Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Kto ma obecnie...  (Przeczytany 2130 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gornipio

• Gość
Kto ma obecnie...
« dnia: 19 Września 2009, 16:21 »
 zauwazylem,  ze  nikt  nic  nie  pisal,  wiec  rozkrecam  dyskusje.  kto  ma  obecnie  prawa  do  uzywania  marki  commodore?  a  kto  ma  prawa  do  amigi  i  co  oni  teraz  robia?

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
    • http://picasaweb.google.com/dilon999
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Września 2009, 17:25 »
 To  i  ja  się  dołączę  do  pytania,  bo  może  ktoś  jest  na  bieżąco:  czy  ta  firma  produkuje  jeszcze  te  odtwarzacze  MP3  z  dyskiem  twardym  2,5``  i  modele  Gravel?  I  czy  są  one  sprzedawane  w  Europie?
2x C64, C64DTV, 1541, 3x Datasette i inne graty ;)

zyga

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Września 2009, 19:33 »
 Do  nazwy  Amiga  ma  prawa  firma  Amiga  Inc.  (przez  amigowców  nazywana  pieszczotliwie  Amiga  NIC)  http://www.amiga.com/\' target=_blank>http://www.amiga.com/

Nie  ma  ona  jednakże  nic  wspólnego  z  komputerami  amiga,  może  oprócz  toczącego  się  procesu  z  Hyperion  Entertainment  o  prawa  do  systemu  AmigaOS4.  

Offline kenji

• Level 5
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Września 2009, 21:19 »
 Koledzy  nie  czytacie  C&A  Fan.  W  którymś  numerze  był  artykuł  o  kłopotach  firmy  produkującej  MP3  z  logo  Commodore.  

gornipio

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Września 2009, 21:40 »
 Tak  o  gravelach  i  mp3  commodore  slyszalem,  wystarczy  chyba  wpisac  do  google.  Bylem  na  amiga.com,  ale  ze  starych  dobrych  lAmig  tam  nic  nie  ma.  Pytalem,  bo  po  upadku  Commodore  prawa  mial  ESCOM,  a  teraz?

zyga

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Września 2009, 09:06 »
 Po  Escomie,  który  zbankrutował  prawa  do  \'naklejki\'  miał  holenderski  Tulip,  który  jednak  nic  z  tym  nie  zrobił.

gornipio

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Września 2009, 10:13 »
 Wiem  ze  przez  pewien  czas  prawa  tez  mial  Web  International  i  wyprodukowal  C64  Web.It,  ktory  chyba  byl  porazka  i  jest  dosc  rzadki...  ktos  mi  poda  dokladna  genealogie  przechodzenia  marki  commodore?  czy  nikt  jej  nie  zna?  uznalem,  ze  to  jest  dosc  ciekawe...

Tomaaz

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Września 2009, 10:59 »
 Jest  to  tak  samo  ciekawe  jak  informacja  o  tym  ile  dzieci  miał  Jack  Tramiel  i  co  one  teraz  robią.    

Czy  Ty  w  ogóle  włączasz  Commodore?  Użytkujesz  go  jakoś?  Grasz,  tworzysz,  programujesz,  oglądasz  dema  chociażby?  

gornipio

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Września 2009, 12:11 »
 na  razie  zalatwiam  sobie  flopa,  a  do  tej  pory  gralem  w  szachy  z  karta  super  games.  dema,  lepsze  gry,  utwory  sid  itd.  bede  mial  jak  sobie  zalatwie  flopa,  dyskietki  i  kasety  do  datassette.  a  wlasnie  co  sie  stalo  z  jackiem  tramielem?  ps.  tomaaz  widziales  chyba,  ze  nie  bylo  tu  zadnej  dyskusji...  wiec  sie  staralem  jakas  rozkrecic.  od  2  dni  nikt  chyba  nic  nie  pisal.

gornipio

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Września 2009, 12:14 »
 w  commodore  interesuje  mnie  nawet  sam  system  zaszyty  gleboko  w  romie  -  commodore  basic.  kazdy  mikrokomputer  mial  swoj  wlasny,  unikalny  basic...

Tomaaz

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Września 2009, 13:12 »
 Ale  tego  typu  informacje  o  prawach  do  nazw  itp.  to  co  najwyżej  mogą  być  jakimiś  ciekawostkami.  Prawdziwe  dyskusje  powinny  być  o  UŻYTKOWANIU  C64.  Bo  ani  kolekcjonowanie  ani  rozbudowywanie  tego  typu  sprzętu  nie  ma  sensu,  jeśli  się  go  nie  używa,  nie?  

Interesuje  cię  BASIC,  to  czemu  o  tym  nie  piszesz.  Jeśli  interesuje  Cię  od  \'zewnątrz\'  to  napisz  jakieś  programy,  wrzuć  listingi  itp.  Jeśli  od  \'wewnątrz\',  to  spróbuj  go  zmodyfikować  czy  rozbudować  (choćby  w  najprostszy  sposób).  

chateau

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Września 2009, 13:24 »
 \'Prawdziwe  dyskusje\'    \'\'    to  o  czym  powinny  byc  dyskusje  zdecyduja  raczej  uzytkownicy  forum,jezeli  chcesz  porozmawiac  o  czyms  innym  to  zaloz  inny  temat  a  nie  pouczaj  tutaj  ludzi.

Tomaaz

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Września 2009, 13:24 »
 Co  do  rozkręcania  forum.  Ja  też  próbowałem  to  robić.  Niestety,  jedyne  co  mi  się  udało,  to  dorobić  się  opinii  lamera  i  cymbała.    \'\'  Elyta  zajmuje  się  tylko  takimi  zagadnieniami,  których  ogromny  współczynnik  elytarności  gwarantuje  zerowy  współczynnik  przydatności,  wykonalności  i  rozrywkowości.  Takimi  które  sprawiają  wrażenie  CZEGOŚ,  a  tak  naprawdę  są  bezużytecznym,  nadętym  nudziarstwem.    \'\'  Podsumowując  -  TEGO  FORUM  NIE  DA  SIĘ  ROZKRĘCIĆ.  

Tomaaz

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Września 2009, 13:26 »
 Bo  nikt  ze  zdrowym,  normalnym  podejściem,  nie  podnieca  się  \'na  poważnie\'  C64.  ;)

gornipio

• Gość
Kto ma obecnie...
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Września 2009, 13:30 »
 Ale  w  dziale  off-topic  byly  najrozniejsze  tematy  -  od  tych    scisle  dot.  c64  przez  aukcje  i  tematy  o  allegro  po  dyskusje  nt.  systemow  operacyjnych  windows.  tak  wiec  bylo  tu  wszystko  -  patrz  na  archiwum.  tomaaz  uwazam  ze  nikt  nie  ma  cie  tu  za  lamera  i  cymbala...  predzej  mnie  bo  nie  wszystko  wiem.  a  ten  temat  mial  byc  ciekawostka.  co  do  userow  -  co  jakis  czas  ktos  pisze  -  ty,  ja,  zyga,  wegi,  kisiel,  osh,  dolin  i  inni  -  sry  jak  na  ta  chwile  zapomnialem.