Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: IDE64 v4.1 - problem z narzedziem CFSfdisk  (Przeczytany 932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
IDE64 v4.1 - problem z narzedziem CFSfdisk
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Listopada 2008, 20:42 »
booker \"Dla jasnosci wolalbym zaplacic Kislowi, ktory i tak pewnie na produkcje swojego sprzetu sie nie zdecyduje, bo jak juz gdzies mowil, projekt jest dla HW geekow. No probs. Smile\"
Dokladnie to zdecydowalem sie na produkcje sprzetu jeden mam ja drugi luke i trzeci jad, czwarty egzemplarz jest w proszku bo nie bylo nim zainteresowania. Jak kiedys najdzie mnie ochota na lutowanie to go zloze i wystawie na allegro. Na razie podpinam kernala pod dos, w obecnym stanie jest pare poprawek do istniejacych procedur (np. LBA zamiast CHS) plus :
- dorobienie drugiego kanalu na chkout i chrout
- dorobienie komend basica co by mozna bylo inicjalizowac HD z komendy.
i to wszystko co mam w planie zrobic w tym roku.
Poprawki zrobie jeszcze w kosci XC9572 od sramu  wiec przy najblizszym party bedzie trzeba zrobic wam upgrade (bedzie szybciej bo nie trzeba bedzie  ustawiac nie syfienia na ekranie)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

booker__

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Listopada 2008, 21:37 »

Nitro napisal:

Cytat:
Nie rozumiem. A jakie komendy jeszcze chcesz? @MAKE_COFFE ?
Nie mow mi, ze 1541-III nie chula np z Actionem, bo padne Very Happy

Tak, nie hula (...)

Kaplica \"Smile\"

Kisiel: nice.

djgruby

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Grudnia 2008, 19:42 »

fenek napisal:
Podlacz dysk do IDE 64 jako mastera albo wogole bez zworki i tylko ten jeden jeden dysk !. (jezeli masz wlozony cf to sprobuj bez niego!)

Wielkie dzieki, Fenek, za ta wlasnie wskazowke. Okazalo sie, ze wywalenie CF rozwiazalo problem i CFSfdisk bez problemu poradzil juz sobie z partycjonowaniem dysku. :) Ogolnie urzadzenie jest miodzio. :)

djgruby

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Stycznia 2009, 11:18 »
Problem rozwiazany. To byl bug. Nowa dzialajaca wersje narzedzia CFSfdisk mozna sciagnac tutaj.