Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Gra z Ninją w roli głównej  (Przeczytany 552 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sway

• Gość
Gra z Ninją w roli głównej
« dnia: 07 Marca 2008, 02:14 »
 Witam,  
  Ostatnio  grywamy  na  imprezach  w  C64-gry...  szczególnie  chętnie  w  te  na  2  playerów  równocześnie.  
  Poszukuję  takiej  jednej  gry  [którą  miałam  kiedyś  na  kasecie]  z  Ninją  w  roli  głównej.    
  Widok  z  góry,  pierwsza  plansza  to  jakaś  pseudo-pustynia,  później  jakieś  miasto,  przeciwnicy  pojawiają  sie  nagle  z  boków,  strzelając  chyba  z  łuków.  Zaczyna  się  \'iść\'  czarnym  Ninją,  a  drugi  zawodnik    -  biały  Ninja  -  podłączał  się  w  dowolnym  miejscu  gry.  Mam  jakieś  przebłyski,  że  ta  gra  mogła  się  nazywać  \'Ninja  Bros\',  ale  nigdzie  nie  mogę  znaleźć  takiego  tytułu.  A  może  źle  kojarzę?  
  Widział  ktoś  takie  coś  kiedyś?  

dulu

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Marca 2008, 18:21 »
 o  ile  się  nie  myle  to  \'last  ninja\'

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Marca 2008, 23:45 »
 Mylisz  się  i  to  poważnie.  Last  Ninja  jest  dla  jednego  gracza.  A  widok  jest  izometryczny  a  nie  z  góry.  Ja  bym  stawiał  na  coś  innego...  Sway,  może  poszukaj  na  GB64  w  kategorii  SEUCK...

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Marca 2008, 09:52 »
 Hehe,  aleś  przywalił  z  tą  Last  Ninja.  I  faktycznie,  jak  zagłębiłem  się  w  GB64  to  jedyne  tytuły,  które  mogłyby  odpowiadać  opisowi  Sway,  to  te  z  kategorii  SEUCK.

Sway

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Marca 2008, 20:13 »
 Dzięki  za  pomoc.    
  Tam  właśnie  tej  gry  poszukam.  Jak  dobrze,  że  są  tam  zamieszczone  \'ekrany\'  z  grami,  co  znacznie  skróci  mi  czas  poszukiwań  :)    
  Pozdrawiam  

Cyber

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Marca 2008, 23:56 »
 Może  to  Lost  Ninja,  było  coś  takiego  tylko  nie  pamiętam  czy  był  tryb  na  2  graczy.

Sway

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Marca 2008, 12:04 »
 Bo  to  była  taka  gra,  że  w  \'powitalnym\'  ekranie  nie  było  nazwy  gry  (przynajmniej  w  tej  mojej  wersji)...  jak  również  nigdzie  nie  ustawiało  sie  czy  chce  sie  grać  jednym  playerem  czy  dwoma  równocześnie  -  po  prostu  zaczynał  pierwszy,  a  drugi  dołączał  po  wciśnięciu  fire  na  swoim  joy`u.  
  Gra  ta  nie  pochodzi  z  później  jak  1993-94,  bo  wtedy  ostatni  raz  miałam  z  nią  do  czynienia,  ale  obstawiałabym  raczej  lata  80-te  :)  
  Poszukam  jeszcze,  może  akurat  gdzieś  sie  na  nią  natknę...  lub  może  jeszcze  komuś  taki  opis  coś  przypomni  :)

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Marca 2008, 10:56 »
 W  Lost  Ninja  widok  chyba  był  z  boku...Najlepsze  jest  to,  że  mi  na  hasło  \'biały  ninja\'  coś  świta,  ale  tytułu  nie  pamiętam...Sway,  jak  znajdziesz,  daj  znać,  jaki  to  był  tytuł:)

ejr

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Kwietnia 2008, 16:58 »

Sway

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Kwietnia 2008, 20:01 »
 Tak  to  wyglądało  jak  w  `Ninja  Attack`,  ale  tam  gra  tylko  jeden  player...  no  i  grafika  była  troszkę  gorsza.  
  Niestety  ciągle  nic  nie  znalazłam  :/

Akipl

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Maja 2008, 21:48 »
 Stawiam  na  2  tytuly:  

1.  NINJA  (nie  last  ale  zwykla  NINJA)  
  2.  Saboteur

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Maja 2008, 09:13 »
 Hmm...ale  gdzie  w  którejkolwiek  z  tych  gier  (zwłaszcza  w  Ninja,  bo  w  Saboteur  mało  grałem)  pojawia  się  biały  ninja?