Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: O co chodzi ?  (Przeczytany 878 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zyga

• Gość
O co chodzi ?
« dnia: 02 Lutego 2010, 01:28 »
 Tak  sobie  czytam  kilka  tematów  z  11111olo  w  roli  głównej  i  nie  wiem  o  co  chodzi  ?  

Co  ten  pan  zrobił  Rafowi  i  V-12  ?  O  co  te  przepychanki  słowne  ?  Może  ktoś  mnie  oświeci,  bo  pewnie  nie  tylko  ja  jestem  osamotniony  w  swojej  niewiedzy.    

Jak  panowie  nie  chcecie  nic  wyjaśniać  to  chyba  lepszym  pomysłem  byłoby  pogadać  sobie  na  privie.

p.a.

• Gość
O co chodzi ?
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lutego 2010, 09:04 »
 Ech,  przepychanki  słowne  to  nie  tylko  między  tymi  osobami.  Polska,  bracie  ;)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
O co chodzi ?
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lutego 2010, 10:55 »
 Zyga,  w  innym  watku  V-12  dokladnie  opisal  o  co  chodzi  ;)  ja  natomiast  troche  tylko  napomknalem  co  typ  robil.    
  a  generalnie  ostatnio  _wyjatkowo_)  nie  mam  czasu  na  gadanie  o  pierdolach.  Jesli  masz  jakies  konkretne  pytania,  to  zadaj  je  po  przeczytaniu  watku  o  ....  no  pierwotnie  o  cartach  ;)  

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

suchy

• Gość
O co chodzi ?
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Lutego 2010, 18:20 »
 @zyga,  jak  \'nie  wiadomo  o  co  chodzi\',  to  wiadomo,  że  chodzi  najpewniej  o  kaskę  (śmiech  -  przypadek  tłumacza},  a  konkretniej  o  \'wyrywanie\'  ewentualnych  pomysłów  i  w  przyszłości  handlowanie  tym  na  alledrogo  w  \'takiej\',  czy  w  \'innej\'  \'postaci\'.  Trafiłem    \'\'  

11111olo

• Gość
O co chodzi ?
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Lutego 2010, 21:44 »
 Piszcie  dalej  bo  to  ciekawe.    
  Na  pewno  jest  w  tym  ziarnko  prawdy.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
O co chodzi ?
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lutego 2010, 00:01 »
 Suchy,  nie  probuj  belkotac  tak  jak  olo  ;)  wiadomo  o  co  chodzi  ;)  tylko  sobie  troche  poczytac  trzeba  :)  

np:  olo  probowal  wymusic  na  mnie  abym  mu  wyslal  firmware  do  xu1541,  chociaz  jest  on  dostepny  na  cvs  publicznie,  a  olo  jest  zbyt  ograniczony  albo  zbyt  leniwy  aby  go  pobrac.  Czesc  postow  ktora  dotyczyla  tej  sprawy  zostala  wymoderowana  na  elektrodzie,  ale  mysle  ze  wciaz  jestem  w  stanie  je  przytoczyc  gdyby  ktos  miale  watpliwosci.  (w  tym  watku  rowniez  olo  prowadzil  dyskusje  sam  z  soba  na  fejkowych  kontach  przygotowanych  spejclanie  w  tym  celu,  wczesniej  te  konta  sluzyly  do  wypoweiadania  sie  m.in.  w  tematach  ktore  zalozyl  luzik1980  na  elektrodzie  (np  mmc2iec),  o  ile  to  jest  fizycznie  inny  czlowiek)  

Ponadto  olo  za  wszelka  cene  chcial  odemnie  wytargac  czesc  moich  kaset  do  c64,  piszac  takze  z  innych  kont,  czego  sie  oczywiscie  wypiera,  ale  niestety  intelekt  zawodzi  i  za  kazdym  razem  pisal  dokladnie  w  takim  stylu  nawet  ;)  no  sorry.  
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

zyga

• Gość
O co chodzi ?
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lutego 2010, 08:39 »
 Kolego  Olo.  Widać  że  dysponujesz  pewną  wiedzą  w  temacie  elektroniki,  masz  pasję  kolekcjonowania  cartridgy  i  kaset  -  ok.  

Skoro  pojawiłeś  się  w  naszej  małej  społeczności,  może  przestań  bawić  się  w  podchody  -  to  na  pewno  podejście  ludzi  do  Ciebie  się  zmieni.  

