Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Polskie CSDB  (Przeczytany 8200 razy)

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Re: Polskie CSDB
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Kwietnia 2017, 19:05 »
napisz coś jeszcze, nie mogę się doczekać dyskusji o farmaceutykach.

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Kwietnia 2017, 20:29 »
całe szczęście że teraz mają problem z niebiałymi to skupili się na realnym problemie.

Budyń, imo ty masz największy problem z niebiałymi.
Serio ten ból krzyża chyba już na mózg ci całkiem uderza. Idź się leczyć. Na cokolwiek.
« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2017, 20:30 wysłana przez SUDi »

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Kwietnia 2017, 21:04 »
takie spostrzeżenie po kolejnym kraju UE...

ludzie nie dostrzegają jakim faszyzmem żyją, nikomu nigdy nie pomogli bo od tego są organizacje (serduszkowe na ten przykład)... usta pełne banałów i pouczania jak masz mówić i jak się zachowywać. Fakt powinieneś się leczyć, ja wiem na co .. Znieczulica się nazywa. DUSi :)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Kwietnia 2017, 22:51 »
Pomysły odnośnie zmian na CSDB powinieneś pisać chyba do nich a nie tutaj.

Nie wiem czy to dobry pomysł, bo wystarczy spojrzeć na mój profil CSDB.dk i co jest napisanie w "Trivia"... Dogadałem się jedynie z pewnym administratorem CSDB.dk, aby chociaż usunęli ten przesadny tekst, że jestem mordercą, bo wrzuciłem sobie kilka zdjęć zgranych z internetu na swojego Facebook'a, które nikogo przecież nie obrażały, w sensie prywatności. Udało się i zmodyfikowali tekst robiąc ze mnie samobójcę, bo chciałem zmienić pseudonim i usunąłem konta Facebook. Na prawdę prosiłem ich później, aby już to zostawili jak jest, bo lepiej zawsze być samobójcą, niż mordercą, to aby chociaż usunęli moje prawdziwe imię i nazwisko z CSDB.dk, bo narusza moją prywatność, ale nie zrobili tego, więc nadal Comankh uważasz, że to nie jest poniżające ?

Ja tam nie znam przypadków banowania jakiegoś jednego grafika.

Nie chce mi się szukać już na CSDB.dk, ale widziałem już tekst i chyba w j.niemieckim w komentarzach, który nawet nie został usunięty, a użytkownik nie został też za to zbanowany, bo prawdopodobnie miał dobre znajomości z administratorami, więc gdzie tutaj sprawiedliwość ? . Nie jesteśmy też w jakimś programie TV, do którego został wymyślony scenariusz i wszystko jest "na niby", tylko dzieją się tu prawdziwe rzeczy. Zapominamy chyba, że jest to tylko scena komputerowa, gdzie nie powinno być nienawiści, zawiści, zazdrości, jak np. na scenie komercyjnej !

;-----------------------------------------------------------------------------------

Kolejna dziwna rzecz się dzieje, że ostatnio rozmawiam już znowu z Shine, nawet ja go przeprosiłem za całe zamieszanie, próbowałem się z nim pogodzić. Nie wspominając i nie mówiąc prawie nikomu o tym, że mnie wydał, kiedy byłem BotX'em, a ja uważałem go za przyjaciela :/ . Nagle dwa dni temu Shine blokuje mnie na Facebook i to bez słowa :/ Próbuję się domyśleć, czy ostatnie dzieło Shine, którym było narysowanie "menu" do "Buddha music disk #02" pozostawiło po sobie jakiś przekaz ? Mam na myśli postać Buddhy, która jest w załączniku, więc Comankh ty jako grafik to mógłbyś mi pomóc odszyfrować przekaz, jaki być może został ukryty w tej postaci ? Na całym obrazku nie widać ani księżyca, ani słońca, tylko jakieś bardzo ciemne gwiazdy, ale z prawej strony Buddha jest biały, a jak gdyby z lewej czarny, ktoś jak gdyby łapie go za prawe ramię i dlaczego nie łapie go za lewe ramię ? Po brwiach sam się domyśliłem, że jest to uśmiech nienawiści, bo sami spróbujcie się uśmiechnąć teraz, to tylko kiedy się uśmiechamy ze złością i nienawiścią brwi przybierają taką postać, prawda ?

;----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vato74 wracając do nowego serwisu w przyszłości, który w tej chwili przybrał chwilową nazwę - " Polskie CSDB " to raczej nie chodzi się do konkurencji po rady ! Na pewno nie będę się reklamował gdzieś tam później jako webmaster, tylko robił pewne rzeczy na swoje potrzeby prywatne, odnośnie słowa "komercyjne", bo będę zarabiał na tym pieniądze . Chciałbym dopracować możliwie jak najlepiej serwis i zostawić go wam. Zapewne jak każdy już spostrzegł dużo wcześniej to swoim zachowaniem i wygłupami to nie jest tak, jak twierdzili później użytkownicy CSDB.dk, że "for fun", skoro zostałem tam wrogiem, wielu ludzi nie chce ze mną rozmawiać, a nawet nie chcą mnie znać, a nawet niektórzy podchodzą do tego z nienawiścią do mojej osoby. Powoli się wycofuję, podobnie jak grafik, o którym napisałem, któremu złożyłem ostatnio życzenia urodzinowe na Facebook, który zawsze odpisał mi "Thanks mate", a w tym roku nie zostawił nawet łapki "lubię to". Domyślam się, że ma doła, bo scena była dla niego sławą, dzięki scenie komputerowej czuł się doceniany i lubiany w środowisku tych ludzi. Ja jestem zupełnie innym człowiekiem, bo idę wciąż do przodu, rozwijam się, więc nie smucę się ani trochę z tego powodu !

