Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: C&A - reaktywacja  (Przeczytany 1787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

arti77

• Gość
C&A - reaktywacja
« dnia: 23 Grudnia 2007, 23:53 »
 Witam!  
  Swego  czasu  wpadłem  na  pomysł  reaktywowania  C&A.  Pomysł  może  dziwny,  zważywszy  na  wiek  XXI,  niemniej  jednak  pozazdrościłem  trochę  magazynu  Zzap  z  2002  roku  (wydanego  po  8  latach  przerwy).  
  Tak  czy  inaczej:  słowo  stało  się  ciałem  i  tutaj  znajdziecie  zerowy  numer:  
  http://rapidshare.com/files/78641202/C_A00.zip.html\' target=_blank>http://rapidshare.com/files/78641202/C_A00.zip.html
  Nie  ukrywam,  że  plany  były  bardziej  ambitne  i  że  liczę  na  Waszą  pomoc  w  dalszym  tworzeniu  pisemka  :)  
  Pozdrawiam  i  życzę  wszystkim  wesołych  świąt

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Grudnia 2007, 11:31 »
 niezly  wklad  pracy  widze  :)    

pisemko  mocno  przypomina  oryginal  forma  -  jako  egzemplarz  pilotazowy  bardzo  fajna  sprawa,  sek  w  tym  jak  czesto  mozna  cos  takiego  wydawac  w  obecnych  czasach  zakladajac  ofkoz  ze  to  przedsiewziecie  niekomercyjne....    

ogolnie  rzcz  borac  jesli  Ci  sie  bedzie  chcialo  to  zapewne  bedziesz  to  publikowac,  obawam  sie  jednak  ze  odbiorcow  nie  bedzie  za  duzo.  

anyway  -  ladny  sklad,  zachowales  klimat  dawnych  lat  i  dawnych  wydan...  milo  sie  to  czytalo  :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

TuMe64

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Grudnia 2007, 11:43 »
 Brawo  !!  Mam  nadzieję  że  C&A  powróci  już  nazawsze  :)

chateau

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Grudnia 2007, 14:47 »
 bardzo  przyzwoite,czekam  na  wiecej  i  zycze  wesolych  swiat

Lobo

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Grudnia 2007, 15:08 »
 Dobry  pomysł.  Myśle,  że  jak  więcej  osób  by  się  przyczyniło  do  redagowania  to  C&A  odrzyje  na  nowo    \'\'  

Offline Skull

• Level 6
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Grudnia 2007, 15:25 »
 Wow!    
  Hehe,  gdy  pierwszy  raz  otworzyłem  tego  pdf-a  to  oniemiałem  z  zachwytu,  okładka  jakby  żywcem  zdjęta  z  tamtej  epoki.    
  Fajny  pomysł  -  już  się  zgłaszam  na  wiernego  czytelnika,  następnych  numerów,  
  a  mogę  również  coś  tam  skrobnąć  do  c64.  
  Piękny  prezent  na  święta.  
  Gratulacje!  

ps.  to  ile  SID  ma  oktaw  6  czy  8  ?  

arti77

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Grudnia 2007, 16:04 »
 Dzięki  wszystkim  za  miłe  słowa  :)  Nie  ukrywam,  że  czekam  na  arty.  Są  już  zresztą  chętni  do  pomocy,  więc  jestem  pełen  optymizmu  :)  
  Co  do  tych  oktaw,  to  według  mojej  najlepszej  wiedzy  jest  ich  6.  Ale  grzebanie  w  necie  dość  mocno  zachwiało  tą  wiarą  (spotkałem  się  z  informacją,  że  8,  a  nawet  9).  Hmm...

lis6502

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Grudnia 2007, 17:07 »
 co  do  tych  oktaw...  używając  modulacji  kołowej  dwóch  kanałów  nasz  SID  może  wyuciągnąć  piękną  skalę  nutek.  Choć  oficjalnie  ma  6  oktaw.  Aaaaale,  przecież  VIC  może  wykrzesać  4  kolory  naraz  w  HI-Res.  Według  instrukcji  rzecz  jasna:D

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Grudnia 2007, 20:19 »
 tylko  dziwnym  trafem  w  kazdym  programie  do  robienia  muzyki  na  C64  jest  8  oktaw....  zatem  z  pewnoscia  jest  6.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

arti77

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Grudnia 2007, 20:54 »
 Witam  ponownie!  

