Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Kto ma obecnie...  (Przeczytany 2152 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skull

• Level 6
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #45 dnia: 21 Września 2009, 11:54 »
 @Tomaaz,  mam  niezłą  \'zagwozdkę\'  i  uczucia  ambiwalentne,  względem  Twojej  osoby.  Fajnie,  że  jesteś  w  miarę  aktywny,  podrzucasz  tematy  i  w  jakiś  sposób  ciągnie  Cię  do  świata  c64,  ale...  

nie  rozumiem,  co  znaczą  właśnie  teksty  typu  :  nikt  poważny...  nie  bierze  na  poważnie...  marnowanie  czasu...  c64  to  stary  śmieszny  grat.  
  Może  nie  jesteś  tego  świadom,  ale  obrażasz  nas  w  ten  sposób.  

Czy  uważasz  że  ludzie  tu  zaglądający,  albo  na  inne  serwisy  o  c64  to  kupa  nieudaczników  życiowych,  którzy  nie  mają  co  z  wolnym  czasem  zrobić  ?    

Tomaaz

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #46 dnia: 21 Września 2009, 12:41 »
 Pewnie  czytałeś  w  zerowym  numerze  \'C  &  A  Fan\'  ten  nieszczęsny  wywiad  z  Krystianem  Grzenkowiczem,  w  którym  przyznaje  on,  że  komputerów  Commodore  nigdy  nie  używał,  od  czasu  kiedy  przestał  być  redaktorem  magazynu,  marką  Commodore  i  jej  produktami  się  nie  interesował,  a  takie  zainteresowanie  uważa  za  bezcelowe.  

No  więc,  ja  aż  tak  skrajnej  opinii  nie  mam.    \'\'  Uważam,  że  można  traktować  C64  całkiem  poważnie,  ale  z  dystansu,  jako  hobby  i  sentymentalną  zabawę.  Dlatego,  pewne  teksty  jakie  tu  przeczytałem  (\'nie  pytaj  tu,  bo  to  jest  forum  dla  game-lamerów\',  \'kiedyś  trafisz  na  SYS  2064,  zaciekawisz  się  asemblerem  i  może  zaczniesz  POWAŻNIE  programować\')  mnie  generalnie  rozśmieszyły.  Tak  samo  jak  przekonanie  pewnego  użytkownika,  że  przedwsięwzięcie,  za  które  się  swego  czasu  wziąłem,  na  pewno  wspaniale  się  rozwinie  i  to  tylko  kwestia  czasu.  Na  czyje  wychodzi?    \'\'  Natomiast  złośliwe  wypowiedzi  w  stosunku  do  nowych  lub  mniej  doświadczonych  użytkowników,  które  -  nie  zaprzeczysz  -  się  tu  zdażały,  po  prostu  mnie  denerwują.  Bo  z  dzisiejszej  perspektywy  powinno  być  tu  miejsce  dla  wszystkich,  szczególnie  zważywszy  na  te  miliony  nowych  rejetracji.  

Nikogo  nie  uważam  za  nieudacznika  (bo  niby  na  jakiej  podstawie  miałbym  tak  sądzić?).  Natomiast  w  kwestii  C64  przyznaję,  że  przydałoby  się  więcej  dystansu,  bardziej  otwartego  i  przyjaznego  nastawienia  i  energii,  bo  teraz  to  wygląda  na  to,  że  tylko  gornipio  i  czasem  ja  mamy  ochotę  tu  jeszcze  coś  pisać.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #47 dnia: 21 Września 2009, 12:54 »
 no  widzisz  część  ludzi  lubi  sobie  popisać  na  forum  bo  uważa  to  za  przejaw  tego  że  coś  robi.  A  część  ludzi  poprostu  robi,    ponieważ  c64power  powstało  dla  targetu  ludzi  emulujących  comcia  i  rypających  w  gry,  to  nie  dziw  się  że  twoje  forum  nie  mogło  się  rozwinąć.  Zniechęcając  ludzi  do  pisania  na  forum  nie  wskrzesi,  tego  złego  pomysłu.  Forum  c64powstało  przez  zapaleńców  a  nie  luzaków  którzy  traktują  wszystko  z  dystansem:)  Z  czasem  przyciągneło  też  innych  po  upadku  emu64,  oraz  zniechęcilo  po  powstaniu  c64scene.pl  

idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #48 dnia: 21 Września 2009, 12:59 »
 A  jak  tam  demko    \'\'  Kto  wydał  \'\'  Plikowe,  dyskowe  ,  fajne  efekt  \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Skull

• Level 6
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #49 dnia: 21 Września 2009, 13:13 »
 :)  a  widzisz  gdzieś  tutaj  na  forum  Grzenkowicz-a?  bo  ja  nie.  

