Witam!
Szukam pewnej gry z C64. Nazywała się (chyba) \'Shell\'. Chodziło o to, żeby szukać i wydobywać ropę. Plansza była podzielona na kwadratowe pola. W grze uczestniczyło wielu graczy. Najpierw \'szukało\' się ropy, kupując określone z tych pól. Jak się znalazło, to można było kupować kolejne pola (taka \'premia\' za trafny wybór). Ropa była rozłożona tak, że złoże obejmowało trochę sąsiadujących ze sobą pól, więc jeśli ktoś znalazł ropę na danym polu, to zapewne kupował też pobliskie - w nadziei, że tam też coś znajdzie.
I tyle szczegółów, które znam. Pozostałe, niestety, zdają się ginąć w mrokach niepamięci.
Czy ktoś wie, jaki tytuł miała ta gra? Szukałem już \'Shella\' w paru spisach, ale niczego nie znalazłem. Sam wiem jednak, jakie wówczas były realia... W Polsce były dostępne tylko piraty, które wcale nie musiały mieć takich samych tytułów, jak na Zachodzie. Ponadto skoro dziś się zdarza, że gra wychodzi pod różnymi tytułami w różnych regionach (USA, Europa, ...), to wówczas też tak mogło być. Tak więc fakt, że nigdzie nie znalazłem \'Shella\' nie oznacza, że wszystko stracone...