Offline 4fun

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Kwietnia 2017, 23:21 »
anglik Ash z którym pracuje
Wow! Serio pracujesz z kims kto do Ciebie mowi po angielsku? A Ty w jakim jezyku mu odpowiadasz?

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Kwietnia 2017, 00:39 »
więc nadal Comankh uważasz, że to nie jest poniżające ?

zależy jak ciężkie farmazony tam pisałeś.

gdzie nie powinno być nienawiści, zawiści, zazdrości, jak np. na scenie komercyjnej !

tzn której.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Kwietnia 2017, 00:48 »
ps, skomentujesz?

In 2014 Buddha threatened visitors going to Revision 2014

In February 2015 he was banned from CSDb after threatening CSDb staffer Moloch.

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Kwietnia 2017, 08:14 »
szkoda klawiatury comankh gadać z dwoma chorymi. jeden z frustracji, drugi z dragów. dobrali się jak w korcu maku.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Kwietnia 2017, 11:51 »
Raf, clayster, Skull, Beda, axa, carrion, comankh, Buddha, misiek2, 64er, Zbych, nameless, groepaz, JLS, art1346, PROTON and 19 Guests are viewing this topic.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #24 dnia: 09 Kwietnia 2017, 13:04 »
ps, skomentujesz?

In 2014 Buddha threatened visitors going to Revision 2014

Prawdą jest, że przed Revision 2014 dodałem na mojego Facebook'a kilka zdjęć pijanych ludzi rzucających flary w powietrze, ale to od razu im groziłem ? Miałem na myśli, aby się dobrze bawili ! Później wpadłem na trochę jednak głupi pomysł, aby może zrobić compo w sieci, dla ludzi, którzy nie będą osobiście na Revision. Chodziło mi o grę Counter Strike, bo gram w nią bardzo, bardzo dobrze, to liczyłem na to, że może coś wygram, więc dodałem ze dwa zdjęcia ciekawych modeli broni do tej gry to od razu zrobili ze mnie mordercę :/

In February 2015 he was banned from CSDb after threatening CSDb staffer Moloch.

Moloch od dawna nic nie zakodował na scenie C64, więc raczej autoreklama, bo nie trudno się domyśleć, że po co by dodał ten tekst "Trivia added by CSDB stuffer Moloch" ! Rzeczywiście coś próbowałem z nim porozmawiać kiedyś, ale okazał się jakiś bardzo ignorancki, bo pewnie się uważa za największą elitę, ktoś wielki i samo to "stuffer Moloch" - WOW jak to brzmi, ale nie spróbuję już jego "towaru" ! :)

Raf, clayster, Skull, Beda, axa, carrion, comankh, Buddha, misiek2, 64er, Zbych, nameless, groepaz, JLS, art1346, PROTON and 19 Guests are viewing this topic.

No to skoro pojawił się Groepaz to brakuje jeszcze tak dobrego kodera, jak Wegi ! V-12 racja, że zaczynacie wydawać Hot-Style w j.angielskim bo ten pojedynek dwóch "tytanów" na C64power może przejść do historii, więc opisze się relacje na łamach waszego magazynu. Hot-Style zapewne po tej relacji zyska większą oglądalność, czytalność, ściągalność itp. :) Mam na myśli wcześniejszy ich pojedynek "Wegi vs Groepaz" w komentarzach na CSDB.dk, gdzie Wegi po tym wszystkim kazał usunąć siebie z CSDB.dk, czy jakoś tak to było :)

W moich oczach Kisiel to przynajmniej szczery chłopak, bo ja akurat znam dobrze życie i wiem jacy są ludzie, a jeśli się komuś wydaje, że ukryje się za "maską", to z czasem i tak wychodzi na powierzchnie prawdziwe oblicze człowieka. Z drugiej strony to dzięki za kulturę i wyrozumiałość, bo wiadomo, że rozmawiamy pół żartem, pół serio. Odnośnie tego nowego serwisu, który będzie podobny do CSDB, to mówię całkiem poważnie :)
« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2017, 13:10 wysłana przez Buddha »

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Kwietnia 2017, 14:25 »
szkoda klawiatury

raf kazał.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Kwietnia 2017, 14:32 »
kilka zdjęć pijanych ludzi rzucających flary w powietrze

tak, jasne. a w związku z silezja to oczywiście żarty były też

powiedz, naprawdę jesteś zdziwiony banami?

ale okazał się jakiś bardzo ignorancki,

1. to nie jest w języku polskim
2. napisałeś że zrobisz mu krzywdę?

