Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Moonshine Dragons C64 demoparty 2019  (Przeczytany 2578 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline heniek29cr

• Level 5
Moonshine Dragons C64 demoparty 2019
« dnia: 27 Kwietnia 2019, 21:46 »
Ktoś z bywalców powera się wybiera?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Odp: Moonshine Dragons C64 demoparty 2019
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Kwietnia 2019, 23:58 »
--> Pixel Heaven
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Maja 2019, 10:22 »
Na party odmeldowało się około 80 osób, może więcej? Nareszcie mamy po latach posuchy dobre komodorowskie party, z organizatorami z pasją i talentem do tego, z pomysłem, więc jest nadzieja! Mamy wejście świeżej krwi, mamy wizytę ze strony legend (Quartet, ale również i spotkanie Shogoona na party nie jest codziennością). Było (jest) naprawdę super, cieszę się że heniu wpadłeś i była w końcu okazja się poznać :)
Odnotowaliśmy piękne comebacki - Faith, Conrad, Cruel Soldiers ;) przychodzą mi na szybko do głowy.

I obyło się bez pretensji do całego świata, niesnasek kuluarowych i innych. Można? Można. Ja jestem pozytywnie naładowany i mam poczucie pewnego odrodzenia. A Ty Raf mógłbyś mieć trochę klasy i darować sobie te docinki i aluzje na facebooku, jakoby to była impreza dla chlorów, a wszyscy porządni ludzie pojechali na pixel heaven, bo trochę Ci nie przystoi i ma za przeproszeniem gówno wspólnego z prawdą - proponuję zapytać Vasco, który zaliczył obie imprezy :) Albo Odyna. Albo V-12 ;)

Czujcie się pozdrowieni od nas, którzy jesteśmy tutaj. Jest jedno Commodore ;) czas odpuścić i czas wrócić do normalności. Pozdro ;)

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Maja 2019, 10:32 »

Pokojowa koegzystencja jest możliwa! :)
« Ostatnia zmiana: 19 Maja 2019, 10:38 wysłana przez wackee »

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Maja 2019, 11:14 »
Było super:-) music compo mnie rozwaliło:-):-):-) fajnie było być tam z wami choć na chwilkę.
Wackee dzięki również :-)
no i organizator yugorin mega pozytywny gość:-)
Pozdrawiam

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Maja 2019, 21:47 »
Ciesze sie, ze impreza sie udala. Co do docinkow i klasy to pogadaj(cie) z "kolegami" typu komancz, sudi, kisiel, sebaloz :)

Podjetej decyzji aby na MD nie przybyc nie zaluje. Drazyc tematow i probawac wyjasniac wiecej nie zamierzam.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Maja 2019, 22:03 »
Co do docinkow i klasy to pogadaj(cie) z "kolegami" typu komancz, sudi, kisiel, sebaloz :)
Czy któryś z tych delikwentów komentował coś pod Twoimi postami z Pixel Heaven? Poproszę o screenshoty.
Bo Twoje wyobraź sobie sprawiły przykrość kilku osobom - spoza wymienionej przez Ciebie listy.

Podjetej decyzji aby na MD nie przybyc nie zaluje. Drazyc tematow i probawac wyjasniac wiecej nie zamierzam.
To foch, or not to foch - wybór jest jak zawsze Twój ;)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Maja 2019, 22:49 »
"koledzy" od wodki, ktorzy bojkotowali moje nagrody na c64scene.pl nie sprawili mi przykrosci ale z pewnoscia pokazali kim sa a mnie takie towarzystwo "sceny a" nie interesuje - ale kazdy moze sobie ocenic czy to byl foch czy nie. Przeraza wszak, ze jest sceniczne  przyzwolenie na takie zachowanie ale co mnie jeszcze moze zdziwic po sp8 :)

Pozdrawiam trzezwo myslacych.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Maja 2019, 13:20 »
proponuję zapytać Vasco, który zaliczył obie imprezy :) Albo Odyna. Albo V-12 ;)

Dziękuję, ale na PH nigdy nie byłem, więc ciężko mi się odnieść.

Natomiast party było udane i jak zwykle zabrakło czasu, by nagadać się ze wszystkimi.

Kumulacja legend w jednym miejscu była niesamowita: niemalże kompletny skład Quartetu, Silver Dream! i Tracker to jak dla mnie wymarzony skład na imprezie C64 only. Oby tak dalej!
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Maja 2019, 01:02 »
Pozdrawiam trzezwo myslacych.
Człowiek myślący (trzeźwo lub nie to rzecz wtórna) dawno już by dostrzegł, że solidnie sobie zapracował na to, co go spotyka. To się karma nazywa. Trzeba być kompletnie oderwanym od rzeczywistości żeby sądzić, że akcje w rodzaju "jednolinijkowej kurwy" są drogą do zdobycia szacunku, uznania, autorytetu czy wdzięczności. Kto sieje wiatr...

