Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: XP-VISTA  (Przeczytany 1096 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gornipio

• Gość
XP-VISTA
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Września 2009, 08:10 »
 raider...  chce  nas  przekonac  do  przejscia  na  2k.  ale  po  co?  nawet  jak  ta  durna  aktywacja  wygasnie,  myslicie,  ze  crackgroups  nie  zrobia  laty  ze  ich  serwer  bedzie  aktywowal  xpeki?  albo  innych  obejsc...  jak  mialem  7  lat  starzy  kupili  mi  oryginalnego  xp  home  edition.  no  i?  po  15  latach  bedzie  dzialal,  a  jak  nie  to  cracki  i  bypassy  sa  welcome.  chyba  ze  przerzuce  sie  na  win7.  a  tak  w  ogole  co  ten  zwalony  temat  ma  do  c64?

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
    • http://picasaweb.google.com/dilon999
XP-VISTA
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Września 2009, 20:29 »
 To  ja  się  przyznam  -  mimo,  iż  z  C64,  Amigą  i  Maćkiem  miałem  do  czynienia  od  dziecka,  to  obecnie  pracuję  w  pracy  na  systemach  M$  (oprócz  Visty)  i  ...  szczerze  mówiąc,  środowisko  oparte  o  serwery  domenowe  M$,  uważam  za  całkiem  niezłe  i  stabilne  (żeby  nie  było  niedomówień  -  chodzi  o  m$  xp/2003/2008)!  Jeśli  chodzi  o  pracę  systemu,  i  warunki  domowe,  to  są  one  nieco  inne  niż  warunki  korporacyjne,  ale  95%  problemów  znika,  gdy  się  użyszkodnikom  zabiera  uprawnienia  administratora!  A  aktywacja?  Jest  dla  tych,  którzy  kupili  system  legalnie.  Więc  jeśli  jesteś  legalny  -  to  chyba  nie  Masz  czego  się  obawiać.  Jeśli  za  jakiś  czas  taka  opcja  wygaśnie,  to  może  po  prostu  warto  zrobić  obraz  systemu  albo  odpalić  \'poprawioną\'  wersję  instalatora  (a  takie  użytkownicy  będą  robić  na  pewno,  bo  będą  integrować  sterowniki  do  chipsetów  i  kontrolerów  dysków).  Nikt  Ci  nie  zabroni  zainstalować  \'poprawionej\'  wersji  syystemu,  a  w  razie  audytu  ma  się  po  prostu  zgadzać  ilość  licencji!
2x C64, C64DTV, 1541, 3x Datasette i inne graty ;)