Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: C64 power led  (Przeczytany 2746 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
C64 power led
« Odpowiedź #45 dnia: 29 Listopada 2012, 22:41 »
1. VIC,
2. Nie,
3. Jak się da wcisnąć,
4. Staje jak czytasz?
5. to normalne, pewnie w życiu nie widziałeś "klawiszy" grających,
6. trzeszczy żyje,
7. do kaloryfera ;)

Koniecznie zwróć oszukali Ciebie !!! Zakpili.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline PTR

• Level 3
C64 power led
« Odpowiedź #46 dnia: 29 Listopada 2012, 22:49 »
Kisiel:
1. VIC,2. Nie,3. Jak się da wcisnąć,4. Staje jak czytasz?5. to normalne, pewnie w życiu nie widziałeś "klawiszy" grających,6. trzeszczy żyje,7. do kaloryfera ;)Koniecznie zwróć oszukali Ciebie !!! Zakpili.

dobra rozumiem, że to może być śmieszne, ale jak się po ponad 20 latach uruchamia ponownie Komcia to serio jest się zielonym.
1. Co to znaczy VIC?
2. Czyli stacja zepsuta. No ale czyta dyskietki. Co to w takim razie może być?
3. No da się i na tym zasilaczu stację uruchomiłem. Na zasilaczu pisze Commodore. A to do stacji taki sam zasilacz jak do jednstki centralnej się podłącza?
4. Jak wczytuje program, to pokaże tytuł i potem zazwyczaj nic. Magnet ne drgnie. Zazwyczaj, gdyż parę razy poszłodalej
5. Jak to normalne to ok \"\" W sumie nie wiem jak przetesować układ od dźwięku żeby mieć pewność że działa jak powinien
6. \"\"
7. No bez jaj, a na poważnie? Wogóle się gdzieś podłącza?

Offline ExciterELB

• Level 6
C64 power led
« Odpowiedź #47 dnia: 29 Listopada 2012, 23:03 »
ad1. układ scalony
ad2. ile dyskietek próbowałeś, każda tak ma? czyściłeś głowicę?
ad3. 7 końcówek pasuje i do c64 i do stacji... z 4 końcówkami? zapodaj foto.. może to kabel AV :D
ad4. jebnąć, pójdzie dalej... czasem \"\" paski do wymiany względnie czyszczenie
ad5. tak jak Kisiel powiedział \"\"
ad6. tak jak Kisiel powiedział \"\"
ad7. nigdzie.. ładna ozdoba ale raczej na choinkę.. w praktyce... do ucięcia.

Offline PTR

• Level 3
C64 power led
« Odpowiedź #48 dnia: 29 Listopada 2012, 23:18 »
ad1. no to źle, cięzko się go wymienia? jak padnie (czy już padł) ma to wpływ na działanie?
ad2. kilka sztuk, nie zwróciłem uwagi, czy każda. Głowicy nie czyściłem, dopiero od paru godzin mam stację. Teraz znowu zagram laika, a jak się czyści głowice?
ad3. kurde nie mam teraz aparatu. Na normalnym zasilaczu jest 5V, 1,7 A, a na tym małym 5V, 700mA.
Ta końcówka jest taka mniej więcej (ma 4 bolce)
http://www.sklep.cyfronika.com.pl/pl/p/WDIN3-K-Wtyk-DIN-na-kabel-4-pin-typ-1-lub-3/27 770
ad4. wyczyszczę, ale tak jak w przypadku stacji. Pytanie czy można? jakiś alkohol?
pozdro

Offline Kisiel

• Level 7
C64 power led
« Odpowiedź #49 dnia: 29 Listopada 2012, 23:43 »
ad1. nie padło, użyj pilota z przyciskiem volume,
ad2. Trzeba wiedzieć co się robi, alkohol zewnętrznie nie wewnętrznie,
ad3. jak nie możesz wcisnąć to wyrzuć albo sprzedaj,
ad4. zużyte gumy się wyrzuca... zapytaj się jakieś baby;)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline PTR

• Level 3
C64 power led
« Odpowiedź #50 dnia: 29 Listopada 2012, 23:54 »
Dobra macie mnie Panowie. Wychodzi ze mnie laik.
Zasilacz z końcówką z czterema bolcami jest właśnie do stacji, hehe. Nie spojrzałem wcześniej jakie gniazdo jest w stacji ;)
Wracam do testowania sprzętu

Offline Kisiel

• Level 7
C64 power led
« Odpowiedź #51 dnia: 29 Listopada 2012, 23:59 »
Łoł, pytanie jak dioda mruga jak nie wiesz jak wcisnąć DIN 4 od zasilacza stacji ?

Ogólnie słabe to było od początku, musisz się bardziej postarać !

Pokonałeś nas doświadczeniem.

Offline PTR

• Level 3
C64 power led
« Odpowiedź #52 dnia: 30 Listopada 2012, 00:09 »
Kisiel:
Łoł, pytanie jak dioda mruga jak nie wiesz jak wcisnąć DIN 4 od zasilacza stacji ?Ogólnie słabe to było od początku, musisz się bardziej postarać !Pokonałeś nas doświadczeniem.