Wegi po tym wszystkim kazał usunąć siebie z CSDB.dk

asperger jest na naszej scenie zaraźliwy.

Odnośnie tego nowego serwisu, który będzie podobny do CSDB, to mówię całkiem poważnie :)

sceptycznie zapytam, skąd będzie baza produkcji?

(sudi wiem wiem :> )

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Kwietnia 2017, 16:10 »
Nic nie ściemniam, bo po co ? Na trzeźwo inaczej odbieram wszystko tzn. na spokojnie, ale rzeczywiście zdarzało mi się, że za dużo wypiłem to mogłem wyzwać Moloch'a od różnych, bo wtedy robię się nerwowy, ale tylko wtedy, kiedy ktoś mnie wku...wi. Na drugi dzień przeważnie sam się bałem to czytać, jak np. na tym forum to do dzisiaj tego nie przeczytałem, bo sam w to nie wierzę, że ja to napisałem i chyba raczej jakiś diabeł, szatan :/ Kilka razy wyrwałem kabel od internetu razem z gniazdkiem, kiedy byłem zbyt pijany, aby nie wchodzić tam nawet, to grałem tylko w Counter Strike i byłem spokojny :) Odbiłem już totalnie od wódy i to się już nie powtórzy. Napisałem odnośnie Shine, bo blokując mnie na Facebook bez słowa to już teraz zachował się jak cham i nigdy mnie nawet nie przeprosił, że mnie wydał, a tylko jemu powiedziałem, że jestem pod nickiem BotX, bo myślałem, że jedynie tylko jemu mogę zaufać :/ . Pisali nawet do mnie później różni main edytorzy magazynów na C64, abym opowiedział im jak to było z Shine, ale ja cały czas go kryłem ! Żlę się czuję odnośnie tych banów, ale nikt też tego nie potrafi pojąć, że to przez wódę, bo wiele razy traciłem kontrolę już nad sobą, kiedy poszło tego za dużo i np. kilka dni pod rząd, to po prostu nie wiedziałem już co robię, co piszę, nic nie pamiętałem na drugi dzień itd.

sceptycznie zapytam, skąd będzie baza produkcji?

Zapewne śmieszna odpowiedź, ale z CSDB.dk, bo niby skąd ? Raz zgram całą bazę i tak już zostanie, aby coś było, a co później ludzie tam będą uploadować to będzie zawsze czegoś więcej. Piszę dlatego "CSDB.dk", bo może będzie ta sama nazwa, tylko "CSDB.pl" :)

Dziwna sprawa, że ponoć tak fajnie jest na CSDB.dk, skoro napisałem już na Facebook do wielu ludzi ze sceny z zagranicy, że powoli ruszam z tym nowym serwisem. Nic się nawet nie pytali, nie zastanawiali, tylko od razu "łapka w górę", "Super" oraz abym dał znać jak tylko wystartuję, bo chcą się tam zarejestrować ! Nowe CSDB będzie zupełnie za free, bez reklam i innych, bo będę zupełnie na czym innym zarabiał. Ja teraz zmieniam miejsce zamieszkania, bo w czerwcu wyjeżdżam już z Polski na stałe, ale tam będę kontynuował. Zajmuję się różnymi innymi rzeczami, o których nie chce się chwalić, ale dzięki temu serwer będzie u mnie chodził non-stop 24/h . Chyba, że jak coś by było nie tak to wykupię na linuksie na rok, ale wątpię, bo tam gdzie jadę za granicę to mam też swoje mieszkanie, dosyć duże, więc nie będę już raczej zmieniał miejsca zamieszkania itd. itp. Myślałem, że jak zacznie mi się kiedyś dużo lepiej powodzić finansowo, to udam się do pewnego nadmorskiego miasteczka, a okolica to plaża, morze i tam kupie dom ! No ale to tylko marzenia ... Z drugiej strony to może jestem skromnym i uczciwym człowiekiem, lecz dla mnie wiedza to potęga i ciągle w to wierzę, że w końcu kiedyś wyprowadzi mnie na głębokie morze :) Przesadziłem z tym uzależnieniem, bo po prostu chciałem się pobawić jeszcze, zaszaleć, ale wiedziałem, że w pewnym momencie z tym skończę na zawsze i teraz właśnie nadszedł ten moment !

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Kwietnia 2017, 17:50 »
szkoda klawiatury

raf kazał.

Od kiedy sie mnie sluchasz :>
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Kwietnia 2017, 18:54 »

Zapewne śmieszna odpowiedź, ale z CSDB.dk, bo niby skąd ? Raz zgram całą bazę i tak już zostanie, aby coś było, a co później ludzie tam będą uploadować to będzie zawsze czegoś więcej. Piszę dlatego "CSDB.dk", bo może będzie ta sama nazwa, tylko "CSDB.pl" :)

A to ja się chętnie zgłaszam na moderatora / admina CSDB.pl, wielu ludzi odeszło z CSDB przez "rodzinę klakierów" trzeba w końcu dać wyraźny sygnał.

Imo nawet w bazie nie musi być plików tylko same linki do CSDB.dk. Pliki nie są własnością CSDB.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....