Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: no i popsulem  (Przeczytany 677 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~kratyloss@netscape.net#*#kratyloss

• Gość
no i popsulem
« dnia: 18 Listopada 2002, 10:25 »
 Niedzele spedzalem prz c 64 i 1541 & kabelek xe1541, ale pod koniec dnia spotkala mnie nie mila niespodzianka, w chwili gdy chcialem sprawdzic jak dziala frezerka w finalu zobaczylem ze cos nie tak jest z magnetofonem, -   (chcialem zrzucic mrozonke na tasme tak z ciekawosci jak to wyjdzie). ALe nic z tego magnetofon nie chcial mi nic nagrac.
 potem zdenerwowany probowalem normalnego load/save i tego samego w turbo rom nic z tego, przy w czytywaniu niby wszystko jest niby oki press play tape naciskam play ale wtedy (sytuacja turbo z paskami) zawsze wyskakuja mi paski o tym samym ksztalcie niezaleznie czy wogole jest kaseta w magnetofonie - wystarczy ze ruszy silnik, zreszta potem nie da sie go wylaczyc i na tym koniec nic wiecej nie da sie zrobic. Czy ktos moze wie co moglo sie popsuc? ( w sobote wszystko dziallo oki)  

pvg

• Gość
no i popsulem
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Listopada 2002, 12:39 »
 Sadzde ze ci wiele nie pomogę , ale jest minimalna szansa ze magnetofon stoi w zasięgu jakiegos pola magnetycznego (np. monitor kolumny?) i wtedy mogą pojawiac się paski bez taśmy ale sadze ze na to bys wpadł a jezeli chodzi o elektronike to niestety ja sie na tym za bardzo nie znam

Pit GM

• Gość
no i popsulem
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Listopada 2002, 13:59 »
 Dzisiaj niestety jest tak, że albo sam na to wpadniesz, albo z prawdopodobieństwem 1/35465436 ktoś będzie wiedział o co chodzi (Genialny elektronik przez duże G) albo pochylmy głowy nad twoim sprzętem w minucie ciszy...
 Niestety sam nie mogę ci pomóc, bo z magnetofonem nigdy nie miałem problemów. Spróbuj z innym lub ten sam na innym sprzęcie (wykluczysz trefny sprzęt).

Jean

• Gość
no i popsulem
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Listopada 2002, 10:51 »

Musisz delikatnie rozebrać magneta, i sprawdĽ wszystkie kabelki. tzn od głowicy czy się czasem nie urwał, od przełącznika start, itp. Nigdy nie widziałem magnetofonu od Komody w środq ale widziałem inne. i czasami jak się kabelek od głowicy oberwie to się może tak dziać.

pzdrawiam

Jean

Nintendo

• Gość
no i popsulem
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Listopada 2002, 14:22 »
 Ja mam lepszy pomysł.
 Jeszcze dziś wyrzuć swojego Commodore.

Zamiast niego odpal Nintendo Entertainment System [ w zasadzie to samo co popularny Pegasus ].

Jakie Zalety ma NES?

-nie ma problemów z ładowaniem gier
  [ wkładasz cartridge i grasz ]

-możesz wziąć swoje Nintendo gdzie  tylko zechcesz

-cartridge do Nintendo są w zasadzie niezniszczalne [ nie rozmagnesowują się tak jak lipne kasety czy dyskietki ]

-NES ma takie same możliwości graficzne co Commodore [ nwet trochę lepsze! ]

-Nintendo posiada przycisk \'RESET\'

-konsola ma piękny design

-Nintendo nie śmierdzi

Jakie wady ma NES ?

-Kiedy zaczniesz grać nie możesz się już oderwać:)  

LIFE IS SHORT.PLAY MORE.
 NINTENDO.

[Nazwa Nintendo jest znakiem towarowym zastrzeżonym przez Nintendo Corporation Tokyo,Japan i została użyta w tym poście wyłącznie w charakterze informacyjnym]

GemBoy

• Gość
no i popsulem
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Listopada 2002, 14:23 »
 tiaaaaaaa :> mialem to samo - znaczy sie: ulamal mi sie kabelek od glowicy...
 zrobilem to na skreta (lutownica w moich rekach to zbyt niebezpieczne narzedzie :) no i wystarczy w turbo wziac