Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Zagadka: Co to jest?  (Przeczytany 844 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jemasoft_

• Gość
Zagadka: Co to jest?
« dnia: 04 Grudnia 2002, 00:12 »
Prosze odnalezc na forum fotke przydzielona do czlowieka o ksywie Silver Dream! i powiedziec co ta fotka przedstawia.

Musze przyznac, ze pomysl tego watku narodzil mi sie we lbie po tym jak Bzyk usilnie probowal dociec co jest na tej fotce i mial takie skojarzenia, ze ze smiechu sie rozplakalem.
Pomozcie prosze biednemu Bzykowi bo czacha mu juz dymi i gotow jeszcze sie rozchorowac od myslenia lub tez kopnac w kalendarz w blogiej nieswiadomosci.

Milego zgadywania.

Ozdrawiam.

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Grudnia 2002, 00:18 »
Jemasoft: no co Ja tam widze pingwina owijajacego jakas glowe w czapce a\'la mikolaj (tzn. ta glowa ma czapke). Jasno sie wyrazilem ?

kromek_

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Grudnia 2002, 01:02 »
mowilem ze te czekolady ci kiedys jeszcze zaszkodza...

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Grudnia 2002, 21:04 »
pajda:
>:mowilem ze te czekolady ci kiedys jeszcze zaszkodza...

leee, zaszkodza? No co Ty, wlasnie odwrotnie. Widze rzeczy, ktorych inni nie sa w stanie dojrzec (np. Jema )

Panowie, tam jest pingwin, patrzy w prawy dolny rog, ma dwie lapki skierowane do dolu i taka biala wypustke w okolicach szyi. Bez czekolady jestem to w stanie zobaczyc

Zawoo_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Grudnia 2002, 17:50 »
JEMASOFT: moim zdaniem fotka za mala aby cokolwiek zobaczyc. Pingwina tam widac, jak sie dobrze przyjrzec Moze ma zwiazek z Linuxem ?

MickeyKnox_

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Grudnia 2002, 16:27 »
Moim zdaniem to jest kawalek klocka od jakichs puzzli

emeryt_

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Grudnia 2002, 16:49 »
z dolu wyglada jak jakies popiersie posagu, ale z gora to juz totalna kashanka. Jakis pingwin (?), czy bezladnie pociagnieta czarna krecha w PaintBrush\'u, widac mikroskopijnej wielkosci twarz jakiegos czleka w czapce koloru rozowego.... jednym slowem: CO TO KURNA JEST ???????

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Grudnia 2002, 17:10 »
Marku, w ramach mikolajek prosze o podanie rozwiazania i obalenie ":mitu pingwina":

Jemasoft_

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Grudnia 2002, 01:35 »
Fajowo sie to czyta ale proponuje wlozyc w zabawe jeszcze odrobine wysilku.

Prosze bron Boze sie nie obrazic ale zacytuje podpowiedz jakiej udzielilem swego czasu Bzykowi.
Oto ona: ":Ty zakuty lbie. ":

Czy teraz macie moze jakies nowe pomysly?

Ozdrawiam

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Grudnia 2002, 01:51 »
Dla innych:  tu jest to zagadkowe foto...  http://forum.emu64.pl/foto/177.jpg

Jema: nie kapuje tego zdjecia ni cholere Ciagle widze pingwina, no moze to jest chusta czarna. Odnosnie ":zakutego lba": - rozumiem ze pingwin jest zakuty do.... i tu mi sie pomysly koncza A moze silver jest przykuwa po prostu uwage ? Ale to za banalne

Jemasoft_

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Grudnia 2002, 02:00 »
No to ja tez sie wlacze tak jakbym nie domyslal sie co jest na fotce ku podniesienia atrakcyjnosci zgadywanki. Prosze jednak ponizszej deliry nie traktowac jako podpowiedz.

A moze temu gosciowi na obrazku od myslenia spuchla glowa i oczy tak na wierzch wylazly, ze wyglada jak pingwin ze szlaczkiem?

A moze to UFO?

A moze to jest SEX? (bo mnie sie, prosze pana doktora, wszystko kojarzy z sexem)

Juz wiem! To jest Sauron z przekrzywionym i wygaslym okiem.

No qrde pojecia nie mam. I o co z tym zaqtym lbem temu choremu Jemasoftowi chodzi?

Ozdrawiam (innych a siebie lecze).

Jemasoft_

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Grudnia 2002, 20:24 »
No dobra. Poniewaz nikt juz nie chce dalej zgadywac to objasniam fotke i mam nadzieje, ze sie nie myle.

Otoz na zdjeciu jest Silver Dream! we wlasnej osobie. Scislej mowiac jest to zakuty leb Silvera tzn. ten jego leb jest zakuty w kask motocylkisty bo kto jak kto ale Silver to zakutego lba nie posiada.

To wdziako co Bzyk okreslil jako ":niebieska koszula": to nic innego jak skorzany stroj motocyklisty.

Kask ma uniesiona przylbice zeby bylo widac goscia i prawdopodobnie stad takie refleksy wygladajace na krawat i oczy pingwina, ktoremu z dzioba wyglada jakas twarz (mi sie to raczej kojarzy z bazyliszkiem).

Silver Dream! po prostu uwielbia piekne motocykle i szybkie kobiety. A moze odwrotnie? Sam juz nie pamietam.

Szkoda, ze nikt nie odgadl bo nagroda byly 2 miesieczne wczasy w luksusowym 60 gwiazdkowym hotelu na wyspach Bahama oraz 6 miesieczna wycieczka dookola swiata polaczona z lotem w kosmos. Sponsor ekstra dorzucil super atrakcyjne i chetne damy do towarzystwa w wieku od 17 do 25 lat przy czym dopuscil mozliwosc codziennej wymiany owej damy na lepszy model. Po powrocie z wojazy na szczesliwego zwyciezce miala czekac nagroda w postaci Mercedesa S 600 i luksusowej willi na Florydzie wraz z kontem w banku szwajcarskim gdzie zdeponowano 100000000 USD.

Wobec jednak braku zwyciezcy bede musial znowu z ubolewaniem  sam podjac i wykorzystac te nagrody.

emeryt_

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Grudnia 2002, 20:34 »
JEMASOFT:

No to mnie zaskoczyles tym rozwiazaniem i mysle ze Bzyka tymbardziej (hehehe).
Ale ten kask jakos niefortunnie wyszedl i nadal widac, jakby  SILVER mial na glowie jakas rozowa czapke niczym sw. Mikolaj

A co do nagrod: powiedz ze zartujesz, bo nie przezyje dzisiejszej nocy (zona tego nie czyta mam nadzieje!)

Uklony.

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Grudnia 2002, 21:14 »
Jemasoft napisal:

>:Otoz na zdjeciu jest Silver Dream! we wlasnej osobie. Scislej mowiac jest to zakuty leb Silvera tzn. ten jego leb jest zakuty w kask motocylkisty bo kto jak kto ale Silver to zakutego lba nie posiada.  

ja tam nie widze zadnego kasku. Naprawde

>:To wdziako co Bzyk okreslil jako ":niebieska koszula": to nic innego jak skorzany stroj motocyklisty.  

a juz mi sie wydawalo ze to jakies \'popiersie a\'la Lenin\'

a co do nagrod: no coz, life is brutal

ps. Ciekawe co na to Silver hehe

Jemasoft_

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Grudnia 2002, 22:05 »
>:ps. Ciekawe co na to Silver hehe

A Silver NATO zrobi demko PolSilverDream2 gdzie znowu bedzie mnie cial zyleta albo jeszcze czyms innym.