Ty się nie masz do czego pzyczepić? Gdzie ja pisałem, że tej końcówki nie umiem wcisnąć?
Tak, pokonałem doświadczeniem, taki zamiar miałem od początku. Ale pewnie Ciebie się nie da \"\"
P.S. Nie każdy jest taki obyty w C64 jak pewnie Ty. Dla niektórych po takim długim czasie to poważnie jest czarna magia \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
C64 power led
« Odpowiedź #53 dnia: 30 Listopada 2012, 00:16 »
PTR:
2. Po włączeniu stacji świeci dioda power. Przy wczytywaniu dyskietki świeci dioda drive. A po wczytaniu ta dioda miga. Czy tak ma być?
3. Mam w tym zestawie zasilacz z dinem z 7 końcówkami oraz taki mały z dinem z 4.To en mały jest do stacji?

Ja nie jestem na tyle obeznany z C64 aby stwierdzić jak zasilana była stacja, może bez przewodowo... WIFI ? Słabe... no ale wiesz starałeś się.

Offline PTR

• Level 3
C64 power led
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Listopada 2012, 00:21 »
Kisiel:
Ja nie jestem na tyle obeznany z C64 aby stwierdzić jak zasilana była stacja, może bez przewodowo... WIFI ? Słabe... no ale wiesz starałeś się.

Chłopie mam trzy zasilacze + z drugiego C64 jeden, na szybko wpiąłem jeden do stacji, ale nie zwróciłem uwagi, który, potem wszystko rozłączyłem.
Obiecuję się poprawić Obiłankenobi i nie zadawać takich głupich pytań.
Ale zaraz zaraz, nikt Ci nie kazał ich czytać i odpisywać skoro tak Cię to razi
pozdrawiam

Offline Kisiel

• Level 7
C64 power led
« Odpowiedź #55 dnia: 30 Listopada 2012, 00:28 »
Wiesz komputery to nie House i Cox (WTF???), to zero i jeden.
Jak nie wsadziłeś kabla od zasilacza do stacji to dioda nie świeci.
To taka informacja dla pokolenia Facebóg and Drioid.

Offline PTR

• Level 3
C64 power led
« Odpowiedź #56 dnia: 30 Listopada 2012, 00:32 »
Kisiel:
Wiesz komputery to nie House i Cox (WTF???), to zero i jeden.Jak nie wsadziłeś kabla od zasilacza do stacji to dioda nie świeci.To taka informacja dla pokolenia Facebóg and Drioid.

Chłopie jaki fajs i jaki droid. Zły adres. Ani z jednym ani z drugim nie mam nic do czynienia. A z pokolenia jestem raczej wcześniejszego. Tak dla twojej wiadomości.

Offline Kisiel

• Level 7
C64 power led
« Odpowiedź #57 dnia: 30 Listopada 2012, 00:39 »
Chłopie jesteś strasznie mało inteligentny, Ty wsadziłeś kabel DIN4 do stacji bo dioda zaświeciła. Informacja była dla pokolenia idiotów którzy tego nie kumają.

Tajemnica Bermudzka.

Offline PTR

• Level 3
C64 power led
« Odpowiedź #58 dnia: 30 Listopada 2012, 00:42 »
Kisiel:
Chłopie jesteś strasznie mało inteligentny, Ty wsadziłeś kabel DIN4 do stacji bo dioda zaświeciła. Informacja była dla pokolenia idiotów którzy tego nie kumają.

A Ty chłopie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, czyli jesteś mało inteligentny.
Nigdzie nie napisałem, że wsadziłem kabel do stacji bo dioda zaświeciła.
Tyle ode mnie. Jutro do pracy wstaję, więc już nie poczatujemy.

Offline Kisiel

• Level 7
C64 power led
« Odpowiedź #59 dnia: 30 Listopada 2012, 01:02 »
No nie napisałeś że wsadziłeś kabla, dioda zaświeciła bez zasilacza DIN4 i to jest interesujące i może wprowadzać pokolenie FaceBóg and Droid w rozterkę, bo jeżeli jest taki cudotwórca to poco pracować? Przecież dioda stacji świeci bez zasilacza.

ExciterELB:
2. Po włączeniu stacji świeci dioda power. Przy wczytywaniu dyskietki świeci dioda drive. A po wczytaniu ta dioda miga. Czy tak ma być?
3. Mam w tym zestawie zasilacz z dinem z 7 końcówkami oraz taki mały z dinem z 4.To en mały jest do stacji?

PTR:
Dobra macie mnie Panowie. Wychodzi ze mnie laik.
Zasilacz z końcówką z czterema bolcami jest właśnie do stacji, hehe. Nie spojrzałem wcześniej jakie gniazdo jest w stacji ;)
Wracam do testowania sprzętu

Jesteś naprawdę DOBRY \"\"

PS. Już wiem !!! Eureka !!!! masz DWA zasilacze od stacji różnią się tym że jeden ma DIN4 a drugi ma DIN z czterema bolcami !!!