Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Wladcy Ciemnosci  (Przeczytany 1519 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

• Gość
Wladcy Ciemnosci
« dnia: 04 Czerwca 2002, 11:22 »
 Majac commodorka zagrywalem sie do upadlego w ta giereczke. Teraz postanowilem sobie ja przypomniec, ale po przejsciu pierwszego \'etapu\' wyskakuje napis \'Chcesz grac kupuj oryginal\' :)
 Czy istnieje dzialajaca wersja tej giereczki?
 Z gory dzieki.

PostScript

• Gość
Wladcy Ciemnosci
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Czerwca 2002, 07:16 »
 Może to troszkę niezwiązane z tematem, ale czy masz solucję do tej gry? Zacinam się, gdy mam przejść pustynię. Jeśli możesz pomóc, to będę wdzięczny. Grę mam na oryginalnym dysku, ale nie chcę się jej pozbywać.
 Czy ściągnąłeś \'Władców...\' z C64 Power? Ja też mam stąd i nic mi się nie pokazuje.
 Pozdrawiam

• Gość
Wladcy Ciemnosci
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Czerwca 2002, 19:00 »
 PostScript--> solucje mam w starym, dobrym Secret Service.
 Aby przejsc pustynie, nalezy uderzyc laska o skale a potem nabrac ta wode do buklaczka.
 I ruszamy w droge :)
 1x do przodu
 3x w lewo
 5x do przodu
 2x w prawo
 1x do przodu
 I prawdopodobnie gdy klikniesz na zamek i poczekasz chwile wyskoczy  Ci napis \'Chcesz grac, kupuj oryginal\' :)

Jakbys bardzo potrzebowal solucji to postaram Ci napisac ja :)
 Pozdrawiam.

PostScript

• Gość
Wladcy Ciemnosci
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Czerwca 2002, 11:10 »
 Dzięki bardzo za pomoc. Dziś wieczorem spróbuję przejść tą pustynię, a potem dam Ci znać, jak mi coś nie pójdzie. A jak nawet wyskoczy jakiś napis, to wyciągnę komodę z szafy i włączę sobie oryginalny dysk!
 Pozdrawiam

~fritney@wp.pl#*#Frycjan

• Gość
Wladcy Ciemnosci
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Czerwca 2002, 11:25 »
 a ja mam problem z klątwą bo po zakończeniu pierwszego etapu (wejście do teleportu) dalsza część gry się wczytuje, wczytuje i wczytuje, w końcu pokazuje mi się zielony ekran i nic więcej. Chyba mam jakąś uszkodzoną wersję. Czy ktoś ma działającą wersję \'Klątwy\'?

GemBoy

• Gość
Wladcy Ciemnosci
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Czerwca 2002, 13:48 »
  dzieki za opis przejscia pustyni, bo ostatnio juz myslalem ze mojego klawiaturo-joysticka pogryze z nerwow    
 btw: ktos wie o co z ta pustynia wogle  chodzi?? bo z gry nic nie wynika, zeby akurat tak a nie inaczej ja (pustynie) przechodzic...

~#*#Fr

• Gość
Wladcy Ciemnosci
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Czerwca 2002, 09:33 »

Napisał: GemBoy

dzieki za opis przejscia pustyni, bo ostatnio juz myslalem ze mojego klawiaturo-joysticka pogryze z nerwow    
 btw: ktos wie o co z ta pustynia wogle  chodzi?? bo z gry nic nie wynika, zeby akurat tak a nie inaczej ja (pustynie) przechodzic...
Gdzieś na kamieniu przy wejściu na pustynię jest narysowane jak z grubsza powinno wyglądać przejście pustyni, a nieopodal jest informacja, że liczbę kroków należy zawsze pomniejszyć/powiększyć. Pół godziny kombinowania, prób i błędów i jakoś by się przeszło.

PostScript

• Gość
Wladcy Ciemnosci
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Czerwca 2002, 16:06 »
 Doszedłem do tego zamku (dzięki za opis przejścia pustyni), klikam na niego i daję idĽ. No włąśnie, gierka się dogrywa, fruwają paski, a potem ekran jest niebieski i mogę sobie czekać i czekać. Nawet wyszedłem na kawę, a jak wróciłem to dalej nic nie było. Przynajmniej nie muszę oglądać napisów \'Kup\'...
 A co do Klątwy. O jakiej kabinie wspominasz, Kolego? Ja doszedłem do momentu, gdzie trafiem na jakąś kabinę czasu, czy czegoś takiego. Jak daję użyj to wyskakuje \'Materia nieożywiona czasu nie pokona\'. Co powinienem zrobić? Z tego co pamiętam mam czar czasu i klepsydrę.
 Pozdrawiam

SzAlOnY

• Gość
Wladcy Ciemnosci
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Czerwca 2002, 19:33 »
 Z tego co pamiętam, przed wejściem do kabiny należy się pozbyć wszystkich przedmiotów oprócz klepsydry.