Udało  mi  się  nawiązać  kontakt  z  Panem  Krystianem  Grzenkowiczem  -  zorientowani  wiedzą,  że  pełnił  on  funcję  redaktora  naczelnego  C&A.  I...  Pan  Grzenkowicz  zgodził  się  na  wywiad!  
  Pomyślałem  sobie,  że  (ponieważ  nowy  C&A  ma  być  nasz  wspólny),  być  może  są  pytania,  które  chcielibyście  mu  zadać.  Jeżeli  tak  -  piszcie  na  tym  forum.  Ja  osobiście  takich  pytań  mam  sporo,  myślę  więc,  że  i  Wy  macie  kilka  :)  Pozdrawiam.  
  PS.  Dziękuję  wszystkim,  którzy  deklarują  swoją  pomoc  przy  C&A.  Będę  się  z  Wami  kontaktował  po  świętach.

regips

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Grudnia 2007, 21:01 »
 lis6502-powiedz  w  jaki  to  sposob  wedlug  instrukcji,  w  hiresie  w  bloku  8x8  pikseli  mozna  wykorzystac  4  kolory  ?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Grudnia 2007, 21:11 »
 pozostaje  jeszcze  kwestia  prawd  autorskich  do  logo  C&A  (czyli  do  znaku  towarowego)  
  Prawo  ochrony  prawdopodobnie  wygasło  ok  200,  przy  założeniu,  ze  właściciel  \'olał\'  pismo  z  BUP  o  przedłużeniu  o  następne  10  lat  i  nie  płacił  kasy  za  kolejny  okres  ochronny  który  minie  w  EURO  2012  :)    
  Jak  będziesz  miał  wywiad  możesz  sie  spytać  p.  redaktora  jakie  są  uregulowania  prawne  nt  C&A  ..  bo  pomimo  nie  czerpania  korzyści  z  używania  znaku,  prawo  autorskie  zostało  naruszone....  to  tak  mniej  więcej  jak  użytkowanie  windy  98/XP...  w  domu  do  ogladania  filmów  w  divixie;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

lis6502

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Grudnia 2007, 01:46 »
 regips:  Boże  mój  jedyny,  cóżem  napisał??  Chodziło  mi  oczywiście  o  multikolor...  Okryłem  hańbą  swoją  xywę  i  instrukcję  obsługi...  o  shit.  

lis6502

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Grudnia 2007, 01:52 »
 arti77:  chętnie  pomogę  przy  pisaniu  artów,  jednak  prosiłbym  kol.  regipsa  o  ewentualną  korektę,  czasem  ukroję  takiego  kromala  jak  kilka  postów  wyżej:D.  
  Gustuję  w  ASM`ie,  użytkowaniu  monitorów  pamięci,  także  mógłbym  conieco  skrobnąć  na  ten  temat,  znam  się  conieco  na  programowaniu  1541,  ale  w  zasadzie  liznąłem  tematu  ze  względu  na  dym  spod  maski  mojego  c64;(  
  co  do  szczegółów  jeszcze  moglibyśmy  się  zgadać.  czekam  na  maile  w  tej  sprawie.  

TuMe64

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Grudnia 2007, 09:56 »
 Jeśli  chodzi  o  pytania  do  Pana  Krystiana  Grzenkowicza  :  Co  Pan  sądzi  o  tym  co  się  dzieje  obecnie  z  marką  Commodore?  (Commodore  Gaming,  urządzenia  Gravel  ,  itd..  )