Kłania się Thufir Hawat!!! Mail, który podałem poprzednio chwilowo przeżywa jakieś problemy, więc w razie czego ślijcie na kmalysiak@go2.pl Z dr. Who miałem do czynienia jakieś 10 lat temu, ale dość dobrze pamiętam fabułę… Niedawno miałem okazję ściągnąć plik z grą na emulator, ale jeszcze do niej nie zajrzałem. Trick z przechodzeniem przez ścianę, polegał na wykorzystaniu itemsa, który doktor znajdywał na planszy… Nie pamiętam jego dokładnej nazwy, ale umożliwiał on unoszenie się w powietrzu (chyba platform??). Aby użyć platformy, pomieszczenie musi być niskie. Platformę trzeba ustawić przy ścianie i podnieść doktora. Postać przejdzie przez sufit… Podnosimy go tak, aby nogi zostały między jedną a drugą „warstwą” sufitu. Teraz idziemy w stronę ściany, do momentu, aż skończy się oddziaływanie platformy. Doktor spadnie i jeśli platforma będzie dostatecznie blisko ściany, spadnie „w ścianie”. Jeśli platforma była ustawiona w odpowiedniej odległości od ściany, to będziemy ją mogli zabrać, odwracając postać. Stojąc w ścianie, można pójść w dowolną stronę… Trick ten pozwala wejść do pokoju za niebieskimi drzwiami, bez konieczności ich otwierania. Wszystko to działało na gierce, w którą grałem na 10 lat temu na C64. Chyba raczej mało prawdopodobne by był to bug tylko w mojej grze. Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić czy działa to na emu, ale mam nadzieję, że tak…