Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: jak usunąć konto.  (Przeczytany 1095 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline c---n

• Level 5
jak usunąć konto.
« dnia: 01 Kwietnia 2019, 01:04 »
Proszę o informację jak usunąć konto na forum C64power.com.

Zakładałem że portal C64power.com, tak jak ogłoszono przestanie działać z dniem 31.03.2019, ale jak się okazuje były to nieprawdziwe ogłoszenia.
Juryzdykcja EU daje mi "prawo do zapomnienia w sieci" dla tego jeszcze raz proszę o informację w jaki sposób mogę usunąć konto z forum i portalu c64power.com.

Jeśli nie ma takich mechanizmów dla użytkowników proszę o niezwłoczne usunięcie mojego konta z forum i portalu c64power.com

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Re: jak usunąć konto.
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Kwietnia 2019, 01:15 »
Możesz napisać to do Nitro celem usunięcia mojego konta z jego forum ?
PS. Prawo nie działa wstecz, więc dyrektywa ue nie obowiązuje.
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2019, 01:25 wysłana przez Kisiel »
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Kwietnia 2019, 12:19 »
Portal mial zostac a forum mialo byc tylko do odczytu.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Kwietnia 2019, 13:08 »
Juryzdykcja EU daje mi "prawo do zapomnienia w sieci"

Prawo do zapomnienia w sieci dotyczy danych osobowych a nie konta na forum.
Prawo do bycia zapomnianym pozwala na usunięcie danych osobowych z baz danych tworzonych przez wszelkie podmioty dysponujące danymi osobowymi. Zgodnie z art. 17. RODO osoby, których dane są przetwarzane mają prawo do zgłoszenia administratorom danych osobowych żądania ich bezzwłocznego usunięcia. Administrator w takiej sytuacji jest zobowiązany spełnić je bez zwłoki.
Adres mailowy, ba nawet adres IP nie są to dane osobowe.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Kwietnia 2019, 13:18 »
Adres mailowy
Tu nie do końca masz rację.

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Kwietnia 2019, 13:29 »
Inaczej: Dana osobowa to każde dane, które umożliwiają nam zidentyfikowanie konkretnej osoby.

Art. 6 ust. 1
„dane osobowe” oznaczają informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej

Jeżeli ktoś ma w mailu swoje imię i nazwisko - to jak najbardziej, są to jego dane osobowe. Natomiast jeżeli jest to nick, login, wymyślone dane nie podlegają pod owy zapis.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Kwietnia 2019, 13:43 »
Dokładnie o to mi chodziło :)

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Kwietnia 2019, 14:25 »
Z loginem to różnie. Mój niby nie jest imieniem ani nazwiskiem (podobnie jak mail, na którego mam zarejestrowane konto), ale w zasadzie można z dużym prawdopodobieństwem zgadnać jak mam na nazwisko. Podobnie jak ktoś ma dość unikalną ksywę, której używa jawnie od lat, to po wpisaniu jej w google dane osobowe wyskoczą od razu, często nawet ze zdjęciem, dorobkiem i wszystkim innym. I w takim wypadku myślę, że sądy raczej nie miałyby problemu z zakwalifikowaniem tego jako "umożliwiające zidentyfikowanie".
No i trzeba pamiętać, że na forum można podać też datę urodzenia, płeć, miejsce zamieszkania. na to też trzeba uwaać.

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Kwietnia 2019, 14:59 »
Z loginem to różnie. Mój niby nie jest imieniem ani nazwiskiem (podobnie jak mail, na którego mam zarejestrowane konto), ale w zasadzie można z dużym prawdopodobieństwem zgadnać jak mam na nazwisko. Podobnie jak ktoś ma dość unikalną ksywę, której używa jawnie od lat, to po wpisaniu jej w google dane osobowe wyskoczą od razu, często nawet ze zdjęciem, dorobkiem i wszystkim innym. I w takim wypadku myślę, że sądy raczej nie miałyby problemu z zakwalifikowaniem tego jako "umożliwiające zidentyfikowanie".
No i trzeba pamiętać, że na forum można podać też datę urodzenia, płeć, miejsce zamieszkania. na to też trzeba uwaać.

W tym wypadku pisz do google, a nie do forum c64power, że znajduje się Ciebie po loginie.
Zapis mówi wyraźnie o danych zapisanych na serwerze, na którym owe dane się znajdują.
Po płci da się dotrzeć do danej osoby? Po dacie urodzenia? To nie są dane osobowe i nie podlegają pod dany art.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Kwietnia 2019, 15:13 »
Moje konto, jak i wiele innych jest powiązane z portalem podatnik, profil zaufany. W US nie rozlicza się login czy konto, ale konkretny podatnik. Zamiast toczyć spory wystarczy po prostu pousuwać posty gościa co o to grzecznie prosi...

edit:
konto-email

edit2:
tym bardziej że wiele postów crrn trafiło TUTAJ BEZ JEGO ZGODY
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2019, 15:15 wysłana przez wegi »
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Kwietnia 2019, 17:07 »
kwestię mam chyba dogadaną z Wackiem.
temat uważam za zamknięty dla mnie.
Dzięki Wacek za doprowadzenie tematu do końca. Zakładam że usunięcie konta w taki sposób jak przegadaliśmy na PM to kwestia godzin.

Od dnia dzisiejszego znaleźć mnie można tylko na C64scene.pl

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Kwietnia 2019, 17:51 »
kwestię mam chyba dogadaną z Wackiem. temat uważam za zamknięty dla mnie. Dzięki Wacek za doprowadzenie tematu do końca. Zakładam że usunięcie konta w taki sposób jak przegadaliśmy na PM to kwestia godzin. Od dnia dzisiejszego znaleźć mnie można tylko na C64scene.pl
Tak carrion, tak jak gadaliśmy spróbuję to załatwić.