Kisiel, no chciałbym to do wygodniejszego przenoszenia danych z PC na c64.
Oczywiście widziałem Twoje projekty przedtem (nawet na CSDB wystawiłeś), ale... Może i jesteś geniuszem elektroniki, myśle że i niegorszym koderem, za to talentu do opisywania (dokumentacji) to jeszcze nie posiadłeś. Przecież można tylko dotrzeć do jakiś suchych wyrywków dobierania się do pamięci, i listy rejestrów (manual na stronę ;-> )+ wyprowadzenia nóżek układów i portów, brak zupełnie głównego celu projektu, ani jego możliwości.
Tak, trochę jak Cię pociągneli za język na csdb to zdradziłeś piękne szczgóły cacuszka, jednocześnie informująć, że jeszcze w tej chwili jest mało użyteczne.
Mimo wszystko chciałbym je mieć - może udałoby mi się Ci pomóc w pisaniu DOS-a dla tego cacuszka.
Ale teraz tak:
1-wsza płytka to interfejs IDE - który trzeba wlutować bezpośrednio w układ CIA (no i tu już pierwszy powód dla którego na ten superprojekt nie rzuciły się tłumy), a więc chcąc żebyś mi wykonał ten projekt muszę Ci wysłać swego c64

(ciekawe co by na taki pomysł powiedział gość który kupował commodore max na allegro za 10 tys. zł

)
2-płytka to rom z obsługą urządzenia + rozszerzenie ram- którą też trzeba wlutować do płyty. 3-y to już luzik, bo to przejściówka z ide na CardReader - którą już można nabyć za kilkanaście zł na allegro.
Co dalej ?