Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Kupie uklady SID do Commodore C64  (Przeczytany 5726 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ultimion

• Gość
Kupie uklady SID do Commodore C64
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Grudnia 2012, 05:24 »
@Raf - no to zrobmy interes i bedziemy Wszyscy zadowoleni \"\"

Ultimion

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Grudnia 2012, 07:53 »
@ultimon szkodniku cholerny przez takich jak Ty nie można naprawić commodorka, bo się bawią głupimi wynalazkami :-P

Zamiast szkodzić pokaż Twojego 17cyklowego plota
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Grudnia 2012, 10:28 »
Ultimion, no coz, moja focia to tylko teaser specjlanie dla Ciebie, bo one nie sa na sprzedaz ;P
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Ultimion

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Grudnia 2012, 10:56 »
@wegi - ja szkodnik .... no wiesz \"\"

Moge tobie pokazac 117 bobsow 5x5 wektorowych w real time \"\" ... kody te sa od 20 lat ... mialy byc w demie electric shadows / Caution ... wiec moze ujrza swiatlo dzienne w electric shadows 2 \"\" ale to nie predko ... gdyz teraz nie mam czasu na takie rzeczy ... po 2 jakos samemu sie nie chce - brak motywacji... a Caution nie istnieje ... Dodam grupy nie chce zmieniac \"\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Grudnia 2012, 12:08 »
Dawaj Ultimion robimy demo. ;)

Mógłbym Ciebie poratować SID'ami, ale w przeciwieństwie do niektórych typów na ebaju, oferujących 40 euro za sztukę, nie mam serca dekompletować moich Commodorków... Tak więc ogólnie ciężka sprawa. Szybciej dopniesz celu polując na szrotowe egzemplarze C64 bez akcesoriów.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Grudnia 2012, 16:39 »
Ultimion:
Moge tobie pokazac 117 bobsow 5x5 wektorowych w real time

Dla mnie realtime to jak wyrabia się w 1 ramce i go raster nie przegoni :D Klamota na 4SIDy schowaj do szafy spowrotem psu na budę się to zda \"\" Chwaliłeś się, że z niepublików stworzyłeś 17cyklowego plota - chciałbym go zobaczyć bo to by było COŚ!
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Ultimion

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Grudnia 2012, 17:30 »
@wegi ... nie pamietam tego ... abym sie chwalil, ale pamietam, ze z Gelanem poprawialismy czas postawienia 1 pixela...  i jezeli mnie pamiec nie zawodzi to zesmy zeszli jeszcze nizej.. dokladnie nie wiem dlaczego cos mi sie kojazy 13 cykli ... i tez nie pamietam co to bylo ... jezeli pamietasz takie rzeczy .... to pewnie musiales byc na party (ostatnie na jakim bylem .... chyba organizowane przez grupe FATUM -  bylo zimno w szkole i stwierdzilismy ze nie chcemy marznac tak wiec sie zwinelizmy do domu).
Zreszta jestem w szoku , ze w ogole cos pamietasz .... chociaz patrzac z innej strony to po 20 latach kiedy ostatni raz kodowalem to moge usiasc do commodorka z moim Action Replay'em mk6 i poprzez monitor napisac w kilka minut scrola, odtworzyc muze , rozwalic ramki ... i takie rozne ... jakos tego nie zapomnialem i nawet pamietam rejestry VICa i SIDa .... po az tym mam pustke i pozapominalem takie rzeczy gdzie i na jakich party bylem ... a i pamietam, ze organizowalismy party z grupa Nipson .... hehe sie dzialo na tym party .... oj dzialo \"\" organizatorzy dali w palnik :P ... poszli na miasto i sprayami porobili strzalki jak dojsc na party \"\" hehe okazalo sie tylko, ze nie koniecznie te strzalki byly w dozwolonych miejscach :P

p.s. sorrki nie pamietam Twojego pseudo \"\"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Grudnia 2012, 22:58 »
Chciałeś mi sprzedać C128D jak zobaczyłeś ile licytowałem na allegro na innej aukcji i potem pisaliśmy o starych czasach. Wspomniałeś o klamocie z 4ma sidami no i o 17cyklowym plocie z niepublików z czym do dziś mam zagadkę albo coś niedoprecyzowałeś. wegi/fatum

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Grudnia 2012, 23:09 »
Ultimion:
p.s. sorrki nie pamietam Twojego pseudo

CSDB używaj.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Ultimion

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Grudnia 2012, 16:28 »
dzis wpadl do mnie Gelan / Caution .... pozyczylem mu joysticki \"\" odkopal commodorka C64 i stacje i jakis kabelek x1541 \"\" ... a nie wiem czy wiecie ale nasza stronak nadal aktywna \"\"

www.caution.pl

na stronce jest screen z notera naszej grupy \"\" dzizes ale to byly czasy fajne \"\"

... oczywiscie nadal szukam SIDow \"\"

@kisiel co ty masz za boota na GG , pisalem do Ciebie .... eh

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #25 dnia: 30 Grudnia 2012, 18:38 »
Ultimion:
@kisiel co ty masz za boota na GG , pisalem do Ciebie .... eh

a ja tam nie bywam na GG ostatnio, coś ważnego?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #27 dnia: 31 Grudnia 2012, 00:44 »
a proszę bardzo \"\"
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Ultimion

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 31 Grudnia 2012, 05:51 »
tak , tak obserwuje te aukcje, ale pytanie czy oby napewno sa sprawne?

gosc sprzedaje 2 szt i napisal taki tekst w opisie

"Na tej aukcji licytujesz jeden sprawny układ SID numer chipa 6581 CBM 2485. Był na podstawce w padniętym kompie (na innych aukcjach płyty z tych kompów). Został wyjęty i włożony do sprawnego chlebaka. Działał normalnie, choć brzmiał na Prince Of Persia nieco inaczej niż oferowany drugi na innej aukcji."

wiec ma 2 szt 6581 a jednak brzmia inaczej, moze ktorys do konca nie jest w 100% sprawny.

no i w sumie juz to pisalem zalezy mi bardziej na 8580 \"\"
2 szt 6581 mam do testow i w sumie to mi wystarczy ... moj muzyk nie chce pisac na 6581 i tylko i wylacznie interesuja go 8580 \"\" tak wiec choc w projekt mozna wlozyc SID'y roznej masci ... koncentruje sie tylko na 8580 \"\"

z tym, ze oczywiscie jak cena bedzie znosna  - atrakcyjna to moze sie zdecyduje na kupno \"\"

@kisiel - w sumie nic waznego chcialem tylko podpytac cos o xilinx \"\" i vhdl, ktorego mialem i jeszcze mam na uniwerku \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Grudnia 2012, 12:25 »
Ultimion: W rzekoma wyzszosc 6581 nad 8580 wierzylem, dopoki sam do tego nie usiadlem. Filtr filtrem, ale caly ten temat z laczeniem waveformsow dla mnie praktycznie go dyskwalifikuje. Az dziwilo, ze na takim 6581R4AR budowali SidStation - niegdys zreszta przeze mnie posiadanego. A na Allegro to wiesz, zawsze moze zaswiecic kuzyn alert. \"\"