Witam.
Wow to sie nazywa wsparcie.
Wlasnie watpie zebys cos ze swojej strony sknocil, sam myslalem o tym zeby wyslac Ci ten modul do sprawdzenia czy w ogole kosci EPROM nie uszkodzilem podczas montazu/demontazu. Juz kupowalem wczesniej od Ciebie modul do C64 i ruszylo z kopyta wtedy po montazu. Jak pisalem wczesniej sam uklad reset-switch dzialal bo przelaczal ROMy, tyle ze na JiffyDOS wisial. Dlatego na probe go odlutowalem i wsadzilem sam EPROM.
Docelowo wczesniej myslalem juz o wersji z jedna koscia EPROM bankowana (na podmiane z oryginalnym ROM CBM) szukalem w internecie informacje na ten temat. Np.
http://symlink.dk/nostalgia/c64/rom/Porzucilem jednak temat ze wzgledu na inwestycje w sprzet, potem zobaczylem ze znowu robisz modul i pomyslalem o wsadzie do 1541-II.
Chce dojsc co jest nie tak z moim modulem, nasze doswiadczenia w uruchamianiu przekazac innym.
Chetnie sprawdze jak bedzie z tym bankowanym ROM 27C256. Postaram sie jutro wyslac ROMy.
Doceniam to co robicie wszyscy na forum w kwestii C64. Nie mam o programowaniu pojecia, po prostu wychowalem sie na C64.
W ogole C64, 1541-II i SD2IEC czekaja na modyfikacje.
W C64 chce dorobic reset (ten oparty na NE555 dla C64 i stacji), wyprowadzic zlacze DB9 dla SD2IEC, DB15 dla BURSTa. W 1541-II dorobic BURST, reset, zastanawiam sie nad ukladem WRITE PROTECT, dioda WRITE. SD2IEC wrzucic w jakas obudowe wyprowadzic przyciski i diody, zrobic podlaczenie na DB9 do C64. Oprocz tego czeka do zrobienia kabel XAP1541 oparty na XA1541F zbudowany na MOSFETach BS170.
Szukam tez wtyku DIN8 do VIDEO, wiem ze jest w TME ale nie zaplace tyle za przesylke kupujac taka jedna pierdole. Gdybym tam cos jeszcze bral to wtedy tak, ale nie mam zadnych potrzeb.
Do zrobienia duzo a wolnego czasu tyle co kot naplakal.