Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Jaka jest tego przyczyna ? .  (Przeczytany 780 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

emiljas

• Gość
Jaka jest tego przyczyna ? .
« dnia: 20 Października 2005, 18:27 »
 Jestem  nowym  uzytkownikiem  i  prosze  o  pomoc.  
  Otóż  ,nabyłem  C64  by  wrócić  po  latach  w  ciekawy  świat  commody.  Mój  problem  polega  na  tym  ,  że  comp  nie  reaguje  na  żadne  polecenia  ,czy  to  z  magnetofonem  ,  czy  z  black  boxem  .  Np.  po  wpisaniu  polecenia  -  \'Load\'  ,  ekran  jest  cały  jasnoniebieski  i  bez  żadnej  reakcji.  Wszystko  jest  podpięte  ,  magnet  pracuje.  Pare  razy  pojawił  się  tylko  napis  -  \'  Memory  error\'  .  Jaka  jest  tego  przyczyna  ?  .  Proszę  o  pomoc  .  
  Pozdro  dla  wszystkich  użytkowniów  .

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Października 2005, 07:12 »
 kup  sobie  nowego  komodorka..  ten  nadaje  sie  do  reanimacji  która  kosztuję  więcej  niż  comcio  z  allegoro.  Z  objawów  wynika  że  prawdopodobnie  wysiadł  ci  port  w  procku,  trzeba  by  zobaczyć,  może  faktycznie  pamięc.  
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Gringo_w

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Października 2005, 13:19 »
[quote Kisiel] kup  sobie  nowego  komodorka..  ten  nadaje  sie  do  reanimacji  która  kosztuję  więcej  niż  comcio  z  allegoro.  Z  objawów  wynika  że  prawdopodobnie  wysiadł  ci  port  w  procku,  trzeba  by  zobaczyć,  może  faktycznie  pamięc.  
Hmmm  ja  myślę,  że  nie  tak  szybko...  Po  komendzie  Load  powinno  się  pojawić  PRESS  PLAY  ON  TAPE  i  w  momencie  kiedy  dasz  play  ekran  powinien  właśnie  zrobić  się  niebieski  i  to  co  masz  w  magnecie  powinno  się  załadować  o  ile  masz  dobrze  ustawioną  głowicę  i  program  nie  jest  nagrany  w  turbo.Wygląda  mi  raczej  na  to  że  masz  coś  skopane  z  magnetem  (może  kabelek)  chociaż  z  drugeij  strony  jeśli  po  load  dasz  równocześnie  play  i  enter  to  wszyzstko  powinno  być  ok.Proponuję  rozejrzeć  się  po  forum  i  necie  bo  temat  ustawiania  głowicy  i  odpalania  gier  w  turbo  i  nie  turbo  był  już  poruszany.Powodzenia  !