Nadal Raf masz ten sam problem. Traktujesz innych z poziomu moralnej wyższości, mając samemu od cholery za pazurami. Narzekasz na hejt, sam go uprawiając. Wyzywasz innych od głupków, samemu zachowując się niezbyt mądrze. Uważasz że inni są pozbawieni kultury, samemu zachowując się czasami jak skończone chamidło. Itp itd.

W tym wszystkim jakoś śmieszno-straszne są te teksty o wódce. Raf, dorośli ludzie piją alkohol. Musisz to jakoś zaakceptować. Fakt, iż Ty (czy też ja ;) ) od niego stronimy, nie czyni nas automatem lepszymi ludźmi. Niestety lub stety ;)

Raf, bądź facetem i odpuść. Kobieta wybacza ale nie zapomina, mówi inne przysłowie. My faceci mamy ten dar, że potrafimy zapomnieć. Wykorzystaj go ;)

PS. Przy tych wszystkich słowach ja Ciebie i tak pozdrawiam, i dziękuję za wygrany zasilacz, który pójdzie do Mojzesha i mam nadzieję będzie mu długo służyć.

Offline Sorin

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Maja 2019, 13:33 »

Odnotowaliśmy piękne comebacki - Faith, Conrad, Cruel Soldiers ;) przychodzą mi na szybko do głowy.

Tak się tylko wtrącę: GED`a można uznać za powrót czy raczej debiut? Swoją drogą wejście ma mocne...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Maja 2019, 20:52 »
Reasumujac: Nie widze sensu kontynuowania watku "dlaczego raf nie przybyl na party" i przyleglosci. Jak widac jak ktos chce znalezc problem, to znajdzie go wszedzie.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Maja 2019, 22:26 »
Za nami wyjątkowe święto miłośników Commodore 64. Ja właśnie pobrałem pack'a z ftp i rzeczywiście ogromny szacunek dla organizatorów, jak i wszystkich ludzi startujących w competitions, za ciężką włożoną pracę, za wkład w party i zaangażowanie łączące elementy współzawodnictwa, show, a przede wszystkim rywalizację! Myślę, że Moonshine party było również okazją do spotkania sympatyków tych pięknych maszyn, dla których Commodore 64 jest nadal sposobem na życie, czy też ulubioną formą relaksu, hobby i wypoczynku. Ja próbuję coś jeszcze stworzyć, ale życie moje ostatnio nabrało takiego rozmachu, że nie mogę w tym wszystkim odnaleźć wolnego czasu, a jako koder, to dobrze wiem, ile potrzeba wysiłku i spędzonych godzin przed komputerem, aby stworzyć na poziomie tego typu dzieła artystyczne, tym bardziej z cyklowaniem na procesorze 1 MHZ. A jeszcze w moim życiu jest kilka kobiet, dla których próbuje znaleźć ciągle wolny czas, pomijając już pracę, z czym zapewne borykają się również ludzie ze sceny w moim wieku tzn. 40-to latkowie. Moonshine Party stanowi doskonały element dopełniający kalendarz najlepszych imprez C64 w Polsce, ściągających szerokie grono elity. Mam nadzieję, że uczestnikom kolejnych edycji Moonshine Dragons Party nie zabraknie wrażeń podczas widowiskowych pokazów i konkursów tzn. każdy znajdzie coś atrakcyjnego dla siebie.

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Maja 2019, 11:19 »
Może i ja jeszcze dodam coś od siebie...
Byłem pierwszy raz na takim party i absolutnie nie zauważyłem jakiegokolwiek przegięcia jeżeli chodzi o używki:-)
Powiem nawet więcej podczas mojej wizyty brakowało mi piwka tak dla przełamywania oporu poznawania ludzi ze sceny o których tylko na razie czytałem lub pisałem z nimi na forum:-)
Nad całością czuwał organizator i widać było szybkie reakcje jeżeli ktoś lub coś się wymykało  spod kontroli.
Ludzie byli mili, otwarci i pomocni:-) np: dziękuję koledze (ale kto to był nie wiem...), który odnalazł dla mnie wackee w tym tłumie ponieważ musiałem wyglądać dość ciekawie wpatrując się w plakietki, kiedy ktoś przechodził obok mnie he he:-)....ale w ten sposób zamieniłem chociaż słowo z Kenji:-)
Żałuję, że nie spotkałem comankha...ale może następnym razem się uda:-)
i wcale nie trzeba być scenowcem aby na takie party przybyć i dobrze się bawić ponieważ wystarczy sentyment do C64 aby znaleźć tam wiele wspólnych tematów.
Pozdrawiam

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Maja 2019, 18:22 »
Banik się należy koledze:-)
Resztę pozostawię bez komentarza...

P.S. ale faktycznie chętnie bym comankh piwko postawił:-)
Pozdrawiam