Garde i mecz to akurat znam. Zreszta na interii zapomnieli napisac, ze po mordzie dostali nie tylko slowaccy Wegrowie, ale specjalne przybyle oddzialy z Budapestu czy Nyiregyhaza (to juz blislo Ukrainy i Rumunii) i ze jedni i drudzy szykowali sie na ten mecz od dawna.
Garda na Slowacji to jedno, ale u siebie tez nie proznuja - urzadza defilady w stylu wojskowym wegierskim cyganom z haslem \'stop cyganskiej przestepczosci\' w ich wioskach.
wegrzy nie tylko chce poludniowa slowacje, a takze zachodnia rumunie (siedmiogrod) za co ich Rumuni zdrowo nienawidza. pewnie tez by chcieli serbska polnoc (vojevodine)

. Kiedys pilem z Wegrami to twierdzili, ze sa zdrowo okradzeni ze swoich ziem. Cale szczescie ze mamy z nimi zgode bo by sobie pewnie Poznan z Gdanskiem wlaczyli

A z tymi ksiazkami to nie bylo tak, ze w sumie to mieli racje?
Znajomy Slowak opowiadal mi, ze Panstwo strasznie dotuje mniejszosc wegierska, opowiadal jak to Wegrzy maja tam jak u Pana Boga za pieciem, etc. Cos w tym jest?
Sudi - nie dam rady na Forevera. Raz ze nie mam kasy, dwa, urlop mam juz caly rozplanowany, a trzy, moja ekipa nie jedzie.