Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia Party 7  (Przeczytany 38909 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ramos

• Gość
Silesia Party 7
« Odpowiedź #120 dnia: 07 Lipca 2013, 21:15 »
Moje zdjęcia z imprezy: http://tnij.org/wi5c

Offline uka

• Level 3
Silesia Party 7
« Odpowiedź #121 dnia: 07 Lipca 2013, 21:42 »
Dzięki wszystkim za udaną imprezę. Liczę na Silesie do nieskończoności (kto słyszał Kisiela, ten wie o co chodzi \"\"

dalej, dzięki za

- rozmowy
- serie dość nietypowych krejzi komptów
- koncert Wacka, po którym wszystko mnie napierdziela
- zapobiegawczą dawkę długopisów ;P

Do tych co narzekali że stream nie działał – trzeba było przyjechać!

@Kenji

Zostawiłem Ci na laptopie pack z narzędziami (systemowa, dev folder). Jak się zregeneruje to dam znać co i jak jest tam podpięte. Nie bądź taki skromny. Wcześniej demko na Forever, teraz Quadrangulus ratuje demokompoty. Super, że masz zajawkę i Ci się chce.

Offline Skull

• Level 6
Silesia Party 7
« Odpowiedź #122 dnia: 08 Lipca 2013, 09:13 »
Było extra.

@Kenji czy ja dobrze widzę na csdb - na Aroku też wygrałeś ?\"\" Kiler \"\"

aha, chyba wymyśliłem, jak wyjść z tych pasów pionowych - trzeba dodać przerwania \"\"), albo irq albo nmi

Ramos

• Gość
Silesia Party 7
« Odpowiedź #123 dnia: 08 Lipca 2013, 11:26 »
Kenji to nie jedyna osoba co wygrała podwójnie.
Carrion na Aroku też zajął pierwsze miejsce. Oto jego obrazek na C+4:
http://plus4world.powweb.com/dl/screenshots/d/ds_silent_main.gif

Offline kenji

• Level 5
Silesia Party 7
« Odpowiedź #124 dnia: 08 Lipca 2013, 15:23 »
Dochodzę do siebie po imprezie. Mało snu+trunki robią swoje. Strach się bać co by było, gdybym przyjechał już w piątek.\"\"

Impreza w pytkę! Bardziej kameralna niż SP5, ale chyba bardziej spontaniczna. Dawno nie widziałem takiej zabawy przy msx compo (wszystkich) no i "na rozgrzewkę" przy secie wackee (szacun). Dziewczyny - Agis, Cobra, Lolita - byłyście świetne.\"\" Taka wartość dodana do tego zlotu. \"\"

Raf, Volcano, Odyn - proponuję "kolejną ostatnią" imprezę zrobić za 2 lata. Bo - sorry - ale niei ma takiej opcji żeby nie było kolejnej edycji. \"\"

skull: do tego tematu jeszcze wrócimy \"\" moja pierwsza próba z rastrami pionowymi i irq skończyła się sieczką http://csdb.dk/release/?id=106917
Co do Arok`a to czytaj poniżej\"\"

uka: zauważyłem katalog, ale chwilowo mam dość komputera żeby się w to zgłębić \"\" to był szalony tydzień; najpierw slideshow na Arok`a, a później Quadrangulus. Muszę odpocząć. Dzięki za miłą rozmowę przy barze.

uka i Skull: dziękuję za miłe słowa na party i teraz tutaj; bardzo się cieszę, z tych wygranych (w ciągu roku to już trzecia! oszaleję normalnie \"\" ) wiem też jak dłuuuuga droga jest przede mną,  bo - nie oszukujmy się - te sukcesy to raczej efekt słabości konkurencji, niż mojego "finezyjnego i błyskotliwego kodu"
Teraz robię sobie miesiąc odpoczynku, a potem wracam pracować nad intrem na Starego Piernika. Może ktoś podejmie wyzwanie?

ps. na Starego Piernika 9 w 2014r funduję nagrodę w postaci skrzynki/kartona (bo teraz tak chyba się ją sprzedaje) poznańskiej "Wyborowej", na demo compo

Offline wegi

• Level 7
Silesia Party 7
« Odpowiedź #125 dnia: 09 Lipca 2013, 17:10 »
Moje 3 grosze do prac wystawionych na SP - autorom należą się podziękowania za wkład pracy:

Jako scenowiec dzięki dla muzyków - Panowie Waszych prac nie ocenię, ponieważ nie jestem ani żadnym autorytetem, ani znawcą tematu - byłoby to gadanie i mędrkowanie o sprawach na których się nie znam.

