Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: moderacja na forum  (Przeczytany 17372 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: moderacja na forum
« Odpowiedź #60 dnia: 10 Stycznia 2018, 10:32 »
Nie mam czasu sie tu bawic z wami ale postaram sie odniesc do tego, co sie tu podzialo jak najszybciej.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #61 dnia: 10 Stycznia 2018, 10:54 »
trzy - albo i pięć - zdań do pana buddy ew. jego ghostwritera.
możesz podziękować sobie sam za palenie mostów na power i scene-forum, na csdb również.

jak satanistyczne wycie do mikrofonu

słuchaleś, szanuję. jest więc duża szansa że spłoniesz w piekle.

a ty za każdym razem mnie atakowałeś bez przyczyny

oczywiście mogę znaleźć wolne popołudnie i wszystkie twoje kocopoły tu powklejać.
niestety byłoby to zgodne z życzeniem Rafa i pozorną aktywnością forum, tak więc - odpuszczę.

No ale może masz kolegów policjantów, to ok.

mój stary miał majora na pagonach. powinno ci wystarczyć.

Cytat: powiedzszczerze link=topic=7986.msg105441#msg105441 date=1515.560061
Jak sam napisałeś jest prawdą, że przeprosiłem ciebie za coś, czego nie zrobiłem

w ocenie mojej - zrobiłeś.
jeśli to pomówienia to jedziesz na priv, udostępnię ci wszystkie moje dane do sprawy :D
przecież jeśli nie zrobiłeś - to zobaczymy który z kolegów był tak życzliwy i ci pomógl.

a ty robisz takie rzeczy na forum ?

lepsze to niż groźby rozpierdolu na party, prawda?

że ukrywasz to pod wątkiem 'moderacja na forum', pewnie bym nie wiedział, tylko przypadkiem na to trafiłem i przeczytałem jakim jesteś potworem, nie człowiekiem ... :

tak, ukrywam. tak, potworem.

a propos, zanim ci zablokują kolejne konto możesz zwrócić się do Kisiela - oferował swoją pomoc w twoich rzekomych problemach.

Offline elban

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 10 Stycznia 2018, 11:37 »
Vato, nie jesteś stroną, ale niech Ci będzie, wyłożę Ci.

Jeden z organizatorów party obraża naszą grupę zarzucając jej czitowanie votek.
Drugi (główny) twierdzi, że to nie jest oficjalne stanowisko, ale w sumie to było coś na rzeczy, bo dwie podobne votki to on widział, trzecia była ale zginęła i nie chce mu się jej szukać. Więc my (jako grupa) ładnie poprosiliśmy: to znajdź, udostępnij skany votek, wyjaśnijmy to. Mniej ładnie to było bo: udowodnij albo przepraszaj za pomówienie.

Ten drugi organizator party to szef tutejszego pierdolnika. Mało obchodzą mnie problemy tego forum, bardziej interesuje mnie dlaczego główny organizator party, któremu jako Arise *w chuj* pomogliśmy pozwala
a) nas szkalować jakiemuś idiocie [=kisielowi]
b) sam sugeruje, że "może i coś było na rzeczy, ale nie miało to znaczenia, to nie będzie roztrząsać"

ps. skoro nie widzisz problemu to jesteś dobrą osobą na dobrym miejscu (tutejszy moderator).

Offline Bubbles

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 10 Stycznia 2018, 11:44 »
K+R+B :

Offline sajmosia

• Level 3
« Odpowiedź #64 dnia: 10 Stycznia 2018, 11:53 »
Hejka,

Ostatnie trzy grosze....

Po pierwsze Vato, dzieki za wkroczenie, bo Raf ewidentnie nie dawal juz rady. W Odpowiedzi na Twoje wczesniejsze pytanie:

Co Ty byś zrobił z banowanym wiele razy delikwentem tworzącym potem nowe konta?

Mysle, ze od okolo tygodnia nie znalazlem zadnego ciekawego posta na temat Commodore, takze domyslam sie, ze nie tylko ja zaczynam miec wrazenie, ze to jest chyba poczatek konca, zwlaszcza ze Raf wystapil o "rozwod". Mysle tez, ze Jozef Stalin by to troche inaczej zrobil, i na poczatek wprowadzil kilka zmian (tymczasowych) poki sprawa sie nie uspokoi, ktore wygladalyby mniej wiecej tak:

1. Statyczne IP - tylko po rejestracji Statycznego IP jestes w stanie wyslac posta, reszta moze sobie tylko poczytac. Ip mozna miec po ile chcesz i faktycznie z podejsciem banowania wszystkich nie tylko pol polski ale i swiata niedlugo dojdzie. Natomiast statycznych IP tak latwo nikt nie rozdaje, wiec nawet jesli kots ma kilka to mu sie szybko skoncza. Zazwyczaj gdy ktos ma cos ciekawego do powiedzenia w temacie to w taki czy inny sposob do statycznego IP ma.
2. Kompletny zakaz (Zero tolerancji) na jakiekolwie bluzgi tudziez przeklinanie. Za duzo tekstow typu "zryj gruz" albo "slodkie wyp..." To na prawde ma wplyw na jakosc tego forum.
3. Zero tolerancji na posty, ktore nawet posrednio nie sa zwiazane z Commodore. Do opinii i przekomarzania sie na temat racji, ze mojsza jest bardziejsza niz twojsza sa inne portale, w sumie wlasnie do tego stworzone.

Przyznam, ze po pierwszym odpisie na post Kisla w sobote wieczor, bylem wrecz przekonany ze dostane chocby z tydzien odpoczynku a tu jak widac wciaz moge pisac co chce. Teraz wyglada na to, ze jesli powyzsze nie pomoga, to trzeba podejsc troche bardziej drastycznie i wrocic do zasady, jeli chcesz zmienac swiat to zacznij od siebie, czyli nie mozesz byc kumplem i managerem jednoczesnie.

