Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Open Source Cooperation Demo  (Przeczytany 2201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline slawera

• Level 3
    • slawera
Open Source Cooperation Demo
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Grudnia 2013, 12:39 »
Och jak już napisałem to zauważyłem hi. Oczy zarosły \"\"

problem był na linii 834-846 (General syntax) :

scrolltext      .screen "                " .screen "consumed by darkness, controlled by regret.   " .screen "lost and alienated, are we beyond any recognition or repair?    " .screen "welcome to echo 17, a freshly conceived intro from arise design.   " .screen "concept and creation concluded on 30/11/2013 by wackee.   " .screen "this intro is my contribution to intro competition held @ csdb, " .screen "but also a tribute to richie hawtin also known as plastikman.   " .screen "press space to exit, or stay for a while and enjoy this acid sound. " .screen " -/- arise design 2013. we are good. -/-    " .byte $ff  ;1234567890123456789012345678901234567890 credits      .screen "- code/msx/gfx/wackee/arisedesign/2013 -" .byte $ff  

Używam Ralaunch64v2  (v3 na javie Zzzz) tam można podstawiać Compiler. Trochę czaję TAss tu mi się kompilują moje pomysły jako tako, Twój TMPx też można podstawiać tylko dla TAss'a  ustawiam parametry:"INPUT -o OUTPUT -C -i" a do TMPx nie wiem co i nie wiem czy obsłuży. Jak kompilujesz w "DOSie"?
Link, który podałeś coś mi się nie otwiera. Mam TMPx.exe (241 KB v1,0,0 2012r), tylko jakoś go nie ogarniam :|
C64C+1541-II+SD2IEC+MPS1230

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Grudnia 2013, 18:11 »
To proste - kompilator którego używasz nie zna dyrektywy ".screen"
Spróbuj zamienić to na:

.enc screen scrolltext      .text "                " .text "consumed by darkness, controlled by regret.   " .text "lost and alienated, are we beyond any recognition or repair?    " .text "welcome to echo 17, a freshly conceived intro from arise design.   " .text "concept and creation concluded on 30/11/2013 by wackee.   " .text "this intro is my contribution to intro competition held @ csdb, " .text "but also a tribute to richie hawtin also known as plastikman.   " .text "press space to exit, or stay for a while and enjoy this acid sound.  " .text " -/- arise design 2013. we are good. -/-    " .byte $ff  ;1234567890123456789012345678901234567890 credits         .text "- code/msx/gfx/wackee/arisedesign/2013 -" .byte $ff 

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Grudnia 2013, 20:26 »
Wacek, dodac Cie do repo? ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Grudnia 2013, 20:30 »
Dodaj, miałem sam się zalogować ale może tak będzie szybciej ;)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Grudnia 2013, 20:34 »
a masz usera na githubie?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Grudnia 2013, 21:01 »
Nie mam \"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #21 dnia: 02 Grudnia 2013, 21:27 »
to ztfusz!

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #22 dnia: 02 Grudnia 2013, 22:00 »
Jusz mam. Co tera?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #23 dnia: 02 Grudnia 2013, 22:36 »
gimme your nick. btw uzywales kiedys svn/git?

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #24 dnia: 02 Grudnia 2013, 22:52 »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #25 dnia: 02 Grudnia 2013, 23:29 »
no to bedziesz mial okazje nauczyc sie w zyciu czegos nowego hłe hłe. nie jestem ekspertem od systemow wersjonowania, ale mysle ze jak sie wciagniesz to nie bedziesz mogl bez tego zyc ;)

dodalem Cie jako kolaboranta.

w skorcie:
zainstaluj sobie tortoiseSVN, utworz jakis katalog, kliknij prawym przyciskiem, wybierz checkout i jako sciezke (url of repository) wklej

https://github.com/raf11111/OpenSourceC64Demo

klikasz ok, logujesz sie do githuba -  i masz repo - a wraz z nim aktualny stan kodu (w chwili gdy to pisze - sa tylko dwa katalogi bez zawartosci)

jakiego softu uzywasz do pisania i budowania projektu? wskazane jest, aby kod byl pisany w taki sposob i przy uzyciu takich narzedzi assemblowany, aby wszyscy mogli w miare latwo budowac potem binarki ze zrodel.

aby pchnac zmiany do repo uzywa sie polecenia commit.

Offline slawera

• Level 3
    • slawera
« Odpowiedź #26 dnia: 03 Grudnia 2013, 00:03 »
wackee:
To proste - kompilator którego używasz nie zna dyrektywy ".screen"
Spróbuj zamienić to (.screen) na:  .text ...

Dokładnie. Wystarczyło tylko to zmienić. No może jeszcze małych liter nie wyświetla (krzaczy), jak zmieniam na duże jest OK. DZIĘKI!
Oj trzeba sobie jeszcze dużo przypomnieć no i oczywiście doczytać, ale fajnie jest. \"\"
C64C+1541-II+SD2IEC+MPS1230

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #27 dnia: 03 Grudnia 2013, 23:51 »
Ciekawie się zapowiada... Dobry pomysł
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #28 dnia: 04 Grudnia 2013, 00:18 »
Wegi, moze Tobie tez konto? ;) uzywasz systemow wersjonowania w swoich projektach?

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Grudnia 2013, 11:11 »
Nie używam nie umim ja prosty chłopak z Lutynia jestem \"\"

Ja raczej już co miałem zrobić to zrobiłem teraz moge kibicować \"\"
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???