Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Scan lines or sumthin\'  (Przeczytany 761 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Manganiac

• Gość
Scan lines or sumthin\'
« dnia: 21 Czerwca 2002, 22:18 »
 Jestem ciekaw, czy jakis emulator naszego Szanownego Komodorka ma w opcjach grafiki cos w stylu scan lines (tak, jak w emulatorach automatow), czyli wielu rownoleglych cieniutkich czarnych linii przecinajacych poziomo (badz pionowo) obraz. Po prostu graficzka wyglada nieco sucho bez tego \'telewizorowego\' wygladu. ;>

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
Scan lines or sumthin\'
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Czerwca 2002, 22:34 »

Napisał: Manganiac

Jestem ciekaw, czy jakis emulator naszego Szanownego Komodorka ma w opcjach grafiki cos w stylu scan lines (tak, jak w emulatorach automatow), czyli wielu rownoleglych cieniutkich czarnych linii przecinajacych poziomo (badz pionowo) obraz. Po prostu graficzka wyglada nieco sucho bez tego \'telewizorowego\' wygladu. ;>
Jesli dobrze Ciebie rozumiem, to jest jeden taki emulator - VICE (options i tam  odhaczonyc double scan). Jest to jedyny emul z taka opcja. Pozdro    

Manganiac

• Gość
Scan lines or sumthin\'
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Czerwca 2002, 15:28 »
 Zrobilem tak i jakos nie widze roznicy. Szkoda, ze zaden z autorow emulatorow C64 nie pomyslal o tej opcji, gdyz, moim zdaniem, daje ona niesamowite efekty.

Manganiac

• Gość
Scan lines or sumthin\'
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Czerwca 2002, 15:35 »
 Oj, pomyleczka, dziala. Odhaczylem double scan, ale zaznaczylem jeszcze double size i mam ladne scan lines. ;) Dzieki.

Magnate

• Gość
Scan lines or sumthin\'
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Czerwca 2002, 15:46 »

Napisał: Flooder

Jesli dobrze Ciebie rozumiem, to jest jeden taki emulator - VICE (options i tam  odhaczonyc double scan). Jest to jedyny emul z taka opcja. Pozdro    

Nie jedyny, w CCS64 w niektorych rozdzielczosciach rowniez wystepuja scanlines.