Była już o tym mowa :] Commodore powinno się zajmować płaceniem mi pensji

. A tak na serio. Podoba mi się te cacko. Nie wiem czego wy chcecie. Mają zacząć produkować komputery z 64kb ramu? To nie możliwe, nie będzie się im to opłacać. Mogli by się nawet zająć (mówię o marzeniach =P) produkcją komputerów z prockami np. PPC i stworzyć coś w rodzaju pegasos`a ale zdecydowanie lepiej wykonanego (amigowcy (pegasosowce? :P0 wiedzą ocb - MorphOS (nie chodzi o sprzęt)). Na takich kompach chodziłby linux a na `główny` system platformy Commodore byłby kreowany (fajnie by było

Haiku :] Czy to by im się to opłacało? Jeśli komputer byłby tańszy od mac`a, wiele grup komputerowców by się nim zainteresowało - amigowcy, c64/128-owcy

, BeOS`owcy (jakby był haiku) oraz niezrzeszeni. Zanim komputer by ujrzał światło dzienne powinno być już przygotowane na wiele aplikacji na jego natwyny system [to da się załatwić, grupa programistów BeOS`owych napewno by wzięła udział w takim projekcie - przenoszenia swoich aplikacji i pisaniu nowych dla platformy Commodore]. Jednak wątpie aby commodore stworzyło coś w tym rodzaju. Dlaczego? Wszyscy właściciele marki Commodore koncentrowali się głównie na tzw. zabawkach (joy`e płyty - wszelkiego rodzaju drobiazgi). Szkoda :/