hsimpson:
Ja osobiście wolałbym dołożyć trochę kasy i mieć UK1541EE (Extended Edition) .
Ok to sprecyzuj co by to miałoby być te EE. Bo jak narazie to gadamy o automount przy starcie, który najprościej zrobić jako funcje w GUI (mount, solid mount).
SwinSida może? Dwa czy cztery? REU 256MB? itp.
No i nie słuchaj populistów którzy nie kupują w biedronce, bo wiadomo że kupują

wackee:
Hmm. A o ile wzrósłby koszt całości z tym NVRAMem?
Po pierwsze dostań to nie jako wylut na allegro tylko w sklepie.
Po drugie jak juz jest w sklepie to 8K znalazłem za 15$, po wuja 8KB?
Po trzecie jak ktoś ma zerową wiedzę na czym jest robiony UK1541 to nie może mieć dobrych pomysłów, udowadnianie że można podłączyć RAM równoległy do uC zostawiam co bystrzejszym inaczej, samo wrzucanie jakiś artefaktów DIP-28 do pudełka zapałek...pomijam.
Po czwarte PCF (I2C) z 240B kosztuje 7PLN brutto, podłącza się dwa druty i działa, szybkość 100kb/s jest wystarczająca jak na autostart bo i tak zanim core6502 obrobi ROM stacji to jest chyba z 2s.
Ja nie widzę sensu a może Ty Wacek?
@Wegi,
Chodzenie po katalogach tylko z MA/GA/AR/RR/1541U byłoby możliwe, FC3 nie działa z CF ale to pewnie wiesz dlaczego. I niby jest ok, tylko co ma zrobić soft jak chcesz zamontować następny dysk? Tworzyć listy dysków do zamontowania? Back to the SD2IEC roots?
Ja wolę wcisnąć ten TFT 256K colorów i mieć z głowy userów co nie będą kumali dlaczego po wciśnięciu unmount program przestał działać. Szczególnie słabo to wygląda na partsach TURN DISK.