Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: w w w . a R i s e 6 4 . p l / d e m o s :)  (Przeczytany 1960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wackee

• Level 6
w w w . a R i s e 6 4 . p l / d e m o s :)
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Października 2010, 18:14 »
My tu sobie gadu gadu, a sajcik sie apdejtuje \"Smile\"

* ~6300 plikow / ~1800 uploadow na csdb

Tak przy okazji, wlaczyl mi sie patriota \"Smile\" i zmienilem podejscie do kolejnosci uploadow. Do tej pory szedlem grupami, w kolejnosci odwrotnej do alfabetycznej (czyli zrobilem od Z do U i oczywiscie utknalem na T w ktorym jest 16 milionow grup). W tej chwili skupiam sie na uploadzie grup polskich, jak sobie zajrzycie do literki A na przyklad to macie juz prawie wszystkie polskie grupy na A ktore cos kiedys wydaly (oprocz Arise, hehehe).

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Października 2010, 18:27 »
Wacek dzieki za ten projekt. Super sprawa.

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Października 2010, 18:28 »
Brawo!

Moze na emeryturze znajde czas zeby to ogarnac... \"Wink\"

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Października 2010, 18:51 »

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Listopada 2010, 23:00 »
Kolejne 400 plikow doszlo, mamy juz ich ~6700 \"Smile\"
W tym wszystkie polskie grupy na literki od A do E, jestem na F (dokladnie na Fraction) \"Smile\"

pajda

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Listopada 2010, 18:31 »

wackee napisal:
Kolejne 400 plikow doszlo, mamy juz ich ~6700 \"Smile\"
W tym wszystkie polskie grupy na literki od A do E, jestem na F (dokladnie na Fraction) \"Smile\"

Kurde wszystko fajnie, ale powiedz mi lobuzie, dlaczego rozwalasz nasze rzeczy (Faith) ktore pierwotnie byly wypuszczane w packach, z wybierajka, ladnym katalogiem etc. na pojedyncze .d64 czy .prg  ktore wygladaja z dupy?

Zdewastowales caly katalog Faith Design na csdb ktory pieczolowicie poprzenosilem z wlasnych dyskow z 8 czy 10 lat temu kiedy wszystko co zrobilismy na C64 jeszcze ogarnialem.  Pol biedy z rzeczami z party (plikowe dentra, fake, wystawiane grafiki, zaki) to jeszcze rozumiem, ale rzeczy ktore nigdy luzem nie byly wydawane to mi sie srednio podoba...

Anthology 1 i 2, Wave Back, Cold Turkey, Imagine, Radio Anim i pare innych bylo wypuszczone TYLKO w packach \"Sad\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Listopada 2010, 18:49 »
Hej chlopaku, no wlasnie jakbys sie przyjrzal mocniej to bys dojrzal ze bardzo sie staralem pogodzic jedno i drugie tzn. pozostawilem packi w nienaruszonej formie (a dokladnie poprawilem tzn. wyrzucilem liste zawartych releasow z \"alternative name\", a nastepnie wrzucilem te liste do \"summary\" z linkami do pojedynczych releasow). Natomiast dorzucilem tez wiekszosc rzeczy zawartych w packach jako single releasy, po pierwsze zeby mozna bylo bez problemu je znalezc (zarowno poprzez wglad do packa, jak i bezposrednie klikniecie releasu), a po drugie po to zeby faktycznie bylo widac ile releasow pusciliscie przez te kilka lat. Podkreslam, ze nic nie \"dewastowalem\" w packach ktore wrzuciles.

Dla mnie normalnym sposobem w ktory csdb to gromadzi jest entry do packa, a nastepnie entries do skladowych releasow packa. Chyba zalezy Ci na tym, zeby ktos kto szuka \"Cold Turkey\" je znalazl - teraz ma szanse \"Smile\"

Jezeli nie podoba Ci sie zlinkowanie rzeczy wycietych z dyskow (chociaz nie wiem czy wiesz jeszcze w czasach snaila bylo to norma i wiele packow dostawalem w niekompletnej wersji, wiec dla mnie to akurat nie jest jakies swietokradztwo), to nie ma problemu. Moge to naprawic w taki sposob, ze pod te single releasy zlinkuje dysk z packiem po prostu. Mnie osobiscie ten sposob linkowania nie lezy, ale fakt - to Twoja grupa, Twoje zasady \"Smile\"

(notabene robilem to w dobrej wierze, w koncu ktos sie wzial za kompleksowy maintenance polskich releasow, coz - dobrymi intencjami jak widac jest pieklo wybrukowane \"Very).

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Listopada 2010, 19:08 »
The Big Fake, demko Elyty rowniez zostalo wydane w packu (Elyta Warez #1), a ze jest to one-file pack wiec ciezko jest wyciagnac pojedyncze demko z pamieci, ale jest entry na csdb i profil Elyty wyglada imponujaco.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Listopada 2010, 20:47 »
Da sie to sciagnac jakis programem? Klikanie w kazdy plik z osobna jest zadaniem godnym Kopciuszka.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Listopada 2010, 21:00 »

kenji napisal:
Da sie to sciagnac jakis programem? Klikanie w kazdy plik z osobna jest zadaniem godnym Kopciuszka.

Po to wlasnie przygotowalem packa Elyta Warez #1
http://noname.c64.org/csdb/release/download.php?id=109375

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Listopada 2010, 21:06 »
Chodzilo mi o upload Wacka:)

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #41 dnia: 19 Listopada 2010, 21:33 »
Na chartsach csdb Wacek przescignal juz Centraxa. Na pierwszym Violator, dawny megaswapper Lepsi.

http://noname.c64.org/csdb/stats/stat.php?view=addcount_all

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Listopada 2010, 22:55 »
~6800 plikow, polskie grupy zrobione do \"I\" wlacznie \"Smile\"
Jutro zaczynam od Jaboli, heheheh.

Btw tak sie akurat zlozylo ze sie rozchorowalem i to solidnie, od 2 dni leze pod pierzyna, wiec mam czas do zabicia z laptopem \"Smile\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #43 dnia: 23 Listopada 2010, 21:43 »
~6900, jestem na L.

Seba, uporzadkowalem Ci Lepszych. Podziekujesz przy okazji \"Smile\"

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Listopada 2010, 22:26 »
Folder Lepsi i profil na csdb wygladaja imponujaco. Jesli chodzi o sama nazwe grupy to wziela sie od amigowskiej grupy SAGORSI z Bialegostoku.