1. To ze znasz kogos osobiscie nie powinno miec wplywu na traktowanie w porownaniu do kogos kto wlasnie doszedl. Takze nawet Raf, mimo ze ma admina jesli rzuci gdzies bluzga powinien dostac chwile odpoczynku.
2. Drugi stopien to przesiew zasobow, czyli po redukcji postujacych nie na temat, redukcja postow nie na temat, czyli nie tylko do kosza ale tez do jakiegos achiwum, do ktorego dostep by mial tylko wlasciciel, admin lub prokuratura. Szukajac po frazach takich jak Commodore wciaz mozna znalezc na prawde przykre teksty nie tylo w kuble. Pamietajmu, ze do tego forum dostep maja rowniez dzieci.

Itd. Itd.

Kiedy wszystko wroci do normy i zaczna sie pojawiac tylko tematy i posty wnoszace cos nowego i ciekawego do Commodore, wtedy bedzie mozna to troche poluzowac. do tej pory, albo ktos tu wprowadzi jakies drastyczne zmiany albo bedzie na prawde zle.

To jest 17-sto letnie forum do ktorego powinno sie miec szacunek. Jesli ktos teog nie szanuje powinien sie przeniesc gdzies indziej, gdzie nikogo to nie obchodzi.

Teraz mysle, ze powinno sie zrobic cos przynajmniej podobnego w sensie poprawy jakosci tego forum albo chialbym poprosic o opcje zdeaktywowania lub usuniecia wlasnego konta.

Pozdrawiam.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #65 dnia: 10 Stycznia 2018, 11:57 »

Kiedy wszystko wroci do normy i zaczna sie pojawiac tylko tematy i posty wnoszace cos nowego i ciekawego do Commodore

Czyli zamykamy forum a robimy z niego zbiór informacji ciekawych i nowych.
Polecam przeczytać znaczenie słowa Forum.

PS. najwięcej o forum mają do powiedzenia ludzie którzy nic nie zrobili , poza przelewaniem mądrości życiowych i pouczaniem.
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2018, 11:59 wysłana przez Kisiel »
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #66 dnia: 10 Stycznia 2018, 12:00 »
Raf jest w trakcie przeprowadzki.
Ja mam kilka prostych pomysłów i jeden trudniejszy.

Na ten moment perma dostanie każde konto, z którego pierwsze posty będą typowym trollem lub spamem.
Bubbles właśnie dostał.
Ban zgodnie z dyskusją poleci dokładnie na wszystkie znaczniki.

Zobaczymy jak to będzie.
Jeśli się nic nie zmieni i nadal nikt nie będzie miał pożytku z portalu to zawsze go można zamknąć i iść użytkować form scene... oczywiście tylko ci bez bana tam ;)

Powodzenia!
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2018, 12:07 wysłana przez Vato74 »

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #67 dnia: 10 Stycznia 2018, 13:29 »
Mysle ze banowanie za kazdy przejaw chamstwa na minimum 7 dni plus aktywacja nowego kata po np. 7 dniach  od zgloszenia skutecznie utrudniloby zycie niektorym.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #68 dnia: 10 Stycznia 2018, 14:24 »
Przeciez na lewe konta jest tylko jeden sposob, weryfkiacja na przelew bankowy z nikiem.
Jak komus szkoda zlotowki to nie przeleje.
Jeszcze raz reset userow i przelewy potwierdzajace, a potem sprawy IP itp nie bada mialy racji bytu.
Skoncza sie tollowe konta i jad na forum.

PS. bany na IP itd zamkna forum, walka z wiatrakami trwa.
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2018, 14:27 wysłana przez Kisiel »

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline krolikbest

• Level 3
« Odpowiedź #69 dnia: 10 Stycznia 2018, 15:27 »
To by nie było takie złe. 2-3 zł za rejestracje usera,  i na opłaty za serwer i domenę się zasoby znajdą. .

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #70 dnia: 10 Stycznia 2018, 15:36 »
Też nie widzę w tym nic złego.
Pozdrawiam

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #71 dnia: 10 Stycznia 2018, 15:51 »
Może podacie przykładowe forum, które tak robi i żyje?  Nie ma co debatować o takich głupotach.
Inne rozwiązanie zostało już wprowadzone i jest w trakcie testów  :)

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #72 dnia: 10 Stycznia 2018, 16:04 »
Inne fora borykaja sie z takimi samymi problemami, np. sprzedaz niestniejacego staffu wiec nie jest to argument pro user tylko przeciw. Wykonanie przelewu potwierdzajacego usera daje gwarancje szybkiego namierzenie oszustow i pomimo tego nie zostalo wporwadzone np. na Amibay gdzie jest grono poszkodowanych.
Leczenie syfa pudrem i granie na userach.. o tym chcesz debatowac ?

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #73 dnia: 10 Stycznia 2018, 16:05 »
To by było może pierwsze takie "elitarne" forum he he jeszcze może zapytam jak działa proces rejestracji np: PPA tam trzeba czekać na autoryzacje czy coś podobnego i dopiero po tym można pisać może coś by tu też tak  na wzór...
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2018, 16:07 wysłana przez heniek29cr »

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #74 dnia: 10 Stycznia 2018, 16:07 »
Może podacie przykładowe forum, które tak robi i żyje? 
MaxTV Go , zyje z prawie z miliona userow ztcp.

PPA to jest akurat doskonaly przyklad. 1111olo zostal tam zbanowany i sprzedaje pod imieniem i nazwiskiem na forum.
Oczywiscie nie pod swoim.
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2018, 16:12 wysłana przez Kisiel »