Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: SD2IEC z Allegro  (Przeczytany 4696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: SD2IEC z Allegro
« Odpowiedź #30 dnia: 03 Lutego 2017, 23:48 »
Popularność sd2iec to chyba tylko i wyłącznie kwestia ceny, choć obecnie te urządzenia są sprzedawane imho za zbyt wygórowaną kwotę.
Nie rob sceny - po co Ci sd2iec wtedy? ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline RedBullet

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Lutego 2017, 11:18 »
Cicho, kupiłem wyrób w takiej samej obudowie. Naklejka jest znacząco inna, ale co jest w środku to czort wie. Niedługo będę patroszył swojego sd2iec w celu dorobienia wyświetlacza, ale nie jestem optymistycznie nastawiony. Fakt, nie zapłaciłem sporo mniej, ale to było już jakiś czas temu. Wkurwia mnie fakt, że ktoś płodzi takią spierdolinę i potem idzie to w świat. Zrobić takie lepiszcze dla siebie - spoko, wiadomo że dla siebie = urządzenie w fazie wiecznego developu. Sytuacja staje się niepokojąca, w momencie kiety takie twory idą do ludzi i powstaje tak zwany smród. Użyszkodnika należy napiętnować, ot chociaż wywiesić temat "u tego pana nie kupujemy". Biada nam.

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Lutego 2017, 11:33 »
Cicho, kupiłem wyrób w takiej samej obudowie. Naklejka jest znacząco inna, ale co jest w środku to czort wie. Niedługo będę patroszył swojego sd2iec w celu dorobienia wyświetlacza, ale nie jestem optymistycznie nastawiony. Fakt, nie zapłaciłem sporo mniej, ale to było już jakiś czas temu. Wkurwia mnie fakt, że ktoś płodzi takią spierdolinę i potem idzie to w świat. Zrobić takie lepiszcze dla siebie - spoko, wiadomo że dla siebie = urządzenie w fazie wiecznego developu. Sytuacja staje się niepokojąca, w momencie kiety takie twory idą do ludzi i powstaje tak zwany smród. Użyszkodnika należy napiętnować, ot chociaż wywiesić temat "u tego pana nie kupujemy". Biada nam.

Sprzedawca z Kielc ??

Offline bor@s

• Level 3
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Lutego 2017, 11:54 »
A ja wciąż nie mogę wyjść z podziwu, że na takiej chałupniczej cepelii można zarabiać. Ile takich można dziennie polutować, że o sprzedaży i ogarnięciu wysyłki nie wspomnę? Z drugiej strony potęga firmy Amstrad zaczęła się od podobnych wynalazków. Polecam poczytać historię ich wzmacniaczy.

Offline RedBullet

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Lutego 2017, 13:24 »
@TD-303 - nie wiem skąd, nie jestem w stanie sprawdzić, bo to wieki temu było. https://i.ytimg.com/vi/ZhUHUr9cTW8/maxresdefault.jpg takie coś jak to.

Offline LordFarfocel

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 02 Lipca 2017, 12:14 »
A brał ktoś sprzęt z allegro od użytkownika loren112 ?

Offline LordFarfocel

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 03 Lipca 2017, 16:23 »
Dzisiaj zauważyłem jeszcze sprzęt od użytkownika obsid. Bez obudowy ale z wyświetlaczem. Chciałbym mieć taki czytnik i nie wiem czy opłaca mi się samemu go robić (jeszcze ktoś na forum robił taki co był bez kabli w ogóle).

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #37 dnia: 04 Lipca 2017, 00:48 »
Dzisiaj zauważyłem jeszcze sprzęt od użytkownika obsid. Bez obudowy ale z wyświetlaczem. Chciałbym mieć taki czytnik i nie wiem czy opłaca mi się samemu go robić (jeszcze ktoś na forum robił taki co był bez kabli w ogóle).
Oplaca sie robic. Koszt samych czesci to mniej niz polowa aktualnej ceny gotowca z alleuje. Radocha ze zrobienia wlasnorecznie nieoceniona.
RS2322 robil bez kabi, kiedyś.

Offline LordFarfocel

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 04 Lipca 2017, 11:10 »
Lubię sam sobie poskładać różne sprzęty ale nie mam do tego płytki. Jakbym miał możliwość dostania samego pcb (nie mówię o płytkach robionych "chałupniczo") to wtedy bym sobie zaczął to kompletować.

Offline etcc

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 04 Lipca 2017, 11:32 »
Przynajmniej obudowa tego SD2IEC jest całkiem ładna,
ja kiedyś kupiłem na allegro moduł bluetooth domowej roboty do PC, i ten był wsadzony do.. pudełka od TicTaców, no ale działał.
Pewnie gdzieś jeszcze to mam - musiałbym zobaczyć jak wyglądała elektronika, bo pewnie nie lepiej niż w tym SD2IEC.

Offline StaryMarabut

• Level 6
« Odpowiedź #40 dnia: 04 Lipca 2017, 17:16 »
Jak by było  z dziesięciu chętnych to mógłbym zrobić sd2iec w wersji montażu SMS,  w malym pudełku z wyświetlaczem LCD.

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Lipca 2017, 18:26 »
@Stary
jeśli to jest wersja zewnętrzna
ja wezmę na 100%

jeśli będzie działać z C+4 (zasilanie z magnetofonu inne) to wezmę nawet 2 sztuki.

Offline 64er

• Level 3
« Odpowiedź #42 dnia: 04 Lipca 2017, 18:50 »
To ja się zgłaszam jako kolejny chętny.

Offline StaryMarabut

• Level 6
« Odpowiedź #43 dnia: 04 Lipca 2017, 20:03 »
Pogladowa fotka wersji na smycza
https://chomikuj.pl/Lesterdant/Galeria/sd2iec/SD2IEC*2bLCD/20170704_Sd2iecLCD,5973944939.jpg
Na +4 nie bede mial mozliwosci sprawdzic, tylko C-64.
Bedzie tez mozliwosc Latwego zainstalowania w srodku C-64G, bez LCD lub z LCD. Jak ktoS nie chce rypac otworow w obudowie to raczej wersja bez LCD wchodzi w gre..
« Ostatnia zmiana: 04 Lipca 2017, 20:05 wysłana przez StaryMarabut »

Offline rs2322

• Level 5
  • ASAP
« Odpowiedź #44 dnia: 04 Lipca 2017, 22:04 »
Jak bedziesz to robił z LCD to popraw połączenie, bo szkoda katować C64 pradem na poziomie 200mA, bo ktoś kiedyś zle skopiował schemat i LCD jest zle podłączony przez januszy bo myślenie boli, 99% projektów wersja z LCD głównie tych z allegroo sa spierd... dzila bo LCD swieci ale katuje comcie dupnym pradem.
Pamięci RAM każda ilość: KM4164, 4464, TMS 4464 MT1259-10
PCB - projekty na zamówienie.
Programowanie pamięci EEPROM, EPROM - free !
SD2IEC http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6630.0