Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: kolejny chory temat sceny C64  (Przeczytany 2951 razy)

Offline Buddha

• Level 4
Odp: kolejny chory temat sceny C64
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Lutego 2021, 19:49 »
Nie martw się Raf bo za wszystko zapłaci Buddha/Vaudeville i Kisiel/Icon z USA. Na prawdę Silesia Party 2021 jest w pełni free

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #31 dnia: 15 Lutego 2021, 11:12 »
Dogadaj sie z Kisielem i SuperNoise, bardzo chetnie zrobia impreze, jesli tylko Fei podpisze umowe na najem "Drzwi zwane koniem" w Katowicach.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Lutego 2021, 21:24 »
Raf dobry Drop na początek :) Ja ci powiem, że jestem już z Kasią tydzień czasu, a to jest bogata dziewczyna z dolnego śląska, a dokładnie to z Wrocławia. Jasne moglibyśmy zrobić sobie prywatną imprezę w hotelu bo to sam widzisz co się dzieje, że ciężkie czasy odnośnie obostrzeń. Wiadomo, że zaprosimy kilka osób i trzeba będzie się jakoś bawić, po części na stream'ie. Ja przez 15 lat służby w wojsku nauczyłem się kilka rodzai sztuk walki, także i taktycznych to stałem się też ochroniarzem Kasi, tak więc nie pójdę do wojska to możemy coś pomyśleć bo czasu sporo, odnośnie ciekawej imprezy Silesia Party 2021

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #33 dnia: 15 Lutego 2021, 22:39 »

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #34 dnia: 01 Kwietnia 2021, 02:30 »
Dochodzi godzina 3:00 to chociaż u Raf'a mogę napisać kawałek prawdy bo wszędzie indziej mam bany, a nawet permabany, czyli dożywotni zakaz wstępu. Ktoś kiedyś zadał mi pytanie, czy dobrze się z tym czuję? ...Odpowiedziałem z ironicznym uśmiechem - nie wiem.

Prosiłem tylko słońce, aby podgrzało moją krew bo nie widziałem już dalszego sensu istnienia mojego życia. Niestety słońce wyzwoliło wtedy z siebie tyle energii, że podgrzało też zamarznięte prze miliony lat lodowce. Dzisiaj mówi się o Covid-19, co jest kompletną bzdurą bo to było wpisane w przyszłość i chociaż te firmy związane z Apple, które chcą przedłużyć ludzkie życie nie są w stanie okiełznać tak potężnej energii, jaką jest słońce to nadal wydają na ten cel miliardy dolarów. Pewnie znowu ktoś powie, że wypisuję głupoty, ale nie problem wygooglować, czy to co napisałem ma sens. Prawdziwą moją pasją od ponad dekady było powstanie wszechświata, ale jak i również powstanie życia na ziemi.

https://www.youtube.com/watch?v=PIiINg7pNfo

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #35 dnia: 02 Kwietnia 2021, 00:26 »
Jamiera widzę prawda zabolała to mi bana tym razem WSTAWIŁ na Facebook. Ja się nigdy nie WTRĄCAEM w Jamiera twórczość, ale on jak zwykle chciał pokazać jaka to jest wielka gwiazda to musiał mi najpierw DOKOPAĆ, później ośmieszyć moją twórczość to się nieźle ZDENERWOWAEM, a na koniec wyszło, że to wszystko moja wina to dostałem bana na CSDB. Brawo Jamier... Hmmm a nawet taką elite jak Wacek/Arise chciał przegadać i ZDENERWOWAĆ jaki to on jest mądry muzyk przy koderach. Zwykły lamer, czyli Jamier i tyle w temacie...

Tutaj możecie sobie poczytać w komentarzach jak Jamier szczekał do Wacka/Arise

https://csdb.dk/release/?id=136362

EDIT: Słownictwo
« Ostatnia zmiana: 03 Kwietnia 2021, 01:29 wysłana przez ikci »

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #36 dnia: 02 Kwietnia 2021, 00:56 »
Wiem Raf, że masz konto na CSDB bo chciałem wydać mój cover Desireless - Voyage Voyage z moimi dźwiękami 8X na ramkę na C64, dasz radę?

https://www.youtube.com/watch?v=6PDmZnG8KsM

EDIT: Czerwony kolor zarezerwowany dla moderacji
« Ostatnia zmiana: 03 Kwietnia 2021, 01:26 wysłana przez ikci »