Widziałem  że  zacząłeś  robić  swoją  stronę  www.  Uzupełniaj  ją  o  opisy,  zdjęcia,  skany,  obrazy  kaset,  cartridgy...  Staraj  się  usystematyzować  swoją  kolekcję.  
  Udzielaj  się  merytorycznie  na  forum,  jeśli  czegoś  nie  wiesz  -  pytaj.  Budujesz  przystawki  do  komcia  ?  Podziel  się  spostrzeżeniami  z  ich  uruchomienia.  
  Warto  być  rozpoznawanym,  ale  z  tej  dobrej  strony.  

Każdy  ma  prawo  do  własnego  zdania,  ale  to  nie  powód,  żeby  się  od  razu  obrażać  i  obrzucać  obelgami  (dotyczy  to  również,  rozmówców).  Myślę  że  środowisko  bardziej  skorzysta  na  osobie  produktywnej,  która  również  może  coś  do  niego  wnieść.  

...trochę  moralizatorsko  mi  wyszło,  ale  co  tam  ;)  Myślę,  że  cześć  osób  się  ze  mną  zgadza.

Offline wegi

• Level 7
O co chodzi ?
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Lutego 2010, 11:46 »
 Pewnie  to  nieistotne  i  nic  rozwojowego  dla  forum  nie  wniesie  a  ja  sobie  nabiję  posta  ale  ja  się  zgadzam  ze  zygą...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

11111olo

• Gość
O co chodzi ?
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Lutego 2010, 18:55 »
 RAFVTE  pozjadał  wszystkie  rozumy.  Na  prośbę  o  pomoc  proponuje  sprzedaż.  Takie  nastawienie  nie  jest  normalne.  
  Sami  przeczytajcie.  
  http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1503124.html\' target=_blank>http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1503124.html
  To  że  nie  wiedziałem  jak  to  zrobić  bo  nigdy  wcześniej  tego  nie  zrobiłem  nie  jest  powodoem  do  obrażania  mnie.  Jestem  uparty  i  w  końcu  po  wielu  próbach  uruchomiłem  XU1541.  
  Ponadto  chciałem  KUPIĆ  a  nie  wytargać,  kilka  kaset.  Proponowałem  3zł  za  sztukę,  Rafał  zdecydował  że  to  ZA  MAŁO!  i  sprzedał  75  kaset  za  kolosalną  sumę  50  zł  czyli  nawet  nie  wyszła  złotówka  za  sztukę.  Trudno.  Nie  chciał  sprzedać  za  dobrą  cenę  to  sprzedał  za  lepszą  ;)  
  Luzik  1980  to  inny  człowiek.  Nie  wiem  czemu  tylko  Ty  z  V12  upieracie  się  że  mam  wielek  kont  na  elektrodzie  i  nie  tylko?  NIe  odpowiadaj  bo  to  nic  mądrego  nie  przyniesie.  

ZYGA  dziękuję  że  chociaż  Ty  jesteś  obiektywny.  Zanim  zacząłem  tu  pisać  pożarłem  się  z  V12  i  stąd  te  wypowiedzi.  
  Na  mojej  stronie  zamieszczę  porady  jak  zgrywać  kasety,  dorzucę  nowe  zdjęcia  i  opisy  oraz  przedstawię  jak  dorobić  MULTIKERNAL  (myślę  że  wiecie  o  co  chodzi).

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
O co chodzi ?
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Lutego 2010, 22:39 »
 przy  pierwszym  podejsciu  za  75  kaset  chcialem  \'kup  teraz\'  150zl,  minium  bylo  100zl  -  nikt  tyle  nie  dal.  nie  zlozyles  mi  zadnej  konkretnej  oferty,  tylko  pytales  ile  za  to  chce  (bo  wystawiam  to..  napisales  zdaje  sie  drugi  raz,  chc  bylo  to  pierwsze  podejscie....  ),  a  ja  to  puscilem  od  zetki  BCM  przy  drugim  podejsciu  ...  wtedy  juz  nie  licytowales.  po  co  klamac?  poszlo  uczciwie  za  tyle  ile  zostalo  wylicytowane...

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
O co chodzi ?
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Lutego 2010, 16:13 »
 wiesz  raf  wstydź  się  ...  chciałeś  mu  open  sorucowy  projekt  sprzedać?  Taka  lama  i  nie  kupił?  ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

11111olo

• Gość
O co chodzi ?
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Lutego 2010, 20:41 »
 Nie  licytowałem  bo  zależło  mi  na  kilku  kasetach  a  nie  ma  75!