Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Klon Pseudo Stereo DualSID  (Przeczytany 4310 razy)

Offline rs2322

• Level 5
  • ASAP
Re: Klon Pseudo Stereo DualSID
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Sierpnia 2016, 21:13 »
w czym ten SwinSID lepszy od innych ?

Nie charczy i nie skrzeczy jak inne w wielu produkcjach, zwłaszcza ze sceny. Jeszcze nie spotkałem gry czy dema, w którym by źle generował dźwięk.

Obydwa przytoczone projekty pojawią sie niebawem w moim wydaniu przy lekkiej autorskiej modyfikacji.

Czy mozesz proszę podać z nazwy demo lub gre która zle generuje dzwiek na SwinSid innym niż ten który pokazałeś ? Nie powiem grzebałem w tym kodzie trochę i wiecej tam napsułem niż poprawiłem, jestem bardzo ciekaw czy ktoś pokusił sie o swojej poprawki że jakaś tam wersja "gra lepiej" niżeli pozostałe.

Co do "stereo" to mam pewne przemyslenia, moze zbyt uprościłem ale "mono" o suma sygnału stereo lub tylko left/right, zobaczymy jak pokaże moje cudo.

Pamięci RAM każda ilość: KM4164, 4464, TMS 4464 MT1259-10
PCB - projekty na zamówienie.
Programowanie pamięci EEPROM, EPROM - free !
SD2IEC http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6630.0

Offline taurus

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Sierpnia 2016, 10:59 »
Nie, podobnie z poprawkami do SD2IEC :)

Ja tam się nie znam na szczegółach konstrukcyjnych, ale Ty różnice w generowaniu dźwięku słyszałes własnymi uszami. W tamtym roku na pokazie dem niektórych produkcji nie dało się słuchać, a w tym roku z wielką przyjemnością. I bynajmniej nie tylko ze względu na pseudo stereo.

Czyli jakieś tam różnice w konstrukcji SwinSID'a lub wsadzie są.
« Ostatnia zmiana: 23 Sierpnia 2016, 11:03 wysłana przez taurus »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Sierpnia 2016, 10:43 »
Ja nie jestem zainteresowany klonowaniem pseudo stereo 1:1  - w moim odczuciu pseudo stereo nie ma sensu. Dual Sid (stereo) daje wieksze mozliwosci. Gdyby pseudo stereo umial dzialac takze jako "klasyczne" stereo - takie urzadzenie ma wiecej zastosowan.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"