Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Bulwersum MaXimuS PrOteStUm !!!!  (Przeczytany 1468 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Slipec

• Gość
Bulwersum MaXimuS PrOteStUm !!!!
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Kwietnia 2005, 14:53 »
 Tylko że SAM miał to wszystko fabrycznie montowane (1MB w sam`ie to mały problem), do komcia trza se to wszystko samemu  
 dokupić.A jeśli chodzi o klawisze to wybacz ale buahahaha... co ma ilość klawiszy do funkcjonalności?

~#*#TurricaN

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Kwietnia 2005, 15:31 »
 Przecież nie bedziemy bić pokłonów gumowej klawiaturze (bo to podrasowany spektrum)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Kwietnia 2005, 13:20 »
 HANS: north może być później niż zwykle. Podobno wrzesień... będziesz miał czas? Nasza ekipa przyjedzie :)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

~#*#TurricaN

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Kwietnia 2005, 14:04 »
 Protestuję przeciw atarowskim sztukom walki shiatsu i aikido uprawianym na forum C64 Power przez kisiela! Tak nie może być! Co to jest? Strona o C=64/128 czy tatami albo kombat zone, hę?

tkonojacki

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Kwietnia 2005, 10:50 »

Napisał: OSH

Był sobie kiedyś taki komputer, nazywał się bodajże Texas Instrument TI-44. Parametrami bił na głowę KAŻDY 8-bitowy komputer tamtych czasów. I co? Słyszeliście może kiedyś o nim?
 C-64 stał się popularny nie ze względu na swoje parametry techniczne, ale ze względu na swpoje oprogramowanie i jgo dostępność. Na C-128 napisano niewiele programów (o grach nie wspominając) w porównaniu z C-64. Uważam, że nie ma sensu postulować o zmianę nazwy serwisu...
OSH:

Był sobie kiedyś taki komputer, nazywał się bodajże Texas Instrument TI-44. Parametrami bił na głowę KAŻDY 8-bitowy komputer tamtych czasów. I co? Słyszeliście może kiedyś o nim?  C-64 stał się popularny nie ze względu na swoje parametry techniczne, ale ze względu na swpoje oprogramowanie i jgo dostępność. Na C-128 napisano niewiele programów (o grach nie wspominając) w porównaniu z C-64. Uważam, że nie ma sensu postulować o zmianę nazwy serwisu...

Pomyliłeś się. On się nazywał TI99. Miał on procesor 16-bitowy i powstał w 1979 r. Czyli wcześniej niż C64 czy Szmatari!

tkonojacki

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Kwietnia 2005, 10:53 »

Napisał: Slipec

Z ośmiobitowców najbardziej zaawansowanym komputerem (IMHO) był Sam Coupe. Niezły był to komputerek tylko sie jakos nie przyjął , a i szkoda :(
Hmm... Niestety wcześniej powstał Texas Instruments TI99 i miał 16 bitowy procesor :P

tkonojacki

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Kwietnia 2005, 10:55 »
 I jescze coś o TI99:

\'Komputer wyposażono w interpreter Basic, niestety powolny - było to związane między innymi z tym, że początkowo konstrukcja miała być tylko konsolą i miała być wyposażona w inny procesor, niż ten, który został ostatecznie zastosowany. Texas Instruments dostarczało również zewnętrzny moduł Extended Basic, który został zoptymalizowany i mocno przyspieszony.\'

źródło www.pawel.tpi.pl

~#*#TurricaN

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Kwietnia 2005, 11:27 »
 Ale mimo wszystko w dziedzinie 8bit C128 przoduje, tym bardziej że ma on w sobie też c64.

A co do 16-bitowego TI99 to jego konkurentem jest raczej Amiga. Na pewno od niego lepsza.

Pewny

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 05 Września 2005, 21:07 »
 Ludzie, VENI VIDI WICJUSZ (widziałem, przewidziałem, odkryłem), DurnicaN, przestań wreszcie z tym C128, ono nie jest aż tak kompatybilne z C64 jak myślisz (o ile wogóle wykonujesz tę funkcję życiową), ponieważ z kumplem sprawdzaliśmy i na nim nie działają kardridże z C64!!!!!!!       Więc nie gadaj bzdur z przesiadaniem się na c128!!!!Action się włącza, ale w menu nic nie działa, a przy finalu coś zaczyna śmierdzieć od złomody 128 (PS, sfinansuje mi ktoś nowego Aciona?????? Normalnie kumpel gotowy jest mnie posiekać (kardridż teraz można o kant dupy rozbić))

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #24 dnia: 06 Września 2005, 13:42 »
 masz problem actiony to rzadka sprawa na allegro .. i do tego droga :( oryginały chodzą ponad stówke. Prawdopodobnie zknociłeś jednego z TTL` .. ciekawe co wyjdzie taniej kupno czy naprawa:)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Pewny

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 06 Września 2005, 18:58 »
 Kisiel, zalerzy od szczęścia, kiedyś na allegro widziałem actiona za 20 zł, bo gość niewiedział do czego on służy (po prostu noob), w zaletach napisał tylko, że za pomocą niego (PONOĆ!!!!!) można szybciej wczytywać gry (tyle, że nie wiedział jak), ale o monitorze ani edytorze sprajtów i ekranu już nie wspomniał (ehhh, edytor widzianego obrazu, moja ulubiona zabawa na Vice :P:P:P:P), a co do TTL, to są one drogie???? bo normalnie jak nie znajdę sposobu na naprawienie  tego, to już mnie więcej nie zobaczycie tutaj                        

Pewny

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Września 2005, 19:23 »
 hmmmm, widziałem gdzieś Actiona do sprzedania za 10 zł, tyle że ma on wadę, mianowicie nie jest to oryginalny Action, tylko ten co jest na Emulatory, wię zbyt wielkiego pożytku to z niego nie będe miał