Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Top Secret - Legenda powraca ?  (Przeczytany 1458 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maniac64

• Gość
Top Secret - Legenda powraca ?
« dnia: 14 Września 2002, 19:41 »
 Czy czytając tego newsa, nie nasuwają się wam nostalgicznie (ech, ta kryptoreklama:) wspomnienia z lat 90-ych...

Komodorek rządził, wypierany przez peceta. Teraz jest podobnie :) Ale czy ma to jeszcze sens ???

Kto i czym zdeklasuje królowanie CD Action, przecież Top Secret to klasyka najczystszej wody - ale Action idąc podobnym stylem, zawładnął już niepodzielnie na naszym skromnym rynku, milionami czytelników...

Moim skromnym zdaniem, come back Top Secret - to porażka. Obym się jednak mylił :)

Luc (webmaster)

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Września 2002, 19:53 »
 Jedyne, co chcę powiedzieć: nadzieje z pewnością są ogromne. Wszyscy i tak będą oczekiwać więcej. Axel Springer to firma nastawiona na zysk, więc na 99% nie zrobi z tego gazety niszowej.

Nie oczekuję, że będą tam recenzje gier ze starych komputerów, czy same nostalgiczne wspomnienia. Ale miło byłoby, gdyby od czasu do czasu nawiązali do lat 1990-1995. Kupię, jeśli będzie przystępna cena (18000 starych dobrych zł ;-) oraz bez CD.

maniac64

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Września 2002, 19:58 »
 Co do tych cedeków...

To zgodnie z modą też dadzą - choć może już DVD :) To bym kupował...

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Września 2002, 20:02 »
 Ja kupie moze jeden numer, ale oczywista sprawa jest, ze nie bedzie to juz to samo. Zeby chociaz malutki dzial o C-64... (wiem, ludze sie :P )

pozdrawiam

~#*#mbr

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Września 2002, 23:46 »
 Afaik beda 2 cd, jeden z pelna gra, jeden z demami. Troszke wiecej na ten temat mozna poczytac tutaj:
 http://www.gry-online.pl/s043.asp?ID=738858\'>http://www.gry-online.pl/s043.asp?ID=738858

Werbel

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Września 2002, 12:21 »
 A bardzo dobrze - niech powraca, tylko, żeby się przypadkiem nie okazał kolejną kolorową gazetką skierowaną do czytelników w przedziale wiekowym od 6 do 8 lat, bo wtedy się chyba powieszę. Napewno będzie to zupełnie inna gazeta, przede wszystkim nastawiona na zysk i nie będzie w niej raczej miejsca na \'pole do popisu\' i inne tego typu rzeczy. Będzie musiała być konkurencyjna na dość hierarchicznym rynku prasy, a to moim zdaniem tylko jej zaszkodzi. Może było by lepiej, żeby pozostał nam tylko mit TS, bo jeśli jego nowa odsłona okaże się pomyłką w stylu Secret Service to ja już wolę, żeby legenda nie powracała. Pozdrawiam

LightEater

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Września 2002, 00:07 »
 To może ja też coś nabazgram :) Przede wszystkim, odgrzebywanie trupa, czyli jechanie na sławie nazwy kultowej gazety (nawet jeśli część starej ekipy będzie to robić) jest najniższym chwytem i od razu stawia wydawcę w złym świetle (w moich oczach) Oznacza brak szacunku wydawcy dla tej kultowej gazety i wyraĽne dążenie za kasą.... kasę dostaną bo wszyscy kupią pierwszy numer, ja też kupię... dlaczego? bo jestem ciekawy jak to będzie wyglądało, mimo iż dobrze wiem że będzie klapa... dlaczego klapa? napiszę mimo iż i tak wszyscy pewnie wiedzą co mam na myśli. Top Secret to nie tylko była nasza ulubiona gazetka i nasz ulubiony (tu_wstaw_swojego_ulubionego_Kopalnego) ale także nasza młodość, czyli nasze kochane stare gry, klimaty, wojenki itd, Was pewnie tak samo jak mnie mało obchodzą przepychanki między M$ a Sony gdzie chodzi o kasę... Druga sprawa to płyty, mi są one naprawdę niepotrzebne, po co mi demka? nie gram w demka, bah, prawie nie gram w gry pctowe, mam swoje dwie czy trzy gry z tych nowych i w nie gram, wolałbym kupić gazetkę bez płyt i za zaoszczędzoną kasę iść np na piwko (bezalkoholowe ;). Wróżę temu pomysłowi wzbogacenia się na legencdzie czarną przyszłość.... a niech spróbują kopalnego przy xpudle posadzić, pierwszy pójdę ich obsmarować :D

Luc (webmaster)

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Września 2002, 16:56 »
 Lighteater: mimo wszystko, jesli w \'nowym\' TS bedzie pracowalo choc kilku redaktorow z tejze gazety, maja prawo uzywac takiego tytulu. Choc mnie tez to wcale latwo przez gardlo nie przechodzi.

Wiadomo, zawsze sie lepiej wspomina... ale:

Chcialbym, zeby...
 -TS mialo swoj dawny klimat
 -TS nawiedzali starzy redaktorzy
 -TS pisalo czasem o starych komputerach
 -TS zylo dawnymi czasami
 -TS bylo dla swoich starych czytelnikow
 -TS bylo bez CD

A potem bedzie juz dobrze ;-)

LightEater

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Września 2002, 19:43 »
 Luc, jeśli tak rzeczywiście będzie to odszczekam wszystkie moje złe słowa, ale po obejrzeniu okładki... http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=5922\'>http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=5922 ... czuję clicka :\'[[

Luc (webmaster)

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Września 2002, 20:08 »

Napisał: LightEater

Luc, jeśli tak rzeczywiście będzie to odszczekam wszystkie moje złe słowa, ale po obejrzeniu okładki... http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=5922 ... czuję clicka :\'[[
Uhh, szok.

Niestety niezbyt pozytywny :-(
 Gdzie ta okładka? Gdzie te piksele na pierwszej stronie??? I 2CD... i cena 15zl... Uhh, ahh, ehh... No coz, kupi sie 1. numer.

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Września 2002, 20:35 »

Napisał: Luc (webmaster)

Uhh, szok.

Niestety niezbyt pozytywny :-(
 Gdzie ta okładka? Gdzie te piksele na pierwszej stronie??? I 2CD... i cena 15zl... Uhh, ahh, ehh... No coz, kupi sie 1. numer.

Mam nadzieje, ze bedzie mily w dotyku, gladki papier, jakby gazeta sie nie spodobala, to chociaz do kibla pojdzie.    

pozdrawiam
 Magnate

TeBe

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Września 2002, 14:25 »
 obawiam sie ze w pierwszym numerze bedzie wzmianka o Atari xe/xl a na c64 beda tylko bluzgi, ze ich uzytkownicy to goscie z kompleksem małego fiutka

więc możecie sie juz wieszac, powodzenia

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Września 2002, 19:53 »
 Do cholery jasnej, na jakiego h*** ktos probuje rozbic piekny pomnik wspomnien jakim jest TS. Pod przykrywka nazwy kultowego pisma chce sie zbic kase na ludziach. Do piachu z tym. W grupie ludzi tworzacych to \'pismo\' jest niejaki Martinez - czyz to nie on prawie nie rozlozyl TS ? Pozniej zalozyl SS :) i tez rozlozyl ( w miedzyczasie byl chyba Reset, tez padl).
 Az sie boje co bedzie po kilku numerach \'nowego\' TS.

maniac64

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Września 2002, 12:06 »
 Oj bracie komodorowcu! Jedziesz łaciną - ale i TAK niestety masz dużo racji...

Oby nowy TS nie powtórzył losu swego protoplasty - legenda jest wciąż żywa i na tym chcą niektóre cwaniaczki zarobić...

Ze też dożyłem takich czasów ?!

~#*#Cubituss

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Września 2002, 14:32 »
 Jako jeden z cwaniaczków chcących zarobić, mówię - spokojnie. Obejrzyjcie pierwszy numer. Dajcie szansę. A potem jedĽcie już merytorycznie.