Nie wypowiem się też do sampli...

Grafika - tu również nie jestem znawcą, ale jakieś wrażenia mam po ich obejrzeniu. CRRN - trzyma swoją wysoką klasę cały czas widać jego szczególizm i dopracowanie. Jodas - inaczej jak w APP ale tak jakby bardziej newschool - fajnie. Bardzo fajna grafika nr 2 Questora - zasłużone 2gie miejsce równie dobrze mogłoby być pierwsze - naprawdę zrobiła wrażenie na mnie. Co dalej mi się rzuca w oczy to jeszcze jest praca uki i naprawdę wydaje mi się, że jest tak newschulowa, że my nie dorośliśmy do tego aby ją dobrze obejrzeć. Dla mnie jest to 3cie miejsce (i proszę żeby mnie nie oskarżać o propsowanie kumpli z grupy ja opisuję moje całkowicie subiektywne odczucia :P). Dobrze, że koleś skaperowany do samaru jest \"\" Cobra jak zawsze niedoceniona za ręczny trud - obiecała mi repixela 2 lata temu... Fajnie jak dla mnie wykonana praca d9e widziałbym ją wyżej. Nasz Bimber zrobił pracę której ja ocenić nie potrafię (sorry za moje dyletanctwo) - znam jego potencjał jako grafika hiresowego (przynajmniej tak mi się wydaje).

Dema - praca CRD dość wystylizowana ale krótka więc drugie miejsce. Kenji gwóźdź programu - poszedł w kierunku który mi bardzo odpowiada - był to bardzo dobry timing i bez zbędnego pastwienia się nad efektami - to jest to !

Spojrzałem na pracę naszego splattera i widać postęp po Pierniku. Zerknąłem co się dzieje z pamięcią pod ICU zobaczyłem dużo zielonego więc to chyba jest precalc. Nie mniej jednak jest pomysł i wykonanie. Całkiem fajnie taki 8x8 pixel wyglądał i fajnie się poruszał. Więc splatter jest naszą nadzieją na dalsze enjoyable prods.

Pozdro dla komodorowskiej braci.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Ramos

• Gość
Silesia Party 7
« Odpowiedź #126 dnia: 09 Lipca 2013, 18:52 »
Praca Questor'a nie jest autorska i raczej według mnie zasługuje na dalsze miejsce.
Oto oryginał znaleziony przez Cresha:
http://thewordsofeternallife.files.wordpress.com/2011/12/hands_over_face.jpg

Offline wackee

• Level 6
Silesia Party 7
« Odpowiedź #127 dnia: 11 Lipca 2013, 07:46 »
Dla tych, których nie ma na fejsie ;)
----------------------------------------------------------------------

\"\"

wackee/arise in the mix at Silesia Party 7, 6/7/2o13.

https://www.dropbox.com/s/8frw9dsol2wz7bm/wackee_in_the_mix_at_silesia_7.zip

this is a mix of my favourite c64, amiga and pc tracks created by various demoscene musicians. played live at silesia party 7 in bedzin, poland.

it took me good 3 days to prepare everything, including stretching, rearranging and reediting, adding some extra loops and sounds here and there. the mix has two parts, first being the fast one @ 144bpm, the second part with more bouncy, slower, dirty tracks @ 100 bpm. 40+ tracks in 60 minutes, because fast mixing is the s**t

please enjoy it, it may not be perfect, but it is made out of great love and respect for all the artists that have graced us with so much great demo music over the years. i cannot stress that hard enough. you guys rock.

