Temat chyba średnio się trzyma początku a zaczęło się od wielkiego włamania a skończyło na niczym. Gdyby Raf chciał o tym powiadomić to by zrobił to sam - oczywiście nie informowanie też jest nie w porządku - nie napisał czy wyciekły hasła/hashe/emaile lub inne dane - w takim wypadku to i GIODO się klasyfikuje. Można by podejrzewać, że dane wyciekły, dlaczego?
Mianowicie była mowa o udostępnionych prywatnych danych danych Rafa także ciekawe jeszcze co innego mogło zostać skopiowane?
Proponuje zapoznać się z ustawą o ochronie danych osobowych (ja mam z nią styczność na codzień) i określcie czy przypadkiem admin (jak mniemam Raf) nie powinien przypadkiem przypadkiem wszystkich poinformować i poprosić chociaż o zmianę hasła - to, że Ci co się głównie wypowiadają mogą być świadomi i używają różnych haseł do emaili i portali itd nie oznacza, że wszyscy zarejestrowani tutaj tak robią.
Co do biadolenia czy C64Power jest scenowe czy nie - kiedyś nie było, raczej powiedziałbym było tym "innym", który dostarczał różnych informacji nie koniecznie na tematy scenowe. Było Emu64, jest c64scene i pewnie coś jeszcze - nigdy się nie zagłębiałem dokładnie w te tematy.
Dlatego proszę was zostawcie te waśnie gdzieś na zewnątrz, zorganizujcie ring na najbliższym zlocie (jak to zrobicie to na 100% przyjadę aby skorzystać z ringu) i dajcie sobie "po pysku" w sposób kulturalny (urządźcie zawody) a później piwo i sprawa skończona.
Za dużo chyba scenowców się zebrało z innych miejsc tutaj - nie mam nic przeciwko - ale wydawało mi się, że całość to konkurencja na poziomie wiedzy/umiejętności/doświadczenia i zrobienia czegoś lepszego niż inni a okazuje się, że nie tylko. Nie wiem o jakiej płycie piszecie ale jeżeli jest tak cenna, nie do zdobycia to ją udostępnijcie - nawet sam ją wyseeduje torrentem jak kto chce, czy jakiegoś ftpa załatwie.
Także z głupiego wybryku - włamania na C64Power (było już to potwierdzone, że był włam na panel administracyjny a to daje dużo możliwości) może zrobić się poważna sprawa. Także miło by było poruszyć czy coś wyciekło - a jeżeli nie wiadomo to wymusić zmianę haseł itp.
Otwórzcie się też na inne platformy - w jakimś dziale bałagan jak na atari area, atari age, a nie biadolcie że nie to forum - nie zaszkodzi wam a z pewnością zwiększycie ruch, zainteresowanie i ilość rozmów. Korzystam z kilku takich miejsc, z czego 3 mam regularnie oglądane jako poranna "prasa".
Dziś (dokładniej od 11 do 13 maja) dla przykładu był GameDay w Sosnowieckim Silesia Expo - byłem, obejrzałem i średnio mi się spodobało. Były niby starsze maszynki (pewnie Raf maczał palce w tym) i było to Nintendo 64, Pong, Amiga (pewnie 1200), Amiga CD32 z SX1, PC, C64 + FDD, SNES i pewnie coś jeszcze. Ale np nie było ŻADNEGO Apple (np Macintosh Classic, iMac), Atari (jakiejkolwiek wersji) czy np innych maszynek. Niektórzy wiedzą, że kolekcjonuje różne maszynki i gdyby Raf się odezwał to pewnie bym np takiego Maca Classic przytaszczył, iMaca, Atari czy coś w ten deseń a nawet dziwniejsze Pecetowe rzeczy.