StaryMarabucie,
Mam wielką, naprawdę wielką prośbę do Ciebie.
Uszczknij proszę odrobinkę swego cennego czasu i podpowiedz coś więcej na temat projektu,
który od Ciebie zakupiłem.
Wiem, że napisałeś iż jest wiele opisów dostępnych w necie i nie chcesz się rozpisywać,
ale ja ciemna-masa szukam i szukam i wyszukać nie mogę.
To sprawia, że zakupione urządzenie jest dla mnie wciąż źródłem niespodzianek, które zamiast
sprawiać mi radość (w końcu niespodzianki w wieku 42 lat są rzadkością ) doprowadzają mnie do frustracji.
Interfejs który zakupiłem wygląda tak:

Na górze ma przesuwany wyłącznik ON /OFF - co ciekawe - urządzenie działa u mnie jedynie
w pozycji przełącznika OFF
Do czego zatem służy ten przełącznik?Później jest kolejny tajemniczy pstryczek, który czasami jest bardzo pomocny, gdyż zdarza się
iż na ekranie po wpisaniu LOAD "nazwa", 8 pojawia się napis DEVICE NOT FOUND i wtedy klikam
ten pstryczek i wszystko zaczyna działać ok.
Później są dwie diody - zielona i czerwona. Czerwona czasem świeci - żadko
Zielona świeci chyba w czasie odczytu - światłem ciągłym.
Kolejne dwa pstryczki są dla mnie nieodgadnioną tajemnica i wolę ich nie naciskać aby czegoś nie popsuć.
Urządzenie działa świetnie, zwłaszcza w połączeniu z SD Browserem od kolegi Skull
http://csdb.dk/release/?id=136173Kabelek sygnałowy wygląda trochę jak sznur od starego żelazka, ale jest solidny i zapewne niezniszczalny.
Na naganę zasługuje zasilanie - cienki kabelek dolutowany do wtyczki portu magnetofonu - to się musi urwać w szybkim
czasie. Na szczęście jest dodatkowy solidny kabel zasilania z gniazdkiem do podłączenia zewnętrznego zasilacza 5V.
Za to należą się oklaski. Ogólna moja ocena bardzo dobra z minusem za kiepskie zasilanie z portu magnetofonu.