signed, wackee
arise designs 2o13.
we are one.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Silesia Party 7
« Odpowiedź #128 dnia: 11 Lipca 2013, 09:42 »
Mix jest zajebisty!

ps. wypijcie moje zdrowie, wczoraj bylem u lekarza i niestety party ze mnie wyciagnelo tyle energi, ze zapadlem w stan zapalny, antybiotyk dostalem ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wackee

• Level 6
Silesia Party 7
« Odpowiedź #129 dnia: 11 Lipca 2013, 13:24 »
Twoje zdrowie <gulp> ;)

Offline F7sus4

• Level 6
Silesia Party 7
« Odpowiedź #130 dnia: 12 Lipca 2013, 11:30 »
Wacek: Amigowe moduly natywnie nie lubia interpolacji. Swoja droga, dawales koncert z prepara, czy chociaz te drumloopy, speeche i 303 ponakladales live? \"\"

Offline wackee

• Level 6
Silesia Party 7
« Odpowiedź #131 dnia: 12 Lipca 2013, 18:08 »
F7sus4, a to tytuł miksu jest jakiś niejasny czy jak?
Studio mix, live mix, live act, live - wszystkie się czymś różnią.
Dodam że na Silesii całość szła jeszcze przez Kaoss Pada Mini którym kręciłem, niestety błędny routing na moim mikserze spowodował że nagranie jest bez tego.

Offline F7sus4

• Level 6
Silesia Party 7
« Odpowiedź #132 dnia: 12 Lipca 2013, 23:35 »
Niejasny o tyle, ze tytulowe "wackee in the mix" nie mowi, czy jest to mix studyjny, czy raczej mix live.

Jesli chodzi o material, zdecydowanie drugi part sprawia wrazenie bardziej dopracowanego pod katem modyfikacji i robi dobrze w mozgu. Playlista niczego sobie - bardzo spojna. Gdybym sam przygotowywal ten mix, nie pokusilbym sie jedynie o moduly amigowe - zbyt duzy przeskok w brzmeniu, a i tak stanowia raptem scinek calosci. I chyba tyle. Kudos!

\"\"

Offline wackee

• Level 6
Silesia Party 7
« Odpowiedź #133 dnia: 13 Lipca 2013, 09:19 »
No widzisz, jak to ludziom różnie pasuje - ludzie którzy byli na party napisaliby że pierwsza część o wiele lepsza, bo wtedy wszyscy skakali i wrzeszczeli, a na drugiej większość usiadła i "tylko" machała głową ;) ale od początku miałem koncepcję że nie dadzą rady godzinę pogować, i nie pomyliłem się ;)

Co do kawałków amigowych i pecetowych - musiały być, po prostu musiały - dla mnie i dla mojej radochy, zwłaszcza skelma bez której po prostu nie mogło się obejść \"\" jest to dla mnie wałek legendarny, wielokrotnie "przemycany" w latach '90ych na domówkach między "normalnymi" techniawkami, piąta kolumna, scenowa dywersja, nazywaj to jak chcesz ;) No i zdradzieckie, atarowskie phat knockers, które są dla mnie megaodkryciem sprzed kilku lat.

Są już requesty i plan na następne, może bardziej funkowe. Spodobało się ;) Może na Starym Pierniku? \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
Silesia Party 7
« Odpowiedź #134 dnia: 13 Lipca 2013, 11:20 »
Na party, jak to na party - do % przypasuja ludziom raczej zywsze numery, ja wypowiadalem sie z poziomu popoludniowego chilloutu na grill i SIDa bez batuty.

Tak sobie teraz mysle, ze dla zachowania brzmieniowej spojnosci, mozna okrasic protrackerowe produkcje dzwiekami z SIDa. "Skelma" - dla wielu, archetyp amigowego modulu, wrecz swieta ikona. "Full Moon" bylo pierwszym demkiem, ktore obejrzalem na A1200, jeszcze z dyskietek - na tamte czasy, swietna produkcja.

PS. AY na pewno blizej do SIDa, niz Pauli, ale jednak "panie, ja nie jestem rolnikiem!" \"\"