Zgadza  się,  że  pojawiają  się  tu  skrajnie  zbywające  odpowiedzi  -  tu  oczywiście  masz  na  myśli  Kiśla  (albo  Kisiela)    -  które  wynikają  raczej  ze  znużenia  odpowiadającej  osoby  po  raz  setny  na  takie  samo  pytanie  -  ale  tu  raczej  niech  się  Kisiel  wypowiada.  Ja  oczywiście  też  tego  nie  pochwalam.  

Również  ładnie  Kisiel  zauważył,  że  bez  pewnego  \'fanatyzmu\'  nie  dałoby  się  zrobić  ani  tej  strony  ani  innej  o  starych  komputerach.  Zapewniam  Cię  że  jest  pewna  grupa  (może  i  garstka  -ale  głowy  nie  dam),  która  jest  już  tak  \'twarda\',  że  nawet  gdyby  zamknęli  wszystkie  sajty  o  c64  to  nadal  by  go  adorowała.    
  Tu  mamy  \'swoje\'  awangardowo/indywidualno/orginalno/snobi styczne  miejsce  we  wszechświecie,  które  wprawia  nas  po  prostu  w  dobry  humor(nastrój)  i  tylko  tego  chcemy.    

\'I  nikt  tu  nikogo  pod  pistoletem  nie  trzyma\'

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #50 dnia: 21 Września 2009, 13:28 »
 bardziej  mnie  wkurwiają  osobnicy  co  błyskają  wiedzą  o  jakimś  zagadnieniu  nie  mając  pojęcia  jak  to  działa  naprawdę  bo  ich  wiedza  ogranicza  się  do  bezmyślnego  kopiuj  wklej  z  jakiegoś  komodorowskiego  sajtu.  Takim  guru  to  może  być  każdy.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

gornipio

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #51 dnia: 21 Września 2009, 17:29 »
 Aha,  czyli  escom  i  jego  pc  -  tulip  i  jego  hybrydy  pendrivey  mp3  i  ten  evic,  a  takze  c64dtv,  w  tym  czasie  chinczycy  robili  tanie  mp3  marki  commodore  -  yeahronimo,  ktory  jeszcze  chyba  nic  nie  zrobil.  taki  jest  porzadek  zdarzen.

Tomaaz

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #52 dnia: 22 Września 2009, 00:20 »
 @kisiel.  A  dlaczego  te  dwie  rzeczy  muszą  być  rozdzielone?  Pisanie  na  forum  i  robienie  czegoś.  Nie  można  robić  i  pisać  (najlepiej  o  tym  właśnie)  na  forum?  Ty  znowu  ustawiasz  jakąś  opozycję,  jakiś  konfilkt.  Po  co?  Tak  jak  cytował  Skull  -  \'nikt  tu  nikogo  pod  pistoletem  nie  trzyma\'.  Skoro  zaliczasz  siebie,  do  tych  co  nie  piszą  na  forum,  \'a  po  prostu  robią\'  to  po  co  wchodzisz  na  forum  (szczególnie  takie  dla  \'rypających  w  gry\')?  

Zdania  \'Zniechęcając  ludzi  do  pisania  na  forum  nie  wskrzesi,  tego  złego  pomysłu.\'  nie  do  końca  rozumiem.  Ten  zły  pomysł  to  \'moje\'  forum?  No  to  informuję,  że  od  jakiegoś  czasu  nie  mam  z  nim  absolutnie  nic  wspólnego.  I  wcale  nie  byłem  zdziwiony,  że  się  nie  rozwinęło.  Gdyby  nie  prośby  wegiego,  któremu  je  przekazałem,  to  już  dawno  by  go  nie  było.  A  niby  tym  \'zniechęcającym  ludzi  do  pisania  na  forum\'  to  mam  być  ja  tutaj?  No  to  pewnie  właśnie  dlatego  zakładam  nowe  wątki.  Żeby  zniechęcić  ludzi  do  pisania.  Jeśli  w  tym  Twoim  zdaniu  chodziło  o  coś  innego  jednak,  to  napisz  jeszcze  raz,  bo  za  nic  nie  można  się  zorientowac  co  to  miało  by  być.  

