wyczytałem,  wersja  2  miała  błędy  skutkujące  gorszym  wyświetlaniem  grafiki.  Na  tej  podstawie  wywnioskowałem,  że  mam  wersję  2,  bo  momentami  coś  ewidentnie  jest  nie  tak  z  obrazem.  Jak  to  sprawdzić  w  inny  sposób  nie  mam  pojęcia.

Tomaaz

• Gość
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #101 dnia: 14 Października 2009, 22:23 »
 Dioda  \'power\'  powinna  się  świecić  cały  czas  po  włączeniu.

Duracel

• Gość
Konsolka DTV 64
« Odpowiedź #102 dnia: 21 Lutego 2011, 17:38 »
 Witam.

Własnie  odebrałem  zakupioną  na  Allegro  C64  DTV.  Z  tego  co  piszecie  należy  wystrzegać  się  wersji  V1.  Jak  odróżnić  wersję  V1,  od  pozostałych?  Z  tego  co  narazie  wyczytałem,  to  mam  chyba  wersję  V1,  ponieważ  na  V2  i  V3  nie  występuje  World  Karate  Championship.

Czy  to  znaczy,  że  nie  mam  szans  na  przerobienie  tego  sprzętu  lub  choćby  podmiany  tych  dziadowskich  gier  które  tam  wsadzili?

proszę  o  w  miarę  żwawą  odpowiedź
Jacek  GG  1237648.