Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Commodore w serialu Rodzinka  (Przeczytany 4313 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Commodore w serialu Rodzinka
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Sierpnia 2012, 10:22 »
V-12/Tropyx:
Czyli tajemnica rozwiązana.  Szkoda, że ten PET z Allegro uszkodzony.

Gdyby nie byl uszkodzony to handlarzyna (po lekturze forum ppa mozna tak go nazywac) by go za marne 2000 nie wystawial.
-profil nieaktywny-

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Sierpnia 2012, 10:56 »
dupa, a nie handlarz. dalby do naprawienia to commodore jakby bylo uszkodzone tylko tak jak to opisuje i by sie sprzedalo, ale nie...

inny trep sprzedawal plyte do c64 bez sida za 50zl na allegro. na pytanie czy nie widzieli, ze sprawne i kompletne c64 z zasilaczem i osprzetem mozna za 50zl kupic odpisali - "jestesmy firma i placimy podatki". no to ja sie nie dziwie, ze tyle firm pada... \"\"

Ramos

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Sierpnia 2012, 13:24 »
trochę sztuk Commodore PET jest Stowarzyszenie Miłośników Zabytków Informatyki "KOMPIK" i są na chodzie. Mają też inne zestawy mało znane zestawy z firmy Commodore.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Sierpnia 2012, 13:26 »
Ramos:
trochę sztuk Commodore PET jest Stowarzyszenie Miłośników Zabytków Informatyki "KOMPIK" i są na chodzie. Mają też inne zestawy mało znane zestawy z firmy Commodore.

zawsze myslalem, ze komputery sa bytami policzalnymi.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Sierpnia 2012, 17:17 »
Ramos:

Polska język trudna język.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Sierpnia 2012, 17:21 »
pastwicie sie, a Ramos nawet jakby chcial, to nie moze poprawic, bo nie ma mozliwosci edycji.
pff... \"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Sierpnia 2012, 18:36 »
uwaga, sarkazm:

Szybko dalem quote, gdyby jednak postanowil edytowac. Potem nikt by nie uwierzyl, ze to wypowiedz autora ksiazki.

Psychik:
inny trep sprzedawal plyte do c64 bez sida za 50zl na allegro. na pytanie czy nie widzieli, ze sprawne i kompletne c64 z zasilaczem i osprzetem mozna za 50zl kupic odpisali - "jestesmy firma i placimy podatki". no to ja sie nie dziwie, ze tyle firm pada...

no to w takim razie pisze do nich czy puszcza za 10zl bo nie moge patrzec jak wystawiaja to juz 3ci raz.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

highend

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Grudnia 2012, 20:18 »
Psychik
KB777

handlarzyna? dupa ? mam kolekcję starych kompów i części się po prostu pozbywam. Po co mi pięć sztuk Amig 4000, cztery Commodore SX64 itp ? wystarczy po jednym \"\"
zajmuję się zupełnie czymś innym. Forum PPA strasznie pokrzywiło mój wizerunek robiąc ze mnie nieomal oszusta, że niby sprzedałem Amigę 3000 która miała wylaną baterię i to zataiłem. No ale to tylko ludzie. Oceniają - osądzają. Tu też widzę takie historie. A jakie maile dostaję w sprawie zestawu z PETem. Ojej. To już żal normalnie jaka żółć i zawiść płynie \"\"

A PETa dam do naprawienia jak czas pozwoli. Takiego kupiłem, takiego wystawiłem - nie ja go zepsułem.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Grudnia 2012, 11:41 »
Taaa... a jak coś na Amibayu tanio to pierwszy w kolejce, żeby potem na Alledrogo wystawić ?
-profil nieaktywny-

Offline sikador

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 31 Grudnia 2012, 15:47 »
Ciężko u nas kupić coś w dobrym stanie i BOXowego. Pewnie ,,hameryki" nie odkryje, jak powiem, że u ,,helmutów" można nabyć sprzęt w bdb stanie ze wszystkim co firma wkładała do pudełka:

http://www.youtube.com/watch?v=sc57DoRnxVA

od 14 min

http://www.retroboerse.de/index.htm

Ceny też nie są zaporowe, bo u nas za ładnego BOXa niewiele mniej trzeba dać. Ktoś powie - daleko - a kto powiedział, że ma być łatwo tanio i przyjemnie - hobby kosztuje. Rozwiązaniem może być zbiorowe zamówienie i wysłanie jednego ,,delegata" \"\"
Kierunek Niemcy albo Austria. Kto nie był we Wiedniu to przy okazji może pozwiedzać, albo odwrotnie przy okazji kupić trochę sprzętu. Trzeba tylko terminy zsynchronizować \"\" Może mamy swojego człowieka na miejscu i na święta by zabawki poprzywoził. Na ,,alledrogo" często pojawiają się piwniczne wykopki albo zbiórka z wystawek i taki zaradny ,,polaczek" pakuje wszystko do busa bo i tak jedzie na święta do domu potem wszystko na ,,alledrogo" wystawia a u nas i tak to się sprzeda - szansa na działanie 50% a cena niemała.

Offline sikador

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Grudnia 2012, 16:01 »
http://www.youtube.com/watch?v=dD6Wq3G3Cno
4:40 min

PET 65 ojro - odpalony i można sprawdzić jak działa
1541-II BOX 25 ojro

warto przy okazji się przejechać \"\"

highend

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 31 Grudnia 2012, 16:16 »
KB777

kolego - Twoja wypowiedź właśnie epatuje typową dla takich forumowiczów zawiścią i żółcią. A więc dla Twojej informacji. Nigdy jeszcze niczego nie kupiłem na Amibay'u - natomiast zamierzam wystawić niebawem A3000 i A4000 na Amibayu właśnie do sprzedania. Całą swoją kolekcję posiadam zbierając od końca lat 90-tych i zapełniając strych tak, że nawet sam nie wiem do końca co mam.
Jeszcze jakieś pytania? Czy kolejna odpowiedź, której poziom sugeruje typowego zazdrosnego przysłowiowego kowalskiego?