Ja  też  jestem  zapaleńcem  (podejrzewam  nawet,  że  ten  tytuł  mi  w  tym  momencie  przysługuje  bardziej  niż  99%  użytkowników  tego  forum).  Bycie  zapaleńcem  i  luzakiem  wcale  się  nie  wyklucza  (znowu  budujesz  jakąś  niepotrzebną  opozycję).  A  już  na  pewno  nie  ma  nic  wspólnego  z  czepianiem  się  do  nowych  lub  mniej  doświadczonych.  

@skull.  Nie  mam  nic  przeciwko  tej  \'garstce\'.  Jak  chcą  mogą  zrezygnować  z  netu,  wysyłać  sobie  tradycyjne  listy  i  dyskietki  pocztą.  Proszę  bardzo.  Ale  dla  mnie  C64  to  w  tym  momencie  internet  oraz  emulacja  i  nie  mam  zamiaru  tego  zmieniać.  W  realu  wolę  robić  inne  rzeczy.  Żeby  się  napić  i  spotkać  z  ludźmi  nie  potrzebuję  ani  żadnych  party  ani  C64  w  ogóle.  I  dopóki  nikt  nie  będzie  sugerował,  że  jestem  z  tego  powodu  gorszy,  nie  kumam  klimatu  itp.,  to  ja  też  nikogo  na  moje  podejście  nawracał  nie  będę.

sky

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #53 dnia: 22 Września 2009, 07:36 »
 Kilka  postów  na  temat,  a  reszta  to  bezsensowna  papka  moralizatorsko-filozoficzna.  Niestety  na  forach  dyskusyjnych  najbardziej  widać  \'zalety\'  systemu  jakim  jest  dup...  ,  przepraszam  demokracja.  Każdy  pisze  co  mu  ślina  na  język  przyniesie    \'\'    

Warto  też  wspomnieć  o  tłoczonych  w  Chinach  (zapewnie  bez  praw  licencyjnych)  płytach  cd-r  marki  Commodore.

gornipio

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #54 dnia: 22 Września 2009, 07:37 »
 byly  tez  takie?  ciekawe,  czy  ktos  je  ma...

gornipio

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #55 dnia: 22 Września 2009, 07:39 »
 Ja  tez  nie  uzywam  c64  na  codzien,  no  bo...  czasu  mi  brak.  a  poza  tym  moglbym  tylko  siedziec  w  basicu  -  nie  mam  kaset,  flopa  i  dyskietek.  na  razie.

sky

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #56 dnia: 22 Września 2009, 07:50 »
 Były  i  przypuszczalnie  nadal  są  produkowane,  choć  w  nieco  innej  postaci:  

http://www.cdrinfo.pl/software/stronapl2.php?marka=Commodore\' target=_blank>http://www.cdrinfo.pl/software/stronapl2.php?marka=Commodore

Offline Mikra_Lbn

• Level 3
    • http://www.lubus.info
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #57 dnia: 22 Września 2009, 09:34 »
 Skull  napisał:  \'Również  ładnie  Kisiel  zauważył,  że  bez  pewnego  \'fanatyzmu\'  nie  dałoby  się  zrobić  ani  tej  strony  ani  innej  o  starych  komputerach.\'  
  I  nie  tylko  o  starych  komputerach.  Strony  tworzone  przez  różnych  miłośników,  hobbystów  to  często  wynik  jakiegoś  większego  lub  mniejszego  \'fanatyzmu\',  a  na  pewno  efekt  poświęcenia  dużej  ilości  czasu  danemu  tematowi.  
  I  nie  zgodzę  się,  że  na  Commodore  szkoda  czasu.  Twierdzę  tak,  choć  sam  ostatnio  do  niego  (tylko  na  emulatorze)  rzadko  zaglądam.  Hobby  może  być  trochę  \'sztuką  dla  sztuki\',  ale  przede  wszystkim  to  sposób  na  życie,  oderwanie  od  codzienności.

Offline wegi

• Level 7
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #58 dnia: 22 Września 2009, 10:08 »
 @Mikra_Lbn  -  właśnie  o  to  kaman    \'\'      \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

gornipio

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #59 dnia: 22 Września 2009, 10:49 »
 *ugh*  jak  bede  mial  tego  flopa  to  sobie  z  dzialki  caly  zestaw  sciagne  do  warszawy.  w  chwili  obecnej  uzywam  pspvice  i  gram  w  international  soccer  plus  czy  jakos  tak...