Offline jammerc64

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 02 Kwietnia 2021, 13:19 »
Jamiera widzę prawda zabolała to mi bana tym razem wyjebał na Facebook. Ja się nigdy nie wpierdalałem w Jamiera twórczość, ale on jak zwykle chciał pokazać jaka to jest wielka gwiazda to musiał mi najpierw dojebać, później ośmieszyć moją twórczość to się nieźle podkurwiłem, a na koniec wyszło, że to wszystko moja wina to dostałem bana na CSDB. Brawo Jamier... Hmmm a nawet taką elite jak Wacek/Arise chciał przegadać i podkurwić jaki to on jest mądry muzyk przy koderach. Zwykły lamer, czyli Jamier i tyle w temacie...

Tutaj możecie sobie poczytać w komentarzach jak Jamier szczekał do Wacka/Arise

https://csdb.dk/release/?id=136362

Postanowiłem się nie wkurwiać, więc napiszę ci uprzejmie i po polsku.

Mieliśmy relatywnie przyjazny kontakt przez jakiś czas. Pisałeś do mnie, dzieliłeś się swoimi problemami, poglądami, ja odpisywałem i ok. Poprosiłeś mnie parę razy o pomoc z uploadem na csdb. Pomogłem bez problemu. A potem przeczytałem na forum bzdury na mój temat, że gdzieś cię podjebałem do modów i co jakiś czas krótkie paszkwile/onelinery na mój temat. Jeśli tak wg ciebie okazuje się drugiemu człowiekowi wdzięczność za pomoc i zrozumienie, to naprawdę nie mamy o czym dyskutować. Okazałeś się człowiekiem dwulicowym i nieszczerym. Nie interesuje mnie absolutnie, jakie są powody takiego zachowania. Masz problemy, to z nimi walcz. Nie ja jestem twoim problemem. Bana z grupy na FB dostałeś za przydługą serię gróźb w moją stronę i nie mam tam żadnych uprawnień w kierunku banowania użytkowników. Tak, napisałem tam niekulturalnie o tobie, w odpowiedzi na kolejną zaczepkę pokroju 'lamera', kiedy mi się już ulało, za co przepraszam. I to wszystko. To mój ostatni wpis w powyższym temacie i nie będę już w żaden sposób nawiązywał z tobą kontaktu, bądź dyskursu. Miłego dnia, mimo wszystko.
« Ostatnia zmiana: 02 Kwietnia 2021, 13:30 wysłana przez jammerc64 »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #38 dnia: 03 Kwietnia 2021, 21:55 »
Wiem Raf, że masz konto na CSDB bo chciałem wydać mój cover Desireless - Voyage Voyage z moimi dźwiękami 8X na ramkę na C64, dasz radę?

https://www.youtube.com/watch?v=6PDmZnG8KsM

EDIT: Czerwony kolor zarezerwowany dla moderacji
Mam konto na CSDb ale tutaj masz liste osob, ktore sa u zrodla: https://csdb.dk/help.php?section=intro
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #39 dnia: 03 Kwietnia 2021, 22:04 »
Jamiera widzę prawda zabolała to mi bana tym razem WSTAWIŁ na Facebook. Ja się nigdy nie WTRĄCAEM w Jamiera twórczość, ale on jak zwykle chciał pokazać jaka to jest wielka gwiazda to musiał mi najpierw DOKOPAĆ, później ośmieszyć moją twórczość to się nieźle ZDENERWOWAEM, a na koniec wyszło, że to wszystko moja wina to dostałem bana na CSDB. Brawo Jamier...
Nie wiem co tam do noska czy gardelka sypiesz ostatnio ale akurat trzeba uczciwie przyznac, ze Jammer nie zgrywa gwiazdy i mimo, ze ma ponadprzecietne umiejetnosci jest nader skromny. Zachowanie, ktore opisales pasuje jednak do kilku bucow z polskiej sceny alkomputerowej.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #40 dnia: 04 Kwietnia 2021, 13:38 »
JammerC64 no mieliśmy jakiś czas przyjazny kontakt bo myślałem, że się chociaż pofatygujesz i napiszesz do swojego najlepszego przyjaciela Hedning/GP, aby mnie odbanował bo jakąś tam mamy już zgodę, ale Hedning to niestety nie jest człowiek, tylko jakiś chyba "bot" na CSDB, więc próbowałem jeszcze na koniec dotrzeć do jego sztucznej inteligencji, jako BotX. JammerC64 ja nie wiem bo może masz już wszystkich za totalnych idiotów, a tak poza tym Hedning/GP to nie jest przypadkiem twój partner, twój chłopak? Hmmmm bo może ciebie jarają zarośnięci, niechlujni kolesie, jak Hedning, którzy wglądają jak żule z pod monopolowego. Wystarczy poczytać na forum jak dolewałeś oleju do ognia, że przeze mnie to, przeze mnie tamto, że przeze mnie jakieś melodie ci uciekły, że powinienem siedzieć w więzieniu, a nie być na wolności, a za chwilę czytam pod spodem w komentarzach Hedning'a wpis na CSDB, że spokojnie Jammer bo sprawa już jest załatwiona tzn. Buddha dostał permabana na CSDB. Rozmawiałem ostatnio ze Scarzix to mi ujawnił ukrytą prawdę o CSDB, za którą też dostał bana na CSDB, więc leć Jammer do tych swoich "przyjaciół", z którymi się już tak adorowałeś i powęsz trochę swoim detektywistycznym nosem co się stało bo ostatnio to chyba wychodzi ci najlepiej. Jammer pewnie sobie pomyślałeś teraz, że mam pecha bo nigdy się nie adorowałem z takimi jak Hedning, nigdy nie klękałem w komentarzach na kolanach, że jakie to piękne fonty 2x2 stworzył Hedning, nawet nie proporcjonalne, więc po prostu ... "brak słów", a nie jak zapewne chciałeś już to zdanie dokończyć Jammer, że ... "mam pecha".

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Kwietnia 2021, 14:31 »
JammerC64 ja postanowiłem, że poświęcę jeszcze chwilę czasu to specjalnie na tę okazję przeczytałem wszystkie posty, które napisałeś pod produkcjami Hedning/GP w komentarzach na CSDB. Powiedz mi dlaczego w ani jednej produkcji Hedning'a nie wyśmiewasz, nie ośmieszasz jego twórczości bo jak dla mnie to co stworzył Hedning to szczyt lamerstwa na C64. Hmmmm a może piszesz to jemu, tylko na priv? Jammer to nie mogłeś do mnie napisać na priv, że styl utworu, który wystawiłem w compo nie nawiązuje do tematu compo, lub zwyczajnie to zdyskwalifikować, tylko musiałeś wylać wiadro szamba na ogóle, gdzie mnie obrażałeś, ośmieszałeś itp. Ja robiłem track za trackiem i publikowałem gdzie się da w dostępnych compo to niekiedy nawet nie czytałem do końca compo rules bo siadałem do robienia następnego track'a. Nie obchodziło mnie to, które miejsce zajmie kawałek i czy będzie dyskwalifikowany z compo, co później miało miejsce w compo u Karmic'a, tylko to było dla mnie ważne, że kawałek został wydany, a przy okazji, że jest compo to może odsłucha więcej ludzi i to mi wystarczało... Jammer a może jednak miałem rację w poście wyżej na tym forum, że macie z Hedning'iem jakieś bliższe relacje?

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #42 dnia: 04 Kwietnia 2021, 15:58 »
Dobra Jammer tam było, minęło i w pewnym sensie to rzeczywiście miałem pecha, że akurat udało ci się wykorzystać sytuację, że w tym dniu byłem po kilku głębszych kieliszkach wódki to wiadomo, że nie trudno było mnie podkurwić i wyprowadzić z równowagi. Jammer tam się już nie dowiaduj lepiej, jaką prawdę ujawnił Scarzix na CSDB bo jak znam ciebie to zaraz inteligentnie obrócisz kota ogonem i po raz kolejny to ja dzięki tobie zostanę wrogiem sceny C64. Scarzix wysłał mi listę ludzi bardzo mocno związanych z CSDB, którzy mają inną orientację seksualną (...)

Dobra kolego, zakończ te wywody bo to nie forum o Twoich problemach i Twej orientacji.
« Ostatnia zmiana: 04 Kwietnia 2021, 19:16 wysłana przez ikci »

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Maja 2021, 13:49 »
Zerwałem z tą **** (...) Na Revision 2022 (...), oczywiście chce wystawić na party kod, grafikę i muzykę na platformę C64, Amiga i PC (...)
EDIT: Słownictwo itd...
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2021, 09:23 wysłana przez ikci »

Offline cacodemon

• Level 5
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Maja 2021, 08:36 »
Daj namiar na tę "bogatą ***" xd

EDIT: Słownictwo
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2021, 09:25 wysłana przez ikci »