Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Dlaczego C=64?  (Przeczytany 1380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BoBeR

• Gość
Dlaczego C=64?
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Sierpnia 2006, 02:28 »
 i  stos  komodeorkow  oraz  troche  innej  literatury  z  tych  czasow.  I  co  by  nie  powieziec  wtedy  komputery  fascynowaly.  Postep  zaPieCzonego  swiata  zabil  ta  fascynacje  i  odebral  komputerowi  magie.  Korzystam  z  PC  bo  korzystam,  bo  jest  podlaczony  do  neta.  Kzade  odpalenie  C64  jest  dla  mnie  jak  swieto.  Prawiee  takie  same  gdy  wypakowalem  swoja  pierwsza  komode  z  pudla  i  3  godziny  podlaczalismy  wszystko  posilkujac  sie  długa  na  metr  instrukcją.

Offline Yovish

• Level 3
Dlaczego C=64?
« Odpowiedź #31 dnia: 01 Października 2006, 22:42 »
 Ja,  zanim  mogłem  kupić  sobie  pierwszy  komputer,  miałem  do  czynienia  z  różnymi,  które  wtedy  były  wokół  mnie  dostępne.  
  ZXy,  Atari,  Commodore  oraz  Astrad/Schneider...  
  Przyglądałem  się  każdemu  uważnie,  bo  decydował  się  wybór  na  ten  pierwszy  ukochany  sprzęcik.  
  Kiedy  zdałem  sobie  sprawę,  że  najważnijsze  są  możliwości  dźwiękowe,  to  wybór  mógł  być  tylko  jeden,  C=64  ze  swoim  nadzwyczajnym  SIDem.  
  Moj  pierwszy  komputer  mam  do  dziś.  
  Nawet  teraz  na  biurku  przy  PieCu  stoi  C=64  z  dwiema  stacjami  dysków  (C=64  stoi  wyżej  niż  PC)...

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
Dlaczego C=64?
« Odpowiedź #32 dnia: 02 Października 2006, 21:05 »
 zmartwie  Ciebie  @BoBeR...  w  PC  jest  coś  magicznego,  konkretnie  \'magiczny  ekran  śmierci\'  pojawia  się  znikąd  wtedy  kiedy  najmniej  tego  potrzebujesz.  

A  co  do  tego  dlaczego  C=64?  fajny  sprzęcik  zresztą  jak  każdy  stary  8bitowy  dla  mnie.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Dlaczego C=64?
« Odpowiedź #33 dnia: 03 Października 2006, 15:55 »
 a  mnie  w  komodorku  wkurza  jego  \'otwartość\'  ..  podłączanie  czegokolwiek  to  oranie  pola    ,  tudzież  droga  przez  mąke;)  
  Kto  zakończy  open  pod